De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft een vacature voor een:

Manager Financiële Administratie

Bij de Dienst Financiële en Economische Zaken (DFEZ)
(1.0 FTE)

Functieomschrijving Manager Financiële Administratie

Houd je van afwisseling en ben je goed thuis in de verschillende facetten van het vakgebied Finance? Lijkt het je een uitdaging om te werken in een dynamische, innovatieve omgeving, met complexe financiële stromen en (onderzoeks)projecten? Spreekt het je aan om leiding te geven aan de financiële administratie voor de gehele universiteit en heb je het in je om de administratieve processen betrouwbaar en efficiënt te laten verlopen? En vind je het leuk om als MT-lid mede richting te geven aan de financiële strategie van de universiteit? Dan ben jij wellicht de ambitieuze, veelzijdige manager die we zoeken!

Over de TU/e:

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal georiënteerde universiteit, gespecialiseerd in engineering, science & technology. We staan bekend om onze grote wetenschappelijke impact en ontwikkeling van technologische innovaties. Onze universiteit staat midden in de samenleving: de TU/e zet in op complexe, maatschappelijke uitdagingen door zich met onderwijs en onderzoek specifiek te richten op drie Strategic Areas: Energy, Health en Smart Mobility. De TU/e staat (inter)nationaal hoog aangeschreven vanwege haar primaire processen: wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Groei is er volop. Zo is het aantal studenten gegroeid naar 12.000 en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder zal stijgen. De faculteiten en instituten worden in hun bedrijfsprocessen ondersteund door diensten, waaronder de Dienst Financiële en Economische Zaken.

Over de dienst:

De Dienst Financiële en Economische Zaken (DFEZ) verzorgt de financiële administratie van de TU/e. De dienst verzorgt de planning- en control cyclus, beheert de financiële middelen en bewaakt het behoud van de financieel gezonde basis van de universiteit. DFEZ adviseert het College van Bestuur, de faculteiten en de diensten op financieel en economisch gebied.

Op decentraal niveau ondersteunt DFEZ de faculteiten, instituten en diensten met behulp van rapportages, begrotingen en prognoses. Dit kan voor de faculteit, het instituut of de dienst als geheel zijn, maar ook voor onderdelen daarvan. Daarnaast verzorgen de decentrale teams de administratieve afhandeling van onder andere bestellingen, reisaanvragen en declaraties.

Taken:

• Als manager Financiële Administratie ben je verantwoordelijk voor de financiële administraties en in- en externe verslaggeving op basis van het grootboek, waaronder periodieke afsluitingen, jaarrekening en interne controleposten.
• Je geeft leiding aan een team van ongeveer 27 personen, bestaande uit administrateurs en administratief medewerkers bij de centrale financiële administratie, en de diensten alsmede een administratiekantoor voor aan de TU/e verbonden instellingen.
• Je beoordeelt en analyseert de financiële administratie in zijn geheel, waar nodig voer je verbeteringen door en stuur je vanuit risicobeheersing.
• Je draagt zorg voor een betrouwbare periodieke afsluiting met inzichtelijke verantwoording van resultaat en balansposities, in afstemming met de Controllers.
• Op basis van de visie van de dienst ontwikkel je jaarlijks een afdelingsplan met afdelingsdoelen, benodigde mensen en middelen en zorg je voor de realisatie hiervan.
• Je organiseert de verdere digitalisering van de (financiële) processen binnen de financiële administratie.
• Je organiseert de kennisopbouw en kennisdeling van boekhoudkundige, fiscale en algemene wetskennis.
• Je coacht en motiveert medewerkers en biedt steun en oplossingen.

Functie-eisen

• Je bent een changemanager die het leuk vindt mensen te inspireren en motiveren binnen een complexe organisatie.
• Je bent in staat om de afdeling Financiële Administratie stevig te positioneren binnen de TU/e en daarbij de inhoudelijke expertise te versterken.
• Je bent sterk gericht op samenwerking en het planmatig verbeteren van processen o.a. door LEAN.
• Je hebt minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring.
• Je bent geduldig, volhardend maar ook daadkrachtig en doortastend in het maken van keuzes die helpen bij het uniformeren en efficiënt maken van processen en verantwoordingen.
• Je denkt en werkt op bedrijfseconomisch terrein op academisch niveau.
• Je weet IFRS en andere relevante wet- en regelgeving correct toe te passen.
• Kennis en ervaring in het doorvoeren van digitalisering en nieuwe technologieën binnen financiële processen is een pré.
• Je weet met juiste argumenten en overtuigingskracht draagvlak te creëren in de organisatie.
• Je bent communicatief vaardig en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

• De functie is ingedeeld in schaal 13 van de CAO Nederlandse Universiteiten, het salaris bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring maximaal €6.133 bruto per maand op basis van volledige werktijd.
• Een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3% van het jaarsalaris (overeenkomend met een maandsalaris) en een vakantie-uitkering ter hoogte van 8% van het jaarsalaris.
• Een stimulerende en uitdagende werkomgeving met doorgroeimogelijkheden en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.
• De TU/e biedt verder uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. kinderopvang, 41 verlofdagen bij een 40-urige werkweek en uitstekende sportfaciliteiten).
• We vinden het belangrijk dat je inhoudelijk uitdagend werk doet en dat je jezelf blijft ontwikkelen door middel van coaching door je leidinggevende en door specifieke trainingen.

Informatie

Meer inhoudelijke informatie over de functie kun je krijgen bij dhr. R.M.A. van de Donk, Finance Director, via het secretariaat van Dienst Financiële en Economische Zaken, telefoonnummer 040 – 247 5095, e-mail: secretariaat.dfez@tue.nl.

Voor vragen over de arbeidsvoorwaarden kun je hier terecht: https://www.tue.nl/werken-bij/arbeidsvoorwaarden/.

Sollicitatie:

Je kunt reageren op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Wij reageren niet op sollicitaties die op een andere manier bij ons terecht komen.

Je kunt maximaal 5 documenten uploaden van ieder maximaal 2MB.

De selectie van sollicitanten en de sollicitatiegesprekken vinden direct plaats tot het moment we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor op externe kandidaten.

Six Sigma
Menu