Zehnder Group Nederland is marktleider op het gebied van energie-efficiënte, gezonde en comfortabele binnenklimaatsystemen. Wij zijn actief in de segmenten ventilatie, verwarming en filtering waarin wij een toonaangevende rol vervullen. Onze organisatie maakt deel uit van de internationaal opererende Zehnder Group, een Zwitserse beursgenoteerde onderneming met vestigingen in 14 landen met 3000 medewerkers wereldwijd.

Zehnder Group Nederland is een gezonde en succesvolle organisatie met ongeveer 200 medewerkers. Wij werken daarbij volgens de kernwaarden klantgerichtheid, respect, vertrouwen, nieuwgierigheid en openheid. We gaan uit van het vakmanschap, betrokkenheid en de initiatieven van onze medewerkers om het beste resultaat te behalen. Daarom hechten we veel waarde aan de professionele ontwikkeling van medewerkers. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich als ondernemend en open in een no-nonsense omgeving.

Zehnder Group Zwolle werkt sinds 2015 volgens de Agile/Scrum filosofie om nog beter aan te sluiten bij wensen vanuit de markt. De development-organisatie (R&D) bestaat uit: drie multidisciplinaire ontwikkelteams die continu werken aan nieuwe productinnovaties; een maintenance team voor cost-downs, quality-issues en overige onderhoudswerkzaamheden; een supportteam ter ondersteuning van de eerder genoemde teams, en een hard- en software team.

Voor één van onze ontwikkelteams en ter ondersteuning van de gehele development-organisatie zoeken wij een ervaren en gedreven:

Agile Coach & Scrum Master

Wat ga je doen als Agile Coach & Scrum Master?

De inhoud van deze functie is drieledig: je bent scrum master binnen één van de ontwikkelteams, je bent agile-coach voor alle drie de ontwikkelteams, en je bent coördinator/coach binnen de development organisatie als het gaat om het uitdragen en borgen van de agile cultuur.

Als Scrum Master heb je één doel: het laten excelleren van je team. Je faciliteert/coacht het team in hun dagelijkse functioneren, borgt de voortgang van het proces, en begeleidt het team continu naar een hoger niveau. Je bent daarbij in staat om je teamleden coachend te benaderen en, indien nodig, aan te spreken op houding en gedrag.

Als Agile-Coach weet jij je collega Scrum Masters te inspireren op basis van kennis en ervaring, en hun ontwikkeling in het vakgebied te stimuleren en te begeleiden.

Als ‘cultuur-coördinator’ ben jij het aanspreekpunt en de initiatiefnemer als het gaat om de cultuur behorende bij de agile-filosofie. Samen met de Scrum Masters en teamleiders loop jij voorop als cultuurdrager. Een mensgerichte benadering is jouw tweede natuur.

Taken

• Het operationeel begeleiden van een Scrum Team;
• Het introduceren van en trainen in agile/scrum tools ter bevordering van de effectiviteit van de development-organisatie;
• Het coachen van de Scrum Masters in hun ontwikkeling;
• Coachen en aanspreken van medewerkers op houding en gedrag;
• Het uitdragen, borgen en door-ontwikkelen van de Agile filosofie en cultuur binnen de development organisatie.

Wat breng je mee:

• Een afgeronde technische opleiding op minimaal HBO niveau, WO is een pré;
• Affiniteit met en brede interesse voor productietechniek, met name assemblage en interne logistiek;
• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
• Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
• Aantoonbare kennis van design & gebruikersinteractie, mechanical engineering, hard- en software, kwaliteit & voortbrengingsprocessen, functionele regelingen en algoritmen;
• Kennis van productontwikkeling van mechatronische apparaten;
• Een echte teamspeler;
• Goede analytische vaardigheden en een duidelijke overtuigingskracht.
• Ervaring in het werken in een Agile/Scrum omgeving is een pré.
• Goede communicatieve vaardigheden waarmee jij een waardevolle schakel kunt zijn in 1 van de multidisciplinaire teams;

Wat biedt Zehnder:

Zehnder kent goede arbeidsvoorwaarden. Inschaling vindt plaats op basis van de cao Metalektro. Naast een 13e-maand ontvang je ook een variabele winstuitkering gebaseerd op de resultaten van het bedrijf.

Informatie:

Lees jij jezelf terug in deze vacature. Neem dan contact op met Bas Niezing, HR Manager, via 038-4296911 of carriere@zehndergroup.com. Hij kan je meer vertellen over Zehnder, de vacante rol en het team. Een assessment en referentiecheck maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Solliciteren op de functie van Agile Coach & Scrum Master

Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina t.a.v. Bas Niezing.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Six Sigma
Menu