Workshop Wat is OBM?

Workshop Organizational Behavior Management

Bij de introductie en implementatie van Lean en Lean Six Sigma komt ook het veranderkundige aspect aan bod. Sterker nog, om Lean en Lean Six Sigma succesvol te kunnen laten renderen is ook de borging van de methodiek in nieuwe gewoontes noodzakelijk. Maar hoe krijg je mensen zo ver dat ze oude gewoontes loslaten en een nieuwe manier van werken accepteren?

In deze workshop maakt u kennis met een wetenschappelijk onderbouwde methode voor gedragsverandering in organisaties. Deze evidence-based aanpak staat wereldwijd in de wetenschap bekend onder de naam Organizational Behavior Management (OBM). Zowel qua filosofie als methodologie sluit deze wetenschap naadloos aan bij Lean en Lean Six Sigma.

Regelmatig organiseert UPD deze kennismakingworkshop in samenwerking met ADRIBA. ADRIBA is het expertisecentrum van de VU op het gebied van gedragsverandering in organisaties, en specialist op het gebied van OBM. Deze 2 uur durende workshop geeft u een introductie in de universele principes van menselijk gedrag. Het biedt in vogelvlucht inzicht in 4 belangrijke beïnvloedingsstrategieën. Daarnaast geeft het de achtergrond van Organizational Behavior Mangement (OBM) en hoe het bijbehorende bedrijfskundig protocol u kan helpen om veranderingen in gedrag effectief te implementeren en als gewoonte te borgen.

Voor wie?

De workshop wordt exclusief aangeboden aan beslissers (managers en directieleden) die een leidende rol hebben bij het bereiken van Operational Excellence. Daarnaast heeft u de intentie om een verbetertraject te starten of een nieuwe impuls te geven. Tot slot beseft u zich dat dit alleen succesvol kan zijn als er ook voldoende aandacht is voor de gedragscomponent. Deze drie criteria worden getoetst in een telefonisch intakegesprek nadat u zich heeft ingeschreven.

Door wie?

De introductieworkshop wordt wisselend gegeven door één van de oprichters en directieleden van ADRIBA. ADRIBA is het expertisecentrum van de VU op het gebied van gedragsverandering in organisaties. Klik hier voor meer informatie.

  • Inleiding: Gewoontes veranderen niet op commando
  • Inventarisatie van vraagstukken van de deelnemers
  • Keuze van een voorbeeld uit de geïnventariseerde vraagstukken
  • Huidige aanpak door deelnemers van gekozen vraagstuk
  • Toevoeging van de wetenschap: Waar liggen de 3 valkuilen bij gedragsbeïnvloeding?
  • Oefenen met het geleerde op een eenvoudige case: het trainen van een virtuele parkiet. Een hilarisch voorbeeld met sterk metaforische waarde ten aanzien van het creëren van ‘bevlogenheid’
  • Introductie in het bedrijfskundige protocol
  • Afsluiting: “What’s in it for you?”
  • Inclusief broodjes en afsluitend een borrel.

Het nuttige met het aangename…

Het programma is vooral een leuke, laagdrempelige manier om kennis te maken met een serieus onderwerp: het effectief sturen van gedragsverandering in organisaties. Bovendien zullen de trainers van ADRIBA - stuk voor stuk door de wol geverfde consultants - de vertaling naar uw specifieke bedrijfssituatie, branche of sector niet uit de weg gaan. Zo profiteert u maximaal van hun ruime praktijkervaring.

Deelname aan deze workshop ter waarde van € 299,- is gratis voor beslissers (directieleden en managers) die overwegen om OBM binnen hun organisatie te koppelen aan hun nieuwe of lopende Lean en/of Six Sigma programma (max. 2 deelnemers per organisatie).

Neemt u voor de mogelijkheden voor een Incompany-workshop contact met ons op.

Prijzen zijn inclusief cursusarrangement.

Na inschrijving voor deze workshop heeft u tot twee weken van te voren de tijd om uw aanwezigheid te annuleren, daarna wordt er € 50,- p.p. in rekening gebracht.

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.

  • Contactgegevens