UPD opent de deuren voor goede doelen

Amstelveen – 22 juni 2020

Trainings- en adviesbureau UPD biedt goede doelen de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan alle opleidingen die door het bureau verzorgd worden. Door de kennis en ervaring van hun trainers beschikbaar te maken voor goede doelen, levert het bureau een extra bijdrage aan het maatschappelijk belang dat deze organisaties dienen.

UPD opent de deuren voor goede doelen

Goede doelen zijn UPD niet vreemd. Zo werken zij al enige jaren samen met War Child, hebben een lange historie met JINC, zijn medeoprichter van Werkwaardig en hebben een samenwerking met UAF. Met de opleidingsregeling voor goede doelen vergroten ze deze maatschappelijke bijdrage.

Soms moet je dingen doen omdat het goed is

UPD is ooit ontstaan uit de drive om mensen maximale waarde te laten toevoegen binnen organisaties. Dit beperkt zich echter niet tot de mensen die vandaag de dag actief zijn binnen een organisatie, maar ook die van morgen.

Jof Houben, directeur bij UPD, zegt daarover: “Bij UPD geloven we dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de wereld van de toekomst. Daarom richten we ons niet alleen op de medewerkers van vandaag, maar ook op de medewerkers van morgen. Dat kunnen kinderen zijn, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die net nieuw in Nederland zijn.”

Het bureau onderscheidt zich van andere bureaus door de oprecht menselijke benadering. Houben: “We doen dit omdat we denken dat dit het juiste is, niet omdat de wereld bol staat van CSR en MVO initiatieven. We rekenen niet door wat de toekomstige waarde is of wat de return on investment is. Er staat in ons budget simpelweg een post ‘Omdat we dit moeten doen’. Zo kijken we er ook echt tegenaan; we doen het omdat het goed is.

Opleidingen voor goede doelen

Vanuit deze gedachte is het openstellen van het open opleidingsaanbod voor goede doelen een logische stap. Indien organisaties een opleiding willen volgen bij UPD, kunnen ze zich hiervoor aanmelden. Na de integratie met Het Consulaat eerder dit jaar, is het opleidingsaanbod uitgebreid waardoor deelnemers zich kunnen aanmelden voor opleidingen op het gebied van Lean, Lean Six Sigma, Agile, Design Thinking, Belbin, Gedrag en Leiderschap.

Deelname is kosteloos voor de goede doelen, uiteraard gelden er wel een aantal spelregels. Houben zegt daarover: “Er schuilt een grote kracht in de diversiteit van onze trainingsgroepen. Door mensen uit verschillende branches te verzamelen vergroten we het leren tussen deelnemers. Dit moeten we zoveel mogelijk in stand houden. Daarom vragen we de organisaties om zich bij ons te melden en gaan we samen op zoek naar de meest geschikte trainingsgroep.”.

De regeling is per direct actief. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van UPD:

Lees er hier meer over