Lean bij de overheid

De huidige begrotingsdruk zorgt er voor dat overheidsinstellingen moeten bezuinigen. Zaak voor de rijksoverheid, provincies en gemeenten om de kosten te drukken en tegelijk de kwaliteit te verbeteren. UPD ondersteunt en begeleidt overheidsinstanties al jaren door interne processen te verbeteren vanuit het klantperspectief. Resultaat: de kwaliteit gaat omhoog en de kosten gaan omlaag.

Meer met minder door begeleiding van UPD

Lean Six Sigma staat hierdoor in toenemende belangstelling. Niet alleen centrale overheidsorganen, maar ook decentrale overheden zoals gemeenten zetten Lean Six Sigma in om hun dienstverlening te verbeteren en tegelijk besparingen door te voeren. UPD traint, adviseert en ondersteunt overheidsorganen. Zo zijn al vele succesvolle projecten begeleid bij (Semi)Overheid zoals Gemeenten, Defensie, onderwijsinstellingen en waterschappen.

Succesfactoren van Lean en Six Sigma op een rij:

  • Verminderen van indirecte werkuren zoals vergaderen waardoor er meer focus is op kernactiviteiten.
  • Verkorte doorlooptijd voor offertetrajecten en vergunningsaanvragen.
  • Betere waterkwaliteit en daardoor minder verbruikskosten

Meld u aan voor een gratis workshop

Wilt u met uw organisatie ook soortgelijke succesfactoren bereiken? Maak kennis met de methodieken Lean en Six Sigma en meld u aan voor de gratis workshop: “Wat is Lean Six Sigma?”of laat u inspireren door de artikelen op de website.
Wenst u meer informatie over UPD of bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie in de zakelijke dienstverlening kunnen betekenen? Neem contact op en bel 020 – 345 30 15 of stuur een bericht.

Al bekend met Lean Six Sigma?

Pas de methodiek direct toe in uw organisatie en kies voor een QuickScan, een Lean Six Sigma training of implementatie.