Kennismakingsworkshop

Lean, Lean Six Sigma, Agile en Scrum

Continu verbeteren is niet meer weg te denken als we het hebben over moderne en toekomstbestendige organisaties. Door te werken aan het verbeteren van de kwaliteit, het verbeteren van de klant- en medewerkertevredenheid en het verkorten van de doorlooptijd zorgen organisaties dat ze relevant blijven en aangesloten zijn bij de vraag van de klant. Wanneer organisaties nog aan het begin van de verbeterreis staan kan het selecteren van de juiste verbetermethode of filosofie nogal eens een opgave zijn.

Kennismakingsworkshops Lean, Lean Six Sigma en Agile

Om ze hierbij te helpen organiseren wij kennismakingsworkshops waarin we deelnemers meenemen langs de verschillende methodes en filosofieën. In een workshop van ongeveer 2 uur leren ze de basis van Lean, Lean Six Sigma en/of Agile.

Inhoud van de kennismakingsworkshops

Tijdens de workshop gaan we in vogelvlucht langs drie dominante verbetermethodes. We laten zien wat de specifieke eigenschappen van iedere methode is en hoe organisaties tot een weloverwogen keuze kunnen komen en hoe ze bepaalde elementen van de methodes kunnen combineren. Uiteindelijk laten we zien hoe organisaties tot een succesvolle implementatie komen met behulp van trainingsprogramma’s, standaardwerk en operationeel management.

Tijdens de workshop geven we antwoord op vragen als:

Voor wie zijn deze kennismakingsworkshops?

De workshops zijn speciaal ingericht voor organisaties die nog aan het begin van de verbeterreis staan. Deelnemers aan de workshops zijn vooral management- en directieleden, veelal aangevuld met operationele kwartiermakers.

Om de interactie tijdens de workshop te behouden is de ideale groepsgrootte 8-12 deelnemers. Het is ook mogelijk om de workshop voor een kleinere groep te organiseren. Mochten er meer dan het maximale aantal deelnemers mee willen doen aan de workshop, dan adviseren we om de groep te verdelen over twee workshops.

Planning, praktische informatie en kosten

We organiseren de kennismakingsworkshops enkel op aanvraag. Samen selecteren we dan de datum en trainer. De ervaring leert dat deze workshops het meeste effect sorteren als ze op locatie bij de organisatie gegeven worden. Dat scheelt reistijd voor de deelnemers en helpt de trainer om direct de vertaalslag te maken naar de organisatie. Indien gewenst kan de workshop ook bij ons op locatie verzorgd worden.

We verzorgen deze workshop in principe kosteloos, tenzij er specifieke wensen aan de workshop verbonden zijn waardoor we het materiaal specifiek moeten ontwikkelen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze kennismakingsworkshop? Neem dan contact met ons op via 020 – 345 3015 of per email via contact@upd.nl.