Onderwijsbeter boeken

Continu verbeteren en vernieuwen hoort in iedere sector, dus ook in het onderwijs. Daarom hebben wij een aantal boeken uitgebracht die onderwijsinstellingen helpen hierbij.

Incompany opleidingen

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende boeken. Het merendeel hiervan is gratis te downloaden in PDF via deze pagina. Wil je liever een hardcopy bestellen? Dat kan via het formulier onderaan de pagina.

MBObeter

De MBObeter methodiek is ontwikkeld door UPD in opdracht van – en in samenwerking met programmamanagement MBO15-kwaliteit (in opdracht van OC&W).

In het boek vind je alle informatie om zelf de slag te gaan met de MBObeter methode. De handboeken van MBObeter en de bijbehorende werksjablonen geven je als (project)manager in de mbo-sector praktische handvatten om een verbeterproject te begeleiden.

MBObeter light

MBObeter light zet je in om gezamenlijk te werken aan betere onderwijskwaliteit, hogere studententevredenheid en hogere opbrengsten (rendementen). MBObeter light is een korte pragmatische route, die zeer snel te doorlopen is met inzet van een beperkt aantal uren en een gemiddelde doorlooptijd van drie maanden.

MBObeter borgen

Borging wordt vooral gerealiseerd ‘op de werkvloer’. Daarom is deze uitgave in eerste instantie bedoeld voor gebruik door (onderwijs)teams, projectleiders en leidinggevenden die de kwaliteit van het onderwijs duurzaam willen verbeteren. Maar het boekje geeft ook inzichten die bruikbaar zijn voor het hoger management of ondersteunende afdelingen die in de breedte van de organisatie veranderingen willen laten beklijven.

VObeter

Sinds 2015 is handboek VObeter beschikbaar. De methodiek die in dit handboek wordt beschreven stelt een onderwijsteam in staat om gezamenlijk de onderwijskwaliteit te analyseren en te verbeteren.

Exemplaren van deze boeken bestellen?

Dat kan, wij hebben dit boek op voorraad. Neem even contact met ons op via onderstaand formulier en geef daarbij aan hoeveel exemplaren je nodig hebt. Wij laten je dan weten wat de kosten zijn en wanneer we de boeken bij je kunnen krijgen.

  • Voer een nummer in van 1 tot 50.