Het Lean Six Sigma Seminar 2014

Hoe maak je verandering onweerstaanbaar

Dat veranderingen binnen een organisatie van belang zijn voor het succes, daar was iedereen het over eens op het Lean Six Sigma Seminar 2014. Maar hoe zorg je nu dat veranderen leuk wordt, zodat de verandercultuur wordt verankerd in de organisatie? Dat was de rode draad op 25 juni in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Zo’n 100 enthousiaste verbeteraars waren verzameld op deze schitterende locatie. Onder het genoet van een kopje koffie kon iedereen rustig de locatie bewonderen en de nodige vriendelijkheden uitwisselen waarna de dag werd afgetrapt door Jeroen van Schreven.

Lean Six Sigma Seminar in 4 minuten

Bekijk het onderstaande filmpje en zie in 4 minuten de hoogtepunten van het Lean Six Sigma Seminar 2014.

De hoogtepunten in beeld

De dag was een aanschakeling van hoogtepunten, die moeiteloos in elkaar overvloeiden. Van de Superbrainstorm via een neurocognitief illusionist naar de toonaangevende presentatie van Toine Simons. In onderstaande beelden is de sfeer van de dag vastgelegd. U kunt de foto’s bekijken en downloaden, wilt u een bepaalde foto in groter formaat? Laat het ons dan even weten. BrainstormBrainstormBrainstormBrainstormBrainstormBrainstormBrainstormBrainstormBrainstormBrainstormBrainstormBrainstorm

And the winners are…

Een aantal hele mooie Lean Six Sigma projecten waren genomineerd voor de Lean Six Sigma Award 2014. Elk project werd door middel van een video geïntroduceerd aan het publiek. Hieronder kunt u deze nog eens rustig terugkijken:

Tata Steel; onderweg naar de toekomst.

Hoe zorgt het grootste staalbedrijf van Nederland er met behulp van Lean Six Sigma voor dat zij nu al klaar zijn voor de milieueisen van de toekomst?

TataSteel

Fujifilm; met messen wil je geen fouten maken.

Aluminium moet gesneden worden en de messen die dit doen moeten verwisseld worden. Maar hoe zorg je er nu voor dat dit veilig, efficiënt en foutloos gebeurt? Bekijk hoe Fujifilm deze uitdaging aanpakte met behulp van Lean Six Sigma.

Fujifilm

Tata Steel; fouten maken is niet nodig

Hoe voorkom je dat je producten worden teruggestuurd omdat ze niet voldoen? Bekijk hoe Tata Steel de kwaliteit van de productie verhoogde met behulp van Lean Six Sigma.

Tata Steel2

Koning Willem I College; Juffrouw Lean.

Hoe creëer je een synergie tussen mens en machine? Juffrouw Lean gebruikt Lean Six Sigma om de leerlingen op te leiden tot de werknemers van de toekomst.

JuffrouwLean

Na de presentaties werden de winnaars bekend gemaakt. De Lean Six Sigma Vakjury prijs is dit jaar toegekend aan Fujifilm. Het Koning Willem I College viel dubbel in de prijzen. Zij mochten maar liefst 2 awards mee naar huis nemen, de publieksprijs en een eervolle vermelding! Lean Six Sigma Award Uitreiking

Download de presentatie van Toine Simons

‘Doorbraak denken’, daar ging de presentatie van Toine Simons over. Gefundeerd op de stelling dat je nooit kunt veranderen als je oude denkbeelden niet loslaat was deze spreker een doorslaand succes. Wilt u de presentatie nog eens rustig bekijken? Download deze dan hier

Op naar het Lean Six Sigma Seminar 2015

Dit jaar is het Lean Six Sigma Seminar gepland op 8 oktober 2015. Wilt u er (weer) bij zijn? Bezoek dan onze seminar pagina en reserveer een plekje!