Microsoft bespaart 50 miljoen dankzij Six Sigma

2005 John Knutsen, Director Six Sigma, Microsoft

six sigma microsoft“Six Sigma is more than a toolset or methodology. We can harness the power of Six Sigma to create processes that deliver a sustained competitive advantage”

Als Business & Technology doel van vier jaar geleden, heeft het management van Microsoft een Six Sigma team gevormd om kwaliteit te verhogen op strategische gebieden van het bedrijf, zoals IT and Operations.

Het implementeren van Six Sigma kan heel uitdagend zijn, met het behouden van een specifieke focus was het mogelijk om het team vroegtijdige successen te laten behalen en verkreeg heldere data om verdere toekomstige uitbreiding te laten plaatsvinden. Het Six Sigma team zoekt naar mogelijkheden om verspilling te elimineren, bedrijfsprocessen te verbeteren en om interne werkgroepen binnen Microsoft de tools te geven die zij nodig hebben om effectief te presteren.

Het doel is om te zorgen voor een consistente en positieve ervaring voor klanten, wat zal leiden tot verhoogde tevredenheid en rentabiliteit. Het Six Sigma team verwacht de oplossingen die het heeft gecreëerd voor de IT. operations en functionele groepen binnen Microsoft, om tot een impuls voor verbeteringen te komen. In het fiscale jaar van 2004, bedacht het team om ongeveer $50 miljoen met een investering van $2 miljoen te kunnen besparen in de drie jaren die volgden. Vanaf 2005 is er een doel vastgesteld om $180 miljoen aan toekomstige besparingen te realiseren. De Six Sigma experts van Microsoft identificeren de verborgen kosten die bedrijfsresultaat kunnen verlammen voor de interne cliënten. De projecten van het team betrekken ook het vergelijken en analyseren van bestaande ketenmodellen, onderzoekend naar data om te bepalen welke de beste verpakkingsconfiguratie is voor bijzondere producten, en het identificeren van zeer belangrijke besturingselementen voor het Call Center personeel. Voordelen worden gerealiseerd voor Business value Enabled IT en Operations om ongeveer $50 miljoen in gevalideerde besparingen over een periode van 3.5 jaar, vanuit een investering van jaarlijks $1.2 miljoen. Verwacht wordt om ongeveer jaarlijks $180 miljoen te besparen in verhoogde efficiency in Services, IT, Klantenondersteuning, Microsoft Consulting Services, Sales en Marketing. (20% van de totale hoeveelheid besparingen voor het bedrijf.)