Portfolio Manager

Ben jij ambitieus en heb jij de drive om een projectportefeuille op te stellen en te bewaken in een continu veranderende organisatie? Wil je werken in een gedreven organisatie waar de kernwaarden: professioneel, menselijk en betrouwbaar centraal staan? Wij bieden jou de uitdaging om portfolio management neer te zetten als integraal stuurmiddel voor continue verandering.

Als portfolio manager verzorg je de realisatie van het project portfolio die in lijn is met de strategische organisatiedoelstellingen, je bewaakt impliciet de richting, prioriteit en samenhang.

Je zorgt voor een gedragen visie op portfolio-, programma- en projectmanagement en voor het inrichten en borgen van standaarden en rapportagelijnen in dit kader. Je adviseert en ondersteunt de programmaraad die als centrale stuurgroep functioneert voor de lopende projecten. Je bewaakt hierbij de lange termijn zonder de resultaatgerichtheid op korte termijn uit het oog te verliezen. Als portfolio manager signaleer en stuur je op mogelijke onderlinge afhankelijkheden en conflicten en je coördineert de projectplanning, resources en budgetbewaking over het geheel aan projecten.

Je bent gesprekspartner voor directie, management en projectleiders en bewaakt hierbij de richting en samenhang tussen projecten en je wordt ondersteund door het project management office (pmo).
Tot slot ben je functioneel verantwoordelijk voor dit pmo, bestaande uit een coördinator en een tweetal projectondersteuners. Als flexibele schil wordt het team, indien nodig, aangevuld met externe projectondersteuners.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een porfolio manager die zich thuis voelt in een omgeving met veel initiatieven en verschillende belangen. Je bent mensgericht en kan de verschillende stakeholders overtuigen van de focus op het huidige project portfolio. Je weet wat er leeft in de organisatie en kan proactief verwachtingen managen. Je hebt een duidelijke, inhoudelijke visie op portfoliomanagement en op de aansluiting van dit vakgebied met architectuur, resourceplanning, control en financiële discipline.Voldoe je daarnaast aan onderstaande functie-eisen? Dan ben jij de portfolio manager die wij zoeken voor deze vacature!

  • Je beschikt over academisch/WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt aantoonbare ervaring (> 5 jaar) met de inrichting en uitvoering van portfoliomanagement;
  • Je beschikt over management ervaring in de lijn en projecten;
  • Je hebt kennis van en ervaring met projectbesturingsmethodiek en –tooling;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met portfolio-, programma- en projectmanagementmethodieken (MSP, Prince2, Agile/Scrum, e.d.) en vakcompetenties (IPMA);
  • Je hebt kennis van en ervaring met IT ontwikkeling en implementatie;
  • Je hebt een strategisch denkvermogen en je bent cijfermatig en analytisch sterk;
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je met deze vacature een zeer uitdagende en innovatieve functie van portfolio manager in een organisatie die volop in beweging is binnen het domein van zorg en welzijn. Je kwaliteiten en talenten worden gewaardeerd en je krijgt alle ruimte voor verdere ontwikkeling. De vacature van portfolio manager kent een marktconform salaris op basis van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van relevante kennis en werkervaring. Wij bieden flexibele werktijden waarbij de begin- en eindtijden in overleg kunnen variëren. Het CAK kent een mooie eindejaarsuitkering van 8,33% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

  • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure

Interesse?

Solliciteer via deze link.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Den Haag, Portfolio beheerder, Project portfolio manager, Portfoliomanagement.

Six Sigma
Menu