Afdelingshoofd Pathologie

36 uur | Nieuwegein

Verbinden en draagvlak creëren én verder bouwen aan onze kwaliteit van dienstverlening.
Een uitdagende leidinggevende functie in een groot Pathologisch laboratorium met een bovenregionale functie en veel ambities voor de toekomst!

Wat ga je doen?

We zoeken voor onze eenheid Pathologie een afdelingshoofd die samen met onze medewerkers, teamhoofden, manager en pathologen verder invulling geeft aan de ontwikkeling van onze teams, werkplezier, kwaliteit, doelmatigheid en samenwerking.

Belangrijke speerpunt die jij verder gaat aansturen zijn o.a.:
– Het aantrekken, opleiden en vasthouden van (hooggekwalificeerde) medewerkers door het samen creëren van een aantrekkelijk werkomgeving, een open cultuur en effectieve samenwerking;
– Het bouwen aan (persoonlijk)leiderschap binnen de afdeling; je stimuleert en ondersteunt medewerkers, teamhoofden en pathologen en creëert een cultuur waarin medewerkers zich veilig voelen en open staan om mee te bewegen met de veranderende omgeving.
– Het optimaliseren van de dienstverlening, samenwerking en processen (DNA-breed)
Je bent onderdeel van het managementteam. Je ontwikkelt beleid waarin je richting geeft aan de doelstellingen van de eenheid en hoe deze bereikt kunnen worden. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van het jaarplan, het kwaliteitsbeleid, het opleidingsplan, de afdelingsbegroting, business cases en een verantwoorde bedrijfsvoering. Je werkt nauw samen met de collega afdelingshoofden vanuit het DNA-samenwerkingsverband en met de pathologen en rapporteert aan de manager bedrijfsvoering Pathologie DNA.

Wat breng je mee?

Je bent iemand met ervaring op het gebied van verandermanagement en met een heldere visie op verbindend- en coachend leiderschap. Je ziet en benut mogelijkheden, schakelt gemakkelijk tussen strategisch en pragmatisch en zoekt actief samenwerking op. Je weet mensen mee te nemen in de ontwikkelingen van de dienstverlening en weet hen enthousiast te maken om hier actief aan bij te dragen.
Je stuurt gericht op het continu verbeteren van processen en kwaliteit en je legt de verantwoordelijkheid daar waar deze hoort. Je bent gericht op resultaat waarbij je het menselijk aspect niet uit het oog verliest. Jouw medewerkers voelen zich door jou gehoord en gezien én kunnen rekenen op duidelijke kaders.

Voor deze functie vragen wij

• Hbo / Wo werk- en denkniveau, aangevuld met een relevante managementopleiding
• Ruime leidinggevende ervaring in een veranderende omgeving
• Ervaring in een laboratoriumomgeving is een pre
• Aantoonbare ervaring in complexe organisaties, bij voorkeur in de gezondheidszorg.

Pathologie-DNA

Pathologie-DNA bestaat uit de pathologie laboratoria in Den Bosch (Jeroen Bosch Ziekenhuis), Nieuwegein (St. Antonius Ziekenhuis) en Arnhem (Rijnstate.) De vennootschap Pathologie-DNA B.V. bestaat uit 28 pathologen. Bij de drie DNA-laboratoria voor Pathologie werken twee klinisch moleculair biologen pathologie, ruim 180 laboratoriummedewerkers en twee managers. Zie ook; www.pathologie-dna.nl

Jouw werkplek

Het Pathologisch Laboratorium van het St. Antonius Ziekenhuis levert met een team van 70 FTE efficiënte medewerkers topdiagnostiek aan specialisten, huisartsen en andere verwijzers binnen Nederland. Daarnaast werk je samen met de afdelingshoofden van de andere twee Pathologie-DNA-locaties aan de verdere ontwikkeling van het samenwerkingsverband Pathologie-DNA.

Wat mag je van ons verwachten?

• Een salaris van max. € 5.257,- (FWG 65, Cao Ziekenhuizen) bij een contract van 36 uur p/w, afhankelijk van je ervaring;
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en de mogelijkheid deel te nemen aan een fiets-, fitness- of ‘bring your own device’’-regeling.
• Diverse mogelijkheden voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling;

Meer informatie

Meer informatie over deze functie is verkrijgbaar Cees Mensink (bedrijfsvoerend manager) 06-51154096.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij de afdeling recruitment Antonius@Work, 088-3208640.

Solliciteren

Je sollicitatie kun je insturen tot 9 juli 2019 via de solliciteerbutton. Na deze datum vindt de eerste selectie plaats op basis van motivatiebrief en CV. De selectiegesprekken vinden plaats in juli en augustus 2019. We vragen je afwezigheid in verband met vakantie aan te geven in de brief.

Een referentiecheck en assessment kunnen deel uit maken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Trefwoorden: Pathologie-DNA, Afdelingshoofd, management, verandermanagement, medisch, Ziekenhuis, ontwikkeling, kwaliteit, HBO, WO, Fulltime, Utrecht.

Six Sigma
Menu