Yellow Belt in Lean Opleiding

Omschrijving

Yellow Belt in Lean

Doel

Wil je graag meer weten over verbeteren met Lean (of Six Sigma)? De Yellow Belt is zeer geschikt om binnen de organisatie iedereen kennis te laten maken met de basisbeginselen. Binnen een halve dag weet je wat Lean (of Six Sigma) voor jou en je organisatie zou kunnen betekenen en waar jouw verbeterpotentieel zit.

Voor wie?

Een Yellow Belt past iedereen die in aanraking komt met Lean.

Opbrengst

Je leert:

  • Het spreken en begrijpen van de Lean ‘verbetertaal’.
  • Lean tools en technieken toe te passen op Yellow Belt niveau.
  • Verborgen verspillingen in de eigen werkomgeving en die van jouw klant te herkennen.
  • Lean daadwerkelijk gemotiveerd toe te passen.

Lesvormen

Voor deze opleiding is, naast de klassikale lesvorm, ook een Blended Learning variant beschikbaar. Hierbij wordt zelfstudie gecombineerd met één halve dag klassikale training.

Blended Learning

Investeren in een Blended Learning opleiding voor de medewerkers biedt tal van voordelen. Zo zijn medewerkers die een Blended Learning opleiding volgen niet voor langere tijd (tegelijkertijd) afwezig, omdat ze de theorie online en dus tussentijds of thuis leren. Daarnaast kan een afdeling of team gelijktijdig aan de E-learning-modules beginnen, samen aan de klassikale dag(en) deelnemen en vervolgens optimaal voorbereid starten met continu verbeteren.

Door de succesvolle combinatie van nieuwe manieren van leren en technologische middelen—een mooie mix van on-en offline—is het rendement van Blended Learning bewezen hoger dan volledig klassikale opleidingen.

Programma

Als Yellow Belt heb je het doel van Lean helder voor ogen en begrijp je wat jouw rol is binnen projecten. Je communiceert makkelijk met je collega's over Lean en je spreekt dezelfde 'verbetertaal'. Met de tools en technieken die je hebt geleerd, herken je verbogen verspillingen in je eigen werkomgeving en die van je klant. Samengevat leer je;

  • Introductie in Lean.
  • De 5 stappen van Lean.
  • Kaizen.
  • 5S.
  • Simulatiegame.

Certificering

Na deelname ontvangen de deelnemers een Yellow Belt in Lean deelnamecertificaat.

Register Accountants, Register Controllers PE-punten-7 en Accountant Administratieconsulenten die Permanente Educatie (PE) plichtig zijn, krijgen Permanente Educatie (PE) uren voor deelname aan deze training.

Informatie aanvragen

Dit is een incompany opleiding. Wij verzorgen graag een invulling op maat, zowel in de klassikale of in de Blended Learning lesvorm.

Voor vragen en een passend advies aangaande de Yellow Belt in Lean opleiding kan je contact opnemen met Denise Aslander via 020-345 3015 of het onderstaande contactformulier invullen.

  • Contactgegevens

Six Sigma
Menu