BeterMBO jubileum uitgave

Joris van de Lindeloof

24,95

Fraaie box met daarin de jubileum uitgave BeterMBO en het handboek MBOBeter Light.

Uitverkocht

Beschrijving

Het expertteam MBO15 heeft in de periode 2011-2015 32 mbo-instellingen ondersteund middels analyses, spiegelgesprekken, audits, MBObeter light-, MBObeter borgen-trajecten, coaching, adviezen en algemene ondersteuning ten behoeve van het verbeteren van de kwaliteit.

‘Focus op Vakmanschap’ was de directe aanleiding en vroeg veel van scholen om de basis op orde te krijgen. Een richting naar goed middelbaar beroepsonderwijs die met ‘Ruim baan voor vakmanschap’ en een ‘Responsief MBO’ verder handen en voeten kreeg.

In het jubileumboek BeterMBO vindt u portretten van collega’s uit de mbo-sector, beschouwingen op de geboden ondersteuning door MBO15 en resultaten van deze ondersteuning.

De verhalen laten op een realistische en beeldende manier zien hoe elke school op zijn eigen manier verbeteringen realiseert. Dat geeft een veelkleurig beeld: hoe zorg je dat zoveel mogelijk studenten uitstromen met een diploma, hoe maak je een uitdagend lesprogramma, hoe geef je studenten een realistisch beeld van het vak. Hoe verschillend elk verhaal ook is, er zijn ook terugkerende thema’s. Werken vanuit een gestructureerde aanpak helpt om overzicht en bewustwording in je team te realiseren. Docenten en medewerkers opereren vanuit hun eigen invloed en die blijkt groter dan menigeen soms denkt. En goed naar de impact van ontwikkelde maatregelen kijken, is eveneens een terugkerend onderwerp. Wellicht het allerbelangrijkste: de wil en energie van de mensen op mbo-scholen om het ook echt op deze manier te doen.

Bestel de fraaie box met daarin de jubileum uitgave BeterMBO en het handboek MBOBeter Light.