Snel resultaatverbetering met Rapid Process Improvement

Verbeterde resultaten in 8 weken. Gegarandeerd.

Is er een proces dat snel, effectief en blijvend verbeterd moet worden? Bijvoorbeeld omdat het serieuze performance problemen oplevert of groei in de weg staat? Met Rapid Process Improvement (RPI) zorgen we dat het proces snel – en blijvend – verbeterd wordt. We durven daar zelfs een resultaatgarantie op te geven.

Rapid Process Improvement

In een sprint van 8 weken analyseren we het probleem, creëren we een businesscase voor verbetering en implementeren deze. In deze tijd zorgen we ook dat de verbetering geborgd wordt, zodat het een blijvende oplossing is.

Welke resultaten halen we met RPI?

De resultaten zijn afhankelijk van het proces en de onderliggende uitdaging. Hieronder een aantal voorbeelden van uitdagingen die we tegenkomen wanneer we RPI inzetten.

 • Achterblijvende kwaliteit: Veel afkeur, uitval en hoge faalkosten
  • Verbetering met behulp van RPI is ongeveer 15-45%.
 • Slechte leverbetrouwbaarheid: Onvoorspelbare en late levering van producten
  • Verbetering met behulp van RPI is ongeveer 5-35%.
 • Te hoge voorraad en lage omloopsnelheid: Hoge kapitaalkosten, volle magazijnen, veel transport en beweging.
  • Verbetering met behulp van RPI is ongeveer 10-30%.
 • Te lange doorlooptijd: Niet voldoen aan klantverwachting, druk van concurrentie, onvoorspelbaarheid in de doorlooptijd.
  • Verbetering met behulp van RPI is ongeveer 20-50%.

Hoe ziet een RPI traject eruit?

Het traject bestaat uit 4 stappen: Analyse, Businesscase, Implementatie en Borging. In onderstaande afbeelding zie je wat er per stap gedaan wordt en wat de doorlooptijd is. Een belangrijk moment is het presenteren van de businesscase. Daar laten we de aanpak zien samen met de benodigde investering. Aan de hand hiervan en de gegarandeerde ROI die we afgeven, geeft de opdrachtgever een definitieve go. Ben je niet overtuigd van de businesscase? Dan stopt het traject daar gewoon.

RPI hoofdlijnen

Bekijk het boekje over RPI

We hebben een boekje samengesteld waarin we alle informatie over RPI hebben verzameld. Je vindt hier alle informatie over de verschillende processen die we verbeteren en hoe de 4 stappen in de aanpak er precies uitzien.

Bekijk hier het boekje over RPI

Meer weten over RPI?

Wil je meer informatie over Rapid Process Improvement? Of wil je weten of we met RPI het verschil kunnen maken voor een process binnen jouw organisatie? We vertellen je er graag meer over. Neem contact op met Joris van de Lindeloof via 020 – 345 3015 of vul het onderstaande formulier in.