Vacature Scrum Master / Changemanager Agile – SNS

Zo ziet jouw baan eruit

Beginnende scrumteams van SNS op het hoofdkantoor in Utrecht tover jij om tot highperformanceteams, met mensen die de agile way of working volledig omarmen, het beste uit zichzelf en elkaar halen en aan een half woord genoeg hebben.

Hier kom je te werken

Jij wordt onderdeel van het Changeteam van SNS. Oftewel: de broedplaats voor alle organisatieveranderingen. Hier werk je samen met zes andere changemanagers in een open en actieve sfeer. Het team bestaat pas sinds 2018 en is dus nog volop in ontwikkeling. Hier kun jij een belangrijke bijdrage aan leveren. Binnen het team ben jij iemand die de boel af en toe even flink opschudt en voor vernieuwing en professionalisering zorgt. Als het gaat om agile werken ben je ook voor je collega-changemanagers een vraagbaak en coach.

Zo ziet jouw baan eruit

Je bent scrum master van twee of drie teams die vernieuwende ideeën bij SNS realiseren, bijvoorbeeld om de financiële weerbaarheid bij jongeren te vergroten of de klantbeleving in onze winkels te verbeteren. Binnen je teams creëer jij een agile-mindset. Je zorgt ervoor dat scrummeetings op de juiste manier en op het juiste moment plaatsvinden en je voert een-op-eengesprekken met je teamleden. Dankzij jouw coaching en feedback worden je teams steeds meer zelforganiserend. Jouw rol evolueert dan ook: van teacher naar coach en van coach naar mentor. Neemt je dagelijkse betrokkenheid af? Dan krijg je de ruimte om andere interessante taken op te pakken, zoals het productownership.

Hoewel agile bij SNS op dit moment nog in de kinderschoenen staat, zijn onze ambities op dit gebied groot. Als changemanager neem jij hierin het voortouw. Als een ware agile-ambassadeur laat je zien waar groeimogelijkheden zijn en moedig je anderen aan om verantwoordelijkheid te nemen, continu te verbeteren en vooral lef te tonen. Door training en begeleiding inspireer je collega’s om buiten hun comfortzone te treden, zodat zij zich kunnen ontwikkelen als individu en als team. Ook andere scrum masters en changemanagers kunnen op jouw tomeloze energie en constructieve feedback rekenen.

Dit krijg je van ons

• Zichtbaar impact
• Werk- privé balans
• Jouw ontwikkeling
• Arbeidsvoorwaarden

Met een balanstotaal van € 61 miljard is de Volksbank de vierde retailbank van Nederland. Groot genoeg om jouw persoonlijke ambities waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Door de korte lijnen zit je snel met beslissers aan één tafel. Onze cultuur is informeel en down-to-earth.

Jouw kwaliteiten

Jij bent een sterke verbinder en coach en profileert jezelf zo ook duidelijk binnen de organisatie. Teams laten groeien en samen concrete resultaten behalen, daar haal je voldoening uit. Jouw kracht ligt op het gebied van feedback geven en ontvangen. Je neemt geen blad voor de mond, toont lef en durft iedereen aan te spreken. Natuurlijk sta je zelf ook open voor feedback van anderen.

Verder heb je:

• Hbo- of wo-niveau.
• Minimaal vijf jaar ervaring als agile-coach of scrum master van meerdere IT- of businessteams.
• Een bewezen trackrecord in het creëren van agile-volwassenheid binnen een grote organisatie.
• De drive om onze business te leren kennen en hier volledig in te duiken.
• De energie om door te gaan, ook als je weerstand ervaart. Hier ga je positief en creatief mee om.

Solliciteren?

Upload je motivatie en cv via de link. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Vragen over de functie? Stel ze aan Hester Kruizinga, teamleider Changeteam, via 06 – 10 92 36 79. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Vera Reidinga, recruiter, mobiel 06 539 40 379 of mail vera.reidinga@devolksbank.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Six Sigma
Menu