Wij zoeken een inspirerende manager die alle ondersteunende diensten bij Arriva kan aansturen en verbeteren

Arriva is concessiehouder van het busvervoer in Friesland en Lelystad. Onze belangrijkste taak is het volgens een strak dienstrooster per bus vervoeren van vele tienduizenden passagiers per dag. Iedereen in dit proces – buschauffeurs, maar ook de ondersteunende medewerkers – weet prima wat hij of zij moet doen. Als manager van de afdeling Operations Support is het jouw uitdaging om het operationele proces soepel te doen verlopen en samen met je team en de andere collega’s te zoeken naar manieren om het verder te optimaliseren.

Manager Operations Support (Regio Noord)

Leeuwarden, 40 uur per week

Een deel van je werk is het aansturen van een team ondersteunende stafmedewerkers. Ervaren mensen die grotendeels autonoom kunnen werken. Je stimuleert hun ontwikkeling en motiveert ze om zichzelf en de processen steeds kritisch te bekijken, te vernieuwen en te verbeteren. Dit betekent dat je een sfeer creëert waarin mensen zélf met ideeën komen, nieuwsgierig en leergierig zijn en jou aan je jasje trekken als ze kansen zien. Telkens als daar verbeterprojecten uit voort komen, breng je de juiste mensen bij elkaar om dit tot een goed einde te brengen. Waarbij je ook zeker mensen vanuit de uitvoeringspraktijk kunt betrekken. Concrete taken zijn:
• Aansturen van het operationele proces volgens de contractafspraken van de concessie;
• Hiërarchisch leiding geven aan de ondersteunende stafmedewerkers;
• Initiëren en coördineren van verbeterprojecten met Lean Six Sigma;
• Uitvoering van het HR- en inzetbaarheidsbeleid met oog voor ieders talenten en skills;
• Ondersteunen en zo nodig vervangen van de Concessiemanager.

Inspirerende en coachende managementstijl

Deze baan is geknipt voor een manager die sterk is in het motiveren, stimuleren, inspireren en ontwikkelen van zowel jong talent als ervaren professionals. Je neemt graag initiatieven voor verbeterprojecten en zet lijnen uit met oog voor de Arriva-strategie. Dit vraagt om ervaring met het managen van operationele processen, waarbij onze ‘operatie’ bestaat uit het veilig, accuraat en klantvriendelijk vervoeren van klanten. Ook is het handig als je kennis hebt van Lean Six Sigma. Zo niet, dan kun je via ons de Green Belt-opleiding volgen. Ervaring met het OV-bedrijf is een pre, maar zeker geen eis. Andere kwalificaties:
• HBO-plus functioneringsniveau, met goede communicatieve en sociale vaardigheid;
• Minimaal vijf jaar ervaring in het managen van processen (commercieel of productie);
• Ervaring met het initiëren en (doen) uitvoeren van verbetertrajecten;
• Stressbestendig, veerkrachtig, innovatief en flexibel (geen 9-5 mentaliteit);
• Oog voor de verhouding kosten/kwaliteit en liefst ook kennis van cao-regels.

Zó spannend kan openbaar vervoer zijn!

Bij een OV-bedrijf denk je misschien aan uniformen en dienstroosters. Klopt, die hebben we, maar onze dagelijkse bedrijfsvoering is veel meer dan dat en uiterst boeiend. Arriva is een dynamisch bedrijf dat midden in de maatschappij staat. Je ziet overal het resultaat van jouw werk, zeker als je er in slaagt de innovaties en procesverbeteringen door te voeren die ons voor ogen staan (of die we nog niet eens bedacht hebben!). Verder kun je rekenen op:
• Een salarisindicatierange van € 4.200,- tot € 5.800,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur), plus een prestatiebonus van maximaal 2 bruto maandsalarissen. Inschaling is afhankelijk van je ervaring;
• 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag;
• Lease auto;
• We promoten interne doorgroeimogelijkheden en daarbij volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, ook fysiek, met een bedrijfsfitness-regeling;
• Korting op je zorgverzekering;
• Arriva Personeelspas voor gratis reizen met al onze bussen en treinen.

Kom jij onze operations naar een hoger plan tillen?

Solliciteer online via de ‘Solliciteer’ button.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Gerrit de Groot, HR Manager Regio Noord. Hij is te bereiken via 06 49 72 48 04 en via gerrit.degroot@arriva.nl.

Over Arriva Nederland

Arriva behoort tot de belangrijkste aanbieders van reizigersvervoer in Europa, heeft meer dan 53.000 medewerkers en voert per jaar 2 miljard reizen uit in 14 Europese landen.
In Nederland verzorgen we – met 1.500 bussen, 137 treinen, 14 waterbussen, en 5.500 mensen – in totaal meer dan 500.000 reizen per dag!

Tot onze diensten behoren lokaal busvervoer (volgens dienstregeling en op afroep); intercitybussen voor woon-werkverkeer; lokale, regionale treindiensten; waterbussen.

Arriva Nederland maakt deel uit van de Arriva Group, waar Deutsche Bahn eigenaar van is.
Ons motto is: ‘Goede reis’, en dat geldt zeker ook voor onze medewerkers en hun carrièrepad.

Arriva Nederland
Marshallweg 12
8912 AC
Leeuwarden

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Six Sigma
Menu