Gemba Walks

Jim Womack

5,00

In Gemba Walks, heeft Womack een selectie gemaakt van zijn belangrijkste nieuwsbrieven en deze geordend en gecombineerd met nieuw materiaal voor aanvullende context.

Uitverkocht

Beschrijving

“Het leven van Lean is experimenteren. Alle autoriteit voor elke Sensei komt voort uit experimenten op de Gemba [de plaats waar het werk wordt gedaan], geen dogmatische interpretaties van heilige tekst of het aantal vertakkingen van de oprichters van de beweging. Dus kortom, Lean is geen religie maar een dagelijkse praktijk van het uitvoeren van experimenten en vergaren van kennis.”

Dit schrijft Jim Womack, die de laatste 30 jaar bij ontelbare bedrijven een methode heeft ontwikkeld om de Gemba te bezoeken en scherp observeert hoe mensen samenwerken om waarde te creëren. De afgelopen tien jaar heeft hij zijn gedachten en vondsten uit deze bezoeken gedeeld met de Lean gemeenschap via een maandelijkse nieuwsbrief. In “Gemba Walks”, heeft Womack een selectie gemaakt van zijn belangrijkste nieuwsbrieven en deze geordend en gecombineerd met nieuw materiaal voor aanvullende context.

Hij deelt zijn inzicht over onderwerpen variërend van de toepassing van specifieke tools, over de rol van het management bij het in stand houden van Lean, evenals de vooruitzichten op lange termijn voor deze fundamentele nieuwe manier van waarde creëren. Het lezen van dit boek zal een reeks van Lean principes aan de lezers onthullen, evenals de basis voor de kritische praktijk van Lean: go see, ask why, and show respect.

Door het delen van zijn persoonlijke ontdekkingsreis, werpt Womack nieuw licht op verdere invoering en ontwikkeling van de belangrijkste nieuwe bedrijfssysteem van de afgelopen vijftig jaar. Zijn reis zal moed en inspiratie geven voor iedereen die Lean vandaag toepast.

Extra informatie

ISBN

9781934109151