Het is een interessant moment om als Data Quality Analyst te starten bij Vopak! Op dit moment zijn we bezig om onze huidige ERP-oplossing te vervangen door een SaaS-applicatielandschap en intern ontwikkelde software. Om de kwaliteit en integriteit van de gegevens in deze algemeen ingezette toepassingen te garanderen, zoeken we een uitzonderlijke Data Quality Analyst met praktische ervaring op het gebied van gegevensmodellering. Je maakt deel uit van het Data Analytics & Integration Services-team en onderhoudt nauwe banden met de Data Architect, Business Analysts, Data Stewards en eigenaars van de gegevens. Gaan jouw ogen van deze beschrijving glinsteren? Dan maken we graag kennis!

Je drie belangrijkste missies

‘Je hebt een grote invloed op de manier waarop de waarde van gegevens voor onze organisatie wordt benut’
‘Je brengt mogelijkheden in kaart om de kwaliteit van het gegevensbeheer, de gegevensprocessen en de gegevensstandaarden te verbeteren’
‘Je weet verschillende functieniveaus en afdelingen binnen een internationale organisatie te overtuigen en mee te slepen’

Hoe doe je dit? 

Als Data Quality Analyst lever je een belangrijke bijdrage aan Master Data Management. Je ondersteunt de transitie van ERP naar het nieuwe applicatielandschap en de introductie van nieuwe mogelijkheden om gegevens te analyseren. Je ontwikkelt met jouw kennis, inzichten, visie en vaardigheden initiatieven om de kwaliteit van gegevens te verbeteren. Jouw doel is om de efficiëntie en betrouwbaarheid te verbeteren van bedrijfsprocessen die van invloed zijn op de kwaliteit van onze gegevens binnen de verschillende afdelingen. Spreekt dit je aan?

Je belangrijkste activiteiten en verantwoordelijkheden

 • Het adviseren en ondersteunen van de Data Architect en de andere belanghebbenden bij Master Data Management
 • Het bijdragen aan de ontwikkeling van standaarden, definities, regels en beleid voor gegevens
 • Het bewaken en rapporteren over en continu verbeteren van de gegevenskwaliteit voor Master Data objecten
 • Het fungeren als de functionele eigenaar van het knooppunt gegevenskwaliteit en hulpprogramma voor bewaken en rapporteren van deze gegevenskwaliteit.

De ideale kandidaat: een datagoeroe met aandacht voor kwaliteit

De ideale kandidaat heeft uitstekende ervaring op het gebied van gegevensmodellering. De functie vereist voortdurend contact met diverse collega’s van verschillende afdelingen in een gedecentraliseerde en internationale omgeving. Dat vraagt om uitstekende beïnvloedingsvaardigheden en communicatieve vaardigheden, en goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal. Daarnaast heb je:

 • Een bedrijfskundige opleiding afgerond en/of minimaal 5 jaar directe werkervaring op het gebied van gegevensmodellering
 • Ervaring in een wereldwijde matrix-georiënteerde bedrijfsomgeving en/of in de olie- en gassector is een pré
 • Ervaring met:

– Methoden voor gegevensmodellering, zoals MDM, EDM en logische gegevensmodellen
– Hulpmiddelen voor het modelleren van gegevens, bij voorkeur ARIS en PowerDesigner
– Methoden voor de kwaliteit van gegevens, zoals DAMA

 • Kennis van LEAN en/of Six Sigma
 • Ervaring met het opschonen en migreren van gegevenssets voor het uitrollen van nieuwe wereldwijde systemen is een pré

Ons aanbod: doorgroeimogelijkheden en uitstekende salarisvoorwaarden
Elke carrière bij Vopak krijgt de kans om te schitteren! Wanneer je kiest voor Vopak, kun je rekenen op:

 • Goede primaire arbeidsvoorwaarden
 • Een collectieve zorgverzekering
 • Een particulier pensioenfonds (Vopak)
 • Veel ruimte om te groeien dankzij professionele trainingen en persoonlijke ontwikkelingskansen, zowel nationaal als internationaal

Over VOPAK 

Royal Vopak is de grootste onafhankelijke leverancier van tankopslag ter wereld voor de aardolie-industrie en de chemische industrie. Vopak beschikt over een wereldwijd netwerk van tankterminals. De terminals zijn strategisch gelegen langs de belangrijkste scheepvaartroutes. De meeste klanten zijn actief in de oliesector, chemische industrie of gassector. De producten die Vopak namens de klanten opslaat, worden gebruikt in een breed scala aan verwante sectoren. Ze ondersteunen de terminals van Vopak en optimaliseren de betrouwbaarheid en efficiëntie van de logistieke processen van de klanten.

Ben jij de Data Quality Analyst die we zoeken? 

Ga aan de slag bij Vopak en solliciteer via de link op deze pagina.

Klik hier voor het sollicitatieformulier!

Neem voor meer informatie over de vacature contact op met de afdeling HR.

De selectieprocedure bestaat uit een digitale beoordelingsformulieren.

Contact door intermediairs wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, fulltime, Rotterdam, Data manager, Information analyst, Data consultant, Data quality specialist.

Six Sigma
Menu