Zo maak je samen met ons het reizen met de trein nog beter en leuker voor onze reizigers. Elke dag weer. De reis van morgen begint bij jou! Lees snel verder!

NS is voor de afdeling Production Engineering in Haarlem op zoek naar een

Lead Production Engineer

Dit ga je doen als lead production engineer

Gestroomlijnde productieprocessen bereiken met jouw team is jouw prioriteit
Met 30.000 medewerkers brengen we elke dag ruim 1 miljoen mensen naar hun bestemming. Hierbij hebben wij als missie de reizigers, veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren. In jouw rol als lead production engineer zorg jij ervoor dat de productie processen optimaal op orde zijn met jouw team, zodat het moderniseringsbedrijf in Haarlem in staat is technisch uitmuntende treinen op tijd aan te leveren voor opname in de reizigersdienstregeling.

Zo werkt het

Als lead production engineer vertegenwoordig je de productieafdeling in het projectteam binnen een moderniseringsproject. Je stuurt een team van senior production engineers en production engineers aan in hun werkzaamheden. Je bent met je team verantwoordelijk voor het waarborgen van de productiefilosofie van de Materieelrevisie, het leveren van de juiste input in het ontwerptraject waaronder bouwbaarheidseisen, en vervolgens de complete technische inrichting van het productieproces. Hierbij stuur je je team op de aspecten tijd, geld, en kwaliteit.

Hier gebeurt het

De afdeling Production Engineering verzorgt de inrichting van de productieprocessen van nieuwe projecten. Zij optimaliseert lopende revisie en moderniseringsprojecten en initieert en implementeert nieuwe technieken en werkmethoden binnen de productie afdeling.

Kijk voor meer informatie over werken in de techniek bij NS op: https://werkenbijns.nl/werkgebieden/techniek of https://www.nstechwerk.nl

Dit neem je mee

• Minimaal diploma HBO richting elektrotechniek, werktuigbouwkunde of vergelijkbaar.
• Minimaal 5 jaar werkervaring, waarvan twee jaar in een vergelijkbare serieproductie omgeving en leidinggevende ervaring.
• Je hebt relevante werkervaring in werkvoorbereiding, gewerkt met logistieke (ERP) systemen en ervaring met het lezen van 2D en 3D tekeningen.
• Je beheerst de Nederlands taal goed in woord en geschrift.

Verder herken je jezelf in het volgende:

• Natuurlijk ben je helemaal thuis in de LEAN principes.
• Je bent gedreven om processen continu te blijven verbeteren, en laat je je door niemand afremmen.

Op NS kun je rekenen

Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt. Van deur tot deur. Maar als 1 van de grootste werkgevers van Nederland hebben we je zoveel meer te bieden. Voor deze vacature is dit op basis van een 36-urige werkweek, onder andere:

• Een bruto salaris van maximaal € 4.973,40 per maand, afhankelijk van opleiding en werkervaring.
• Een 36-urige werkweek en 25 vakantiedagen per jaar.
• 3% eindejaarsuitkering en een uitstekende pensioenregeling.
• Vrij reizen in de 2e klas. Logisch als je hét spoorwegbedrijf van NL versterkt.
• 1e klas reizen met een kleine extra eigen bijdrage en eventueel korting voor gezinsleden.
• Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
• Professionele ontwikkelingsmogelijkheden en een keuzeplan.

Solliciteren naar deze baan

En? Ben jij in staat om met jouw team productieprocessen zo in te richten dat de productie van treinen optimaal kan plaatsvinden? Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging, binnen 2 weken reageren wij op jouw sollicitatie. Je kunt je sollicitatie richten aan Eline Boekhout, corporate recruiter techniek.

Nog vragen?

Bel met Karin of Lieneke van onze frontoffice via 088-6713666.

Goed om te weten

• Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.
• Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
• Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Trefwoorden: Productie Engineer, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, WTB, Werktuigbouwkundig, Logistiek, ERP, LEAN, Production Engineering Haarlem

Six Sigma
Menu