Dienst Justitiële Inrichting op bezoek bij Werkse! - sixsigma.nl %

Dienst Justitiële Inrichting op bezoek bij Werkse!

Regelmatig komen bedrijven bij Werkse! op bezoek om kennis en ervaringen uit te wisselen over de implementatie van Lean als Business strategie.

Onlangs hebben een tiental medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) Werkse! bezocht. De werkzaamheden van de DJI-medwerkers bestaan uit het leidinggeven aan productieafdelingen binnen de gevangenissen. Hun aandacht ging in eerste instantie uit naar het invoeren van 5S als werkplekorganisatie. Omdat de mensen op verschillende locaties in het land werken is er geen uniformiteit in de aanpak.

Na een korte presentatie over wat Werkse! is en waar wij voor staan kwamen de vragen los. Ze waren erg benieuwd naar onze implementatie aanpak. Onze uitleg lokten veel ‘oh’s’ en ‘ah’s’ uit en inspireerde de bezoekers tot het stellen van nog meer vragen.

Rondleiding langs de afdelingen

De bezoekers bezochten de afdelingen P&O, W&P en de productieafdelingen. Bij de productieafdelingen kregen ze van de medewerkers zelf uitleg over de inrichting van de 5S werkplekorganisatie en wat dit tot nu toe heeft opgebracht. De overige afdelingen gaven middels de Verbeter A3 weer hoe ze de Lean methodiek hebben ingezet. De medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen gaven aan het eind van de middag hun feedback: “We zijn verbaasd om te horen en zien dat Lean op alle niveaus zowel op de productie- als op administratieve afdelingen toepasbaar is. Wat opviel en mooi was om te zien is dat de medewerkers op de werkvloer zo enthousiast zijn en iedereen meedenkt hoe het steeds beter kan.”


Gemba Walks

De Gemba, de werkvloer, de plek waar het proces zich afspeelt. Hier wordt het werkelijke waardetoevoegende werk gedaan. Hier zie je de verandering ontstaan.

Voor iedereen die graag een Lean Transformatie met eigen ogen wil zien hebben wij goed nieuws! Een aantal van onze klanten zijn bereid om u een kijkje te geven in hun keuken. U kunt zich hier inschrijven voor een locatiebezoek bij Werkse of bij Cygnific.