International Business Analist Customer Centricity

(MEDIOR)

Heb jij een oprechte passie om te zorgen dat de vakantiebeleving van onze klanten voortdurend beter wordt? Wil je dit bereiken door bestaande Customer Service processen en customer touch points te verbeteren of door innovatieve concepten te realiseren? Werk je graag resultaatgericht vanuit een analytische basis? Dan is de rol van International Business Analist Customer Centricity je op het lijf geschreven!

Binnen het Shared Service Centre Customer Service & Centricity werken we met een klein team om te zorgen dat de vakantie-ervaring van onze klanten uit diverse Europese landen steeds beter wordt. Voor een groot aantal merken zoals Sunweb, GoGo en Eliza was here is dit centrale team verantwoordelijk voor de propositie en performance op het gebied van Customer Service & Centricity waarvan de executie in diverse lokale operaties plaatsvindt.

Wat ga je doen als International Business Analist Customer Centricity?

Je werkt samen met diverse interne en externe stake holders om het contact met onze klanten in diverse landen projectmatig of op basis van continue operational excellence te verbeteren. Na het doen van fact-based analyse kom je met verbetervoorstellen of innovatieve projecten die zorgen dat onze ambities op het gebied van customer centricity en/of efficiency behaald worden.

Je opereert in het brede speelveld van contact dat plaatsvindt tussen onze klanten en ‘agents’, een customer journey die geheel online plaatsvindt of je speelt een rol bij de introductie van een bedrijfsproces met impact op onze klant.

Als International Business Analist Customer Centricity ben je de ene keer eindverantwoordelijk voor de realisatie van de business case van een door jou zelf geïnitieerd project en de andere keer speel je een rol om het perspectief van de klant te vertegenwoordigen in een project. Al met al veel afwisseling waarbij je aan meerdere projecten tegelijk werkt en dat doet voor klanten in diverse landen in Europa.

Wie ben jij?

Jij hebt een universitaire / Master achtergrond en al 3 – 5 jaar werkervaring in een klant en service gerichte rol in de B2C of e-commerce markt als bijvoorbeeld business analist of consultant.

Je neemt de verantwoordelijkheid voor je prestaties en je hebt een enorme drive om je resultaten voortdurend te verbeteren. Je bent constructief kritisch en analytisch sterk, je kan concepten omzetten in concrete acties en werkt graag samen met anderen aan één doel.

  • Afgeronde Master in bijvoorbeeld Economie, Bedrijfskunde of Techniek;
  • Passie voor klanten en een visie op customer service & centricity;
  • Talenkennis: Nederland en Engels, waarbij Frans een pre is;
  • Data driven & projectmanagement skills;
  • Kennis en ervaring met agile development / scrum;
  • Minimaal 4 dagen in de week beschikbaar en de mogelijkheid om regelmatig naar het buitenland te reizen.

Waarom kies jij voor de Sundio Group?

  • Wij zijn een internationale en vooruitstrevende organisatie met een aansprekend product;
  • Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving waar je in een korte periode veel kunt leren over de reisbranche;
  • Tijdens je dienstverband boek je reizen van onze merken met een aantrekkelijke korting en krijg je een gratis doorlopende reisverzekering inclusief wereld- en wintersportdekking.

Sundio Group is een snel groeiende, internationaal opererende touroperator en bekend van o.a. reismerken als Sunweb, GOGO en Eliza was here. Van oorsprong zijn we een direct-seller waarbij de zon-, auto- en wintersportvakanties rechtstreeks via het internet of telefonisch aan onze klanten worden verkocht. Wij verkopen onze reizen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Zweden en UK. Ons hoofdkantoor staat in Zwitserland. Het kantoor waar je komt te werken is gevestigd in Rotterdam. Onze organisatie is jong, dynamisch en heeft verreikende ambities binnen de reisbranche.

Solliciteren?

Past deze rol bij je ervaring en ambities? Stuur dan je motivatie en CV via het sollicitatieformulier. Heb je vragen neem dan contact op met Robert Leenders (robert.leenders@sundiogroup.com) of Herma Meijer (herma.meijer@sundiogroup.com). Bellen mag ook naar: 010 280 2100 (je krijgt dan onze receptioniste aan de lijn en zij zal je naar een van ons doorverbinden of een terugbelnotitie maken).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: vacature Business Analist Rotterdam, Analist, Vacature Rotterdam, e-commerce Data Analist, Data Management, Consultancy, Zuid-Holland

Six Sigma
Menu