5S Training

Vind verspilling in je organisatie en elimineer dit. Het door Toyota ontwikkelde 5S systeem maakt verspilling op gevisualiseerde wijze inzichtelijk en helpt de eliminatie van verspilling te realiseren op consistente operationele manier. Door het creëren en behouden van een ordentelijke werkplek hebben diverse organisaties, van fabricage tot zorg, van distributie tot financiële organisaties, vele successen geboekt.

5S staat voor Scheiden (Sort), Schikken (Straighten), Schoonmaken (Shine), Standaardiseren (Standardize), Standhouden (Sustain). In de Lean Six Sigma filosofie is 5S een fundamentele stap die een belangrijke stabiele basis legt voor additionele Lean technieken en tools. Gestandaardiseerd werk kan niet worden bereikt zonder 5S. Just in Time wordt inefficiënt indien 5S slecht wordt gedaan, de gehele Lean cultuur kan niet eigen gemaakt worden zonder de 5S mentaliteit.

Deze 1-daagse in-company 5S training is opgezet om de 5S methodologie te introduceren en de praktische basisstappen voor de implementatie van 5S te leren, inclusief evaluatie van de stappen en een systematische audit op de werkvloer.

Resultaat:

Leerdoelen van de 5S training:

  • Begrijpen hoe de Lean 5S methodologie kan bijdragen aan het succesvol visualiseren en inzichtelijk maken van verspilling op de werkvloer.
  • Begrijpen wat het doel achter iedere stap is en welke criteria nodig zijn voor evaluatie van iedere “S” implementatie.
  • Succesvol toepassen van de 5S methodiek in zijn/haar organisatie middels een gestructureerde aanpak.
  • Het leggen van een solide basis voor verdere Lean implementatie.
  • Direct starten met 5S implementaties en dit overtuigend borgen in de organisatiecultuur.

5S

Workshop Modules:

De 5S training bestaat uit 2 modules:

Module 1 behandelt te essentie van de 5S methodologie en de rol binnen Lean thinking.

Module 2 gaat dieper in op succesvolle toepassing van de 5 “S-en” en welke bekende valkuilen vermeden kunnen worden. Via interactieve sessies gaan de deelnemers zelf aan de slag om fouten, valkuilen, percepties bij 5S implementaties te leren herkennen.

De 5S training behandelt tevens de praktische en organisatorische kant die hoort bij de implementatie van 5S, inclusief benodigde documentatie voor 5S, evaluatie en audit criteria en de doelstellingen per fase.

De gehele 5S training is interactief met simulaties om de deelnemers een maximaal resultaat te bieden: behoud van kennis en ervaring die direct praktisch toepasbaar is op de werkplek.

Geinteresseerd?

Neem voor meer informatie over de 5S training contact met ons op!

Six Sigma
Menu