Hoe goed ben jij bezig met Lean?

Lean Assesment bij Quion

Je bent goed bezig met het implementeren van Lean binnen je organisatie. Althans, dat dénk je. Wil je zeker weten hoe goed je bezig bent en op welke punten het nóg beter kan? Bekijk dan eens de mogelijkheden om een Lean Assessment uit te laten voeren. Laat u inspireren door de Lean Assesment van Quion.

Begin 2017 vulden 64 medewerkers van Quion voor de zevende keer de Lean Assessment in. De resultaten geven een goed beeld van de volwassenheid van Quion op het gebied van Continu Verbeteren. Ook laat het zien welke onderdelen extra aandacht nodig hebben. Uiteindelijk wil Quion met continu verbeteren hun ambitie bereiken: ‘Wij zorgen dat iedereen zijn hypotheek bij Quion wil laten servicen’.

Focus op de Quion strategie en clean desk policy

Het totale gemiddelde van Quion is gestegen van een 3,0 naar een 3,2: een prachtig resultaat. De grootste stijging haalde Quion op de onderwerpen ‘managementondersteuning’, ‘Continu Verbeterstrategie’, ‘verbeterinitiatieven’ en ‘opgeruimde werkplek’. Dit komt mede door de focus op de Quion strategie en clean desk van de maanden ervoor. Geen enkele score is lager dan vorige keer. De hoogste score behaalt Quion op het onderwerp ‘planning’ en de laagste score op het onderwerp ‘waardestroom’.

What’s next?

Het doel is om in december 2017 een gemiddelde score van 3,5 te halen. De resultaten van alle afdelingen zijn naar de leidinggevenden gestuurd en zij gaan dit met de teams bespreken: wat zit er achter de scores? En wat gaan wij doen om te verbeteren?

Hoe zit dat bij jou?

Wil je weten hoe een Lean Assessment van jouw organisatie eruit ziet? Dit kunnen we je al in één dag laten zien! Kijk hier voor meer informatie en neem vrijblijvend contact met ons op.