Coördinerend Transitiemanager Circulair Zuid-Holland

36 uur | Den Haag

Ben jij die coachende, strategische verandermanager die uiteindelijk ook een steentje wil bijdragen aan een toekomstbestendig Zuid-Holland? En ben jij daarnaast ook een goede sparringspartner met humor en lef die in staat is om een team op te bouwen en door te ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waarom eigenlijk?

De provincie heeft het grondstoffenakkoord ondertekend en zich daarmee mede ten doel gesteld bij te dragen aan een 100% circulaire samenleving. Over 30 jaar ziet het Rotterdams havengebied met olie en havengas er anders uit, is er geen afval meer en hergebruiken we onze grondstoffen. Om hier als provincie mee aan de slag te gaan willen we partners met productieketens aan tafel brengen en met elkaar verkennen en onderzoeken hoe we die ketens gaan kantelen naar kringlopen. We willen hier een maximale voorbeeldrol in vervullen, bijvoorbeeld in onze aanbestedingen en zoveel mogelijk circulair in te kopen.

Tegelijkertijd is er al een programma in opbouw om uitvoering te geven aan circulaire doelen. De uitwerking daarvan vraagt om een routekaart, in ieder geval voor de thema’s en de integratie daarvan: Kunststoffen, Biomassa en Voedsel, Bouw, Maakindustrie, Inkoop en Mobiliteit. De basis voor een veranderaanpak kan worden gelegd aan de hand waarvan de thema’s routes kunnen uitstippelen. Welk weg gaan we bewandelen om de circulaire doelen op deze thema’s te behalen? En hoe vergroten we het bewustzijn?

Wat ga je doen?

Jouw opdracht richt zich op de omslag van cultuur op 4 niveaus: individu, teamontwikkeling, organisatieontwikkeling en ten slotte de samenleving. Daarbij is jouw opdracht als volgt:

• Een veranderstrategie ontwikkelen, ter ondersteuning aan en versterking van de routekaarten die samen met partners ontwikkeld gaan worden. We laten ons hierbij graag door jouw visie op veranderaanpak inspireren. Jouw missie is geslaagd als 2100 collega’s hun werk circulair gaan doen en je hebt een duidelijk beeld hoe je jouw persoonlijk leiderschap daarbij kan inzetten.
• Je bent eindverantwoordelijk voor de routekaart die ontwikkeld moet worden.
• Je bent plaatsvervangend (en tevens rechterhand van de) programmamanager van de opgave. Je bent een ervaren en stevige gesprekspartner.

Je bent lid van een team dat bestaat uit trekkers van de programmaonderdelen: beleid, onderzoek, ontwikkeling instrumentarium, monitoring & evaluatie en bedrijfsvoering. Jouw team is het kernteam met inhoudelijk transitiemanagers die elk voor hun thema werken aan een routekaart. Je ontwikkelt met hen een gezamenlijke werkwijze om af te stemmen. Formele verantwoording verloopt via de programmamanager. Je gaat een eigen extern ‘transitie’netwerk ontwikkelen. Jouw rol is coördineren/ sturen op resultaten qua inhoud én een eigen inhoudelijke opgave, namelijk de veranderaanpak realiseren.

Wat neem je mee?

• Je hebt WO werk- en denkniveau met brede kennis van verandermanagement.
• Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in coachend leidinggeven, transitiemanagement en strategisch complexe vraagstukken.
• Je bent een echte netwerker en onderlegd in programmatisch- en projectmatig werken.
• Je hebt inzicht in het reilen en zeilen van de politiek-bestuurlijke omgeving van de provincie en posities van belanghebbende partijen.
• Je weet medewerkers te enthousiasmeren en te motiveren.
• Je bent intrinsiek gemotiveerd om je bezig te houden met een circulaire economie.

Wat bieden wij?

• Een salaris van maximaal € 5.958,01 bij een fulltime betrekking (schaal 13).
• Actuele thema’s die impact hebben op de maatschappij.
• Een organisatie met veel doorgroeimogelijkheden.
• Veel zelfstandigheid in de functie.
• Flexibele werktijden.
• Een enthousiast team met veel ambitie.
• Een tijdelijke opdracht met uitzicht op vast.

Ben je enthousiast geworden?

Dat vinden wij natuurlijk heel erg fijn. Je kan ons natuurlijk altijd even bellen om wat meer te weten te komen over deze opdracht. Wij gaan in week 21 en week 22 de gesprekken inplannen met sollicitanten dus stuur voor 17 mei jouw cv en motivatiebrief via de sollicitatiebutton.

Contact

Voor vragen over de inhoud van de vacature: Noortje de Vries, Programmamanager Circulair Zuid-Holland, 06-50482542.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure: Paul Stad, Recruiter, 06-29401964.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Coördinerend Transitiemanager, Transitiemanager, Verandermanagement, Vacature Den Haag, transitiemanagement, Coachend Leidinggeven

Six Sigma
Menu