Professional Scrum Product Owner (PSPO I)

Over de training

Scrum is een raamwerk voor Agile Management van softwareontwikkeling. Multidisciplinaire teams leveren in korte sprints (iteraties) werkende software op. Samenwerking, communicatie en teamgeest zijn belangrijke sleutelwoorden. Deze training gaat specifiek in op de rol van Product Owner en leert u hoe u de Return On Investment (ROI) maximaliseert en de Total Cost of Ownership (TCO) van uw softwareproducten en systemen optimaliseert.

Tijdens deze training volgt de praktijk direct op de theorie, zodat de theorie al snel tot leven komt. U leert de waarde van de huidige systemen optimaliseren en requirements te ordenen om zo nog beter te kunnen reageren op veranderende inzichten in o.a. de markt. Deze Scrum training leert u de technieken en principes om met succes de rol van Product Owner in te vullen.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die vanuit de business betrokken is bij software ontwikkeling, maar ook voor professionals die voornemens zijn om binnen een organisatie de rol van Product Owner op zich te gaan nemen. De doelgroep bestaat daarom uit onder meer Product Managers, IT Development Managers, Project Managers en Teamleiders met verantwoordelijkheid voor de delivery van een product of dienst vanaf het concept tot aan de eindgebruikers.

UPD biedt deze training aan in samenwerking met de IT Management Group, specialist op het gebied van de inrichting en optimalisatie van IT organisaties en projectorganisaties, door middel van training, advies en tijdelijke detachering. IT Management Group combineert daarin best practices zoals Agile, Scrum en DevOps, Agile PRINCE2 met de klassieke beste practices zoals ITIL en PRINCE2.

In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is Scrum en wat zijn de kernprincipes?
 • Scrum rollen, Scrum events en Scrum artifacts.
  • Hoe is Scrum opgebouwd en hoe ziet het framework er inhoudelijk uit?
 • Value Driven Development.
  • Waarde toevoegen voor de klant is key. Waarom is dit zo en hoe kunt u hiermee omgaan?
 • Product Management.
  • Hoe past de product lifecycle in het Scrum framework?
 • Managing Requirements.
  • Hoe gaat u om met het beheren en prioriteren van veranderende requirements?
 • Planning Releases/Lean Planning.
  • Scrum kent geen lange termijn planning, hoe gaat u daarmee om?

  De voertaal van de training Professional Scrum Product Owner (PSPO I) is Nederlands. Het materiaal voor de training (trainingsmateriaal en e-book) is Engelstalig.

  Voorbereiding

  Specifieke voorkennis is niet nodig. Als deelnemer beschikt u wel over enige kennis van productontwikkeling, productmanagement en het opstellen van software requirements en acceptatiecriteria. Om optimaal voorbereid te zijn op deze training adviseren we vooraf aan de training de Scrum guide (www.scrumguides.org) door te nemen.

Deze training bereidt u voor op het officiële examen van Scrum.org. Het examen wordt online in het Engels afgelegd. Het examen duurt 60 minuten en betreft 80 meerkeuzevragen. Het examen wordt niet direct aansluitend aan de tweede trainingsdag afgelegd, maar kan op een zelf uitgekozen moment worden afgelegd. De IT Management Group kan desgewenst het examen voor u aanvragen. Het is ook mogelijk dat u het examen zelf aanvraagt bij Scrum.org, dan bespaart u administratieve kosten.

De training Professional Scrum Product Owner (PSPO I) duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen € 800,-.

Inclusief: lesmateriaal, koffie, thee en lunch.

Exclusief: examengeld en BTW. Het examengeld bedraagt € 250,- excl. BTW.

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op kwalitatief hoogwaardige locaties in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

Plaatsen Prijs (ex. BTW)
Den Haag, Utrecht 04 en 05 jul 6

 800

Inschrijven     Neem optie
Den Haag 11 en 12 sept 6

 800

Inschrijven     Neem optie
Den Haag 30 en 31 okr 6

 800

Inschrijven     Neem optie
 • Liever een andere startdatum en/of locatie?

  Vul dan onderstaand formulier in. We kijken met alle plezier wat we kunnen organiseren.

Six Sigma
Menu