Orange Belt in Lean Training | Certificaat in 1 dag | SixSigma

Orange Belt in Lean training

Leer Lean toepassen binnen jouw werkomgeving | Internationaal certificaat

Tijdens de Lean Orange Belt training leer je hoe je met behulp van Lean op kleine schaal zelfstandig verbeteringen kunt doorvoeren. Bij het identificeren en analyseren van deze verbeteringen richten we ons op jouw eigen werkomgeving. Tegelijkertijd krijg je door middel van deze training de kennis en vaardigheden die nodig zijn om deel uit te maken van grotere verbeterteams onder leiding van een Lean Black Belt.

Orange Belt in Lean Training

De training bestaat uit een E-Learning en 1 lesdag. De E-Learning ben je ongeveer 6-8 uur mee bezig en dient als voorbereiding op de lesdag. Tijdens de lesdag (virtueel of klassikaal) ga je samen met een trainer de theorie verder uitdiepen en leer jij de theorie toe kunt passen op jouw werkomgeving.

Doel van de Orange Belt in Lean

De Lean Orange Belt training is een basistraining in Lean. Je leert over de theorie van Lean en hoe jij dit kunt toepassen op jouw eigen werkomgeving. Tijdens de training leren we je hoe jij zelfstandig op kleine schaal verbeterprojecten kunt uitvoeren. Tegelijkertijd leer je de verbetertaal van de Lean te spreken en te begrijpen. Dit is handig als je binnen de organisatie samen met Lean Green Belts gaat werken aan grotere verbeterprojecten.

Orange belts zijn een belangrijk onderdeel van de Lean transformatie. Zij realiseren veranderingen en verbeteringen op de werkvloer. In de regel worden ze hier ongeveer 15% van de beschikbare werktijd voor vrijgemaakt.

Wat leer je tijdens de Orange Belt in Lean training?

Tijdens de Lean Orange Belt training leer je:

 • Het spreken en begrijpen van dezelfde Lean ‘verbetertaal’.
 • Wat waarde voor de klant is.
 • Hoe je een waardestroom kunt identificeren en verspillingen kunt elimineren.
 • Hoe je belangrijke Lean principes kunt toepassen, zoals:
 • Hoe je flow creëert in processen en hoe je pull vanuit de klant kunt realiseren.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean training gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Wat kun je na de Lean Orange Belt training?

Tijdens onze trainingen staat de toepassing in de praktijk centraal. Dat betekent dat we zorgen dat je niet alleen iets weet over Lean, maar dat je deze kennis ook kunt gebruiken om resultaten in de praktijk te verbeteren. Voor deze training betekent dit dat je na afloop van de training:

 • Zelfstandig kleinschalige verbeterprojecten kunt uitvoeren met behulp van Lean tools en technieken.
 • In staat bent om zelf klantgericht te denken, dit kunt toepassen op jouw eigen werk en anderen kunt vertellen over het belang hiervan.
 • Binnen jouw eigen werk verspillingen kunt herkennen en ze zelfstandig kunt elimineren.
 • De kennis en inzichten hebt om een waardevol onderdeel te zijn van grotere verbeterteams binnen jouw organisatie.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder

De lesdag van Lean Orange Belt begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. Wij zorgen voor de locatie, het lesmateriaal en de lunch.

Programma van de Orange Belt in Lean

 • Een uitgebreide introductie op de Lean filosofie.
 • Wat betekent waarde voor de klant?
 • Hoe kun je de waardestroom identificeren en verspillingen elimineren?
 • Hoe creëer je ‘flow’ in het proces en hoe creëer je ‘pull’ door de klant?
 • Hoe kun je naar perfectie streven met behulp van continu verbeteren?
 • Wat is Kaizen en hoe gebruik je dit?
 • Wat is 5S en hoe pas je dit toe binnen jouw werkomgeving?
 • Wat is visueel management en hoe pas je dit toe?
 • Wat is de PDCA-cyclus en hoe gebruik je dit bij verbeterprojecten?
 • Wat zijn Poka Yoke en standaard werk?
 • Een introductie op Lean Operational Management met dagstarts en de keek op de week.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean training gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Orange Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Orange Belt in Lean Training ontvang je het UPD Certificaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma trainingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Orange Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Orange Belt in Lean Certificaat

De training wordt afgesloten met een digitaal examen. Je krijgt toegang tot het examen in de E-Learning omgeving en kunt dit doen zodra je er klaar voor bent. We adviseren je om het examen pas te doen na de lesdag, zodat je zeker weet dat alle informatie behandeld en uitgelegd is.

Het examen bestaat uit 25 vragen. Om het examen met goed gevolg af te ronden dien je minimaal 80% van de vragen correct te beantwoorden. Nadat je het examen met goed gevolg hebt afgerond ontvang je het Orange Belt in Lean certificaat. Dit certificaat is internationaal geaccrediteerd door LCS op niveau 1a.

Investering: De investering voor de Orange Belt in Lean training bedraagt € 795,- (excl. BTW) per persoon.
Inclusief: Locatie-, lunchkosten, leermiddelen en 1 jaar ongelimiteerde toegang tot de E-Learning.
Exclusief: Reis- en verblijfskosten.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?” of “Hoe zit het met de tijdinvestering?”. Op dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heb je een offerte nodig om goedkeuring te krijgen? Of wil je gewoon alles nog even rustig nalezen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur per email en het verplicht je tot helemaal niets!

Vrijblijvende offerte aanvragen

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Orange Belt in Lean training:

  Dirk
  15-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  gewoon oke.
  Patrick
  13-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  leuk dat er veel interactie onderling is.
  Jan
  13-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Leuke training, geeft wat meer helderheid in diverse zaken
  Anoniem
  29-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  Zeer interessant en leerzaam.
  Noor
  08-02-2024
  Beoordeling: 10/10
  10
  Eelco
  29-01-2024
  Beoordeling: 7/10
  Begrijpelijk en toch uitdagend
  Anoniem
  29-01-2024
  Beoordeling: 9/10
  Zeer leerzaam
  Anoniem
  29-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  Leerzaam en direct toepasbaar in de praktijk. In het algemeen heeft de opleiding een goede opbouw. Met aan de voorkant de e-learning + examen en vervolgens 2 dagen praktische toepassing.
  Ton
  29-01-2024
  Beoordeling: 9/10
  Voldoende info, goede opzet
  Leen
  07-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  veel informatie
  Anoniem
  08-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  de theorie was wat lang, de praktijk was erg leuk
  Anoniem
  07-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  n.v.t
  Anoniem
  07-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  De training was interessant. De online cursus vond ik een goede voorbereiding. Sterk was de afwisseling van de cursus. Wellicht is het goed om de Kahoot quiz meer te koppelen met de training. De vragen waar veel fouten zijn, kunnen wellicht onderdelen worden waar dieper op de materie ingegaan kan worden.
  Anoniem
  07-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Goed vorm gegeven.
  Andre
  30-01-2024
  Beoordeling: 9/10
  Fijn om de zaken die je instictief af en toe doet inzichtelijk te krijgen en bewust hiermee om kan gaan
  Anoniem
  30-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  x
  Anoniem
  30-01-2024
  Beoordeling: 7/10
  Goede opleiding
  Bas
  30-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  heel goed om gestructureerd processen in kaart te brengen en te verbeteren. Tijdens de dag dit ook op een leuke manier geoefend.
  Michael
  30-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  Leuke cursus, lesstof ook leerzaam, mooie locatie voor de cursusdag. Training inlezen vooraf is erg tijdrovend.
  Natascha
  05-12-2023
  Beoordeling: 10/10
  Leuke/goede trainers, goede en duidelijke uitleg, leuke en goede oefeningen die we hebben uitgevoerd
  Inge
  05-12-2023
  Beoordeling: 7/10
  Over het algemeen goed, alleen de toegankelijkheid van de e-learning laat te wensen over als het gaat om gebruikers van schermlezers. Ondanks mijn visuele handicap heb ik de trainingen goed kunnen volgen door het uitvoeren van aangepaste taken.
  Samantha
  05-12-2023
  Beoordeling: 9/10
  Zeer leerzaam, goed in elkaar gezet. Casper en Tjeerd zijn onwijs aardig en brengen het goed over.
  Anoniem
  05-12-2023
  Beoordeling: 7/10
  Het is een leuke opleiding waar je wel in moet komen , veel stof wat er besproken wordt
  Anoniem
  05-12-2023
  Beoordeling: 8/10
  is goed alleen soms comminucatie wat mis gegaan
  Surin
  05-12-2023
  Beoordeling: 7/10
  Voornamelijk door de logistieke en detailhandel branche beter toe te passen.
  Anoniem
  13-11-2023
  Beoordeling: 7/10
  prima opleiding voor een dag wel vrij kort om goed inhoudelijk op alles in te kunnen gaan
  Anoniem
  15-11-2023
  Beoordeling: 7/10
  de cursus is voor mij van toegevoegde waarde. ik heb hier wel eerder cursussen over gehad maar dan is het toch ook wel weer verfrissend van oh ja. zo zit het. je vervalt gauw in je eigen oude patroon
  Anoniem
  13-11-2023
  Beoordeling: 8/10
  8 was goed in elkaar gezet, we kregen meer verdieping wat we in de E-learning hadden geleerd
  Anoniem
  23-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Leuke coach en duidelijk vraagt ook of we alles begrijpen neemt tijd en geeft aandacht
  Anoniem
  27-09-2023
  Beoordeling: 9/10
  De opzet is goed; e-learning vooraf en een praktische en interactieve cursusdag
  Jurgen
  27-09-2023
  Beoordeling: 10/10
  Leuk, praktisch, toegankelijk en leerzaam
  Anoniem
  21-09-2023
  Beoordeling: 5/10
  Had meer inhoudelijke behandeling/verdieping van de stof verwacht, geen spelletje en lange kennismaking waarmee de morgen al weg was. Na de zelfstudie via e-learning sloot dit slecht aan om je de theorie verder eigen te maken.
  Anoniem
  18-09-2023
  Beoordeling: 8/10
  Was duidelijk en praktisch
  Nadine
  21-09-2023
  Beoordeling: 8/10
  Het is lekker interactief en er echt op gericht om er in de praktijk mee aan de slag te kunnen.
  Anoniem
  21-09-2023
  Beoordeling: 9/10
  Goede uitleg en ook wordt je je bewust dat goede communicatie belangrijk is.
  Jos
  21-09-2023
  Beoordeling: 9/10
  Laagdrempelig, interactief, stof geeft een goede en brede basis om meteen met LEAN aan de slag te gaan.
  Renee
  12-09-2023
  Beoordeling: 9/10
  Leuke zinvolle interactieve dag gehad met een goede e-learning voorafgaand.
  Anoniem
  12-09-2023
  Beoordeling: 8/10
  fijn programma en afwisseling tussen theorie en fysieke opdrachten.
  Anoniem
  12-09-2023
  Beoordeling: 9/10
  leerzaam en leuk om dit met ons Team te doen. Goede verdieping opgezocht in het verbeteren van processen
  Ramona
  04-07-2023
  Beoordeling: 8/10
  8
  Linda
  04-07-2023
  Beoordeling: 7/10
  Veel dingen die wij met ons beroep gewoon al moet weten
  Anoniem
  04-07-2023
  Beoordeling: 7/10
  Interessante training, veel geleerd
  Anoniem
  04-07-2023
  Beoordeling: 7/10
  was een prima cursus
  Anoniem
  04-07-2023
  Beoordeling: 8/10
  Droge stof leuk en behapbaar maken is een kunst. En dit is zeker aan de orde.
  Marije
  12-06-2023
  Beoordeling: 8/10
  Prima verkrijging van basis kennis van het Lean proces.
  Anoniem
  12-06-2023
  Beoordeling: 9/10
  Leuke interactieve opleiding. De docent Edward heeft de materie goed en duidelijk uitgelegd.
  Ruud
  29-06-2023
  Beoordeling: 8/10
  Een hoop kennis opgedaan d.m.v. mijzelf te verbeteren!
  Ilona
  12-06-2023
  Beoordeling: 8/10
  goed docent, interactieve dagen
  Anoniem
  12-06-2023
  Beoordeling: 8/10
  Online deel is afwisselend en met duidelijke voorbeelden. Praktijk deel is gericht op ons werk. Dat is fijn.
  Rens
  12-06-2023
  Beoordeling: 9/10
  Goed te volgen en te begrijpen

Locatie
Startdatum
Beschikkbaarheid
Prijs
 
Den Bosch
26 mrt 2024
Beschikbaar
€ 795
Utrecht
28 mei 2024
Beschikbaar
€ 795
Virtual Classroom
28 mei 2024
Beschikbaar
€ 795
Utrecht
27 jun 2024
Beschikbaar
€ 795
Amsterdam
18 jul 2024
Beschikbaar
€ 795
Amsterdam
05 sep 2024
Beschikbaar
€ 795