Business Process Management Specialist in Huizen (32-40 uur)

De afdeling Corporate Governance is een jonge afdeling binnen Lidl die zich bezighoudt met organisatiemanagement, projectmanagement en riskmanagement.

Als afdeling ondersteunen wij de organisatie bij het maken van beslissingen en keuzes. Onder andere door gezamenlijk met procesverantwoordelijken risico’s in kaart te brengen en bijbehorende maatregelen vast te stellen, processen te optimaliseren en projecten op een juiste manier uit te (laten) voeren. Wij geven advies, ondersteuning, begeleiding en scholing aan de organisatie. Als jonge afdeling zijn wij enthousiast, proactief en een betrouwbare partner voor de business.

Als Business Process Management Specialist ondersteun je alle afdelingen bij de ontwikkeling, optimalisatie en vastlegging van processen en bijbehorende regelingen van Lidl Nederland. Daarnaast adviseer jij over de bijpassende organisatiestructuur en neem jij de organisatie mee bij grote veranderingen.

De baan

• Als Business Process Managment Specialist adviseer en ondersteun je de verschillende afdelingen bij de ontwikkeling, optimalisatie en vastlegging van processen en bijbehorende regelingen.
• Jij werkt samen met de verschillende afdelingen om kwalitatief hoogstaande modellering van processen te borgen.
• Jij schoolt, ondersteunt en coacht de afdelingen op het gebied van business process management en ons systeem ARIS.
• Jij houdt je inhoudelijk bezig met alle vragen met betrekking tot de processen, structuren en systemen van de gehele organisatie en ontwikkelt de daarvoor benodigde tools en methodes. Daarnaast ben je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en weet deze toe te passen in de organisatie.
• Jij adviseert de directie en het senior management over een toekomstbestendige organisatiestructuur die past bij de processen en je ondersteunt hierbij het bereiken van de vastgestelde doelen.
• Tevens ben jij de centrale contactpersoon voor de regio administratie en afdelingen op het hoofdkantoor op het gebied van de processen en werkzaamheden van de regio administratie en draag je zorg voor consistente, efficiënte, effectieve en gestandaardiseerde processen en werkzaamheden.
• Jij begeleidt en ondersteunt procesverantwoordelijken en afdelingen bij het doorvoeren van veranderingen binnen de organisatie.
• Jij bent de contactpersoon voor het internationale hoofdkantoor op het gebied van organisatiemanagement, scholingen en overige kwesties die hiermee te maken hebben en draagt zorg voor de implementatie en bewaking van de internationale procesmanagementmethodiek voor Lidl Nederland.

Jouw profiel

• Jij hebt een afgeronde HBO of WO opleiding bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde, bedrijfseconomie of HRM.
• Jij hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van organisatiemanagement, business process management en/of change management.
• Jij bent bekend met LEAN, change management en organisatiemanagement en bent in staat deze pragmatisch toe te passen naar verschillende situaties binnen Lidl.
• Jij bent proactief, enthousiast en houdt ervan contact te onderhouden met de verschillende afdelingen, zowel nationaal als internationaal.
• Jij bent ondernemend en probleemoplossend ingesteld.
• Jij bent in staat snel te schakelen, maakt je snel nieuwe onderwerpen eigen en het gaat je makkelijk af complexe thema’s te analyseren en op een duidelijke manier over te brengen op andere afdelingen.
• Jij vindt het prettig een spin in het web te zijn en je weet als geen ander de meerwaarde van proces- en organisatiemanagement over te brengen op andere collega’s.
• Jij bent analytisch sterk en een goede netwerker, communicatief zeer vaardig in zowel de Nederlandse, en bij voorkeur de Duitse taal.
• Kennis van ARIS is een pré.

Wij bieden

Werken bij Lidl betekent altijd het beste uit jezelf willen halen. Niet voor niets behoren wij tot de snelst groeiende retail organisaties en staan we in de supermarkt top 3 van Nederland. Bij Lidl zetten we ons samen in voor het beste resultaat. Daar werken wij, als één van Europa’s grootste discounters, elke dag keihard aan. Met succes! Want inmiddels staat de teller in Nederland al op ruim 400 filialen. En Lidl blijft groeien. Steeds meer klanten waarderen onze unieke winkelformule, waarbij eenvoud en klantgerichtheid centraal staan. Verder bieden wij:
• Een uitdagende en veelzijdige functie waarin jij veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt.
• Werken in een klein team met een prettige en informele werksfeer.
• Goede arbeidsvoorwaarden, met een marktconform salaris en de mogelijkheid je verder te ontwikkelen.

Wij zijn

Bij Lidl Nederland maken ruim 18.500 talentvolle mensen het elke dag waar. Wie anders dan deze mensen kunnen je het beste vertellen over onze cultuur? Op maakhetwaarbijlidl.nl delen wij de verhalen van onze mensen.

Interesse?

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet via ”deze link”! Voor eventuele vragen neem contact op met onze recruiter Kim Molenaar via 06-12173176.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Six Sigma
Menu