Orange Belt in Lean Training | Certificaat in 1 dag | SixSigma

Orange Belt in Lean training

Duur: 1 dag + E-Learning
Kosten: € 795,-
Inclusief: Studiemateriaal, certificering en lunch
Verwachte rendement: Minimaal 300%
Data & locatie: Meerdere startdata per maand. Trainingen worden door het hele land gegeven.

Doel Orange Belt in Lean

De opleiding Orange Belt in Lean is erop gericht om binnen jouw organisatie een breed draagvlak te creëren voor Operational Excellence. Het leert de deelnemers om op dezelfde manier te verbeteren en daarbij dezelfde ‘verbetertaal’ te spreken. De opleiding geeft snel inzicht in de bedrijfsprocessen van jouw organisatie. De deelnemers leren door toepassing van de Lean methode tot een effectievere werkwijze te komen.

“Er wordt niets teveel gezegd over wat je van de training kunt verwachten. Wat mij betreft mogen ze er in de omschrijving nog wel een schepje bovenop doen”

Wat leer je tijdens de Orange Belt in Lean Opleiding?

Tijdens de Orange Belt in Lean opleiding leer je:

 • Het spreken en begrijpen van dezelfde Lean ‘verbetertaal’
 • Het toepassen van Lean tools en technieken op Orange Belt niveau
 • Verborgen verspillingen in de eigen werkomgeving en die van de klant te herkennen
 • Gemotiveerd te raken om Lean daadwerkelijk toe te passen

Hoe werken we?

We trainen actief, met veel ruimte voor oefening, simulaties en ‘break-outs’ in kleine subgroepen. Verwacht dus geen saaie PowerPoint presentaties. De trainers zijn dagelijks actief op het gebied van Lean Six Sigma en laten als geen ander de theorie op de praktijk aansluiten. Ze weten hun kennis en ervaring op een inspirerende manier over te brengen.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder

De praktijksessie van de Orange Belt in Lean begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur (lunch inbegrepen).

Als Orange Belt in Lean leer je:

 • wat waarde voor de klant is
 • hoe je waardestromen kunt identificeren en verspillingen elimineren;
 • ‘flow’in het proces en ‘pull’ door de klant kunt creëren;
 • perfectie na te streven door continu te verbeteren;
 • de filosofie van Kaizen;
 • scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren en standhouden met ‘5S’
 • hoe je visueel management kunt toepassen;
 • de verbetercyclus PDCA (Plan, Do, Check, Act);
 • hoe je fouten kunt voorkomen met ‘Poka Yoke’;
 • alles over ‘standaard werk’;
 • hoe een dagstart en ‘Keek op de Week’ in z’n werk gaat.

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Orange Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Orange Belt in Lean Training ontvang je het UPD Certficaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma opleidingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Orange Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Investering: De investering voor deze tweedaagse Orange Belt in Lean opleiding bedraagt € 795,- (excl. BTW) p.p.
Inclusief: Locatie-, lunchkosten en leermiddelen.
Exclusief: Reis- en verblijfskosten.

Ben je werkzoekende?

Steeds meer organisaties zitten te springen om werknemers met kennis van Lean of Lean Six Sigma. Je kan zo’n toekomstig werknemer zijn! Met een Orange Belt opleiding op zak versterkt jij je positie op de arbeidsmarkt. Investeer nu in jou ontwikkeling en volg onze Orange Belt opleiding middels het scholingsvoucher van het UWV.

Neem een optie:

Wil je er eerst nog even over nadenken of wellicht overleggen met je werkgever? Neem dan in ieder geval een optie op de training en voorkom de teleurstelling dat er straks geen plaats meer is. Deze reservering is gratis en verplicht tot niets.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?” of “Hoe zit het met de tijdinvestering?”. Op dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Orange Belt in Lean training:

  Michel
  11-1-2022
  Beoordeling: 9/10
  Nog iets meer ervaringen uit de praktijk helpt het nog duidelijker te maken. Nu blijft het nog iets te veel aan de oppervlakte/theoretisch. De directe toepasbaarheid is wel groot waardoor ik op een 9 uit kom
  Thijmen
  2-12-2021
  Beoordeling: 10/10
  Goed verzorgd. Dit omdat je zelf alvast wat basiskennis van te voren op moeten door middel van de E-learning. En deze vervolgens toegelicht krijgt tijdens de cursusdag. Echter miste ik wel een paar onderwerpen. Zo is als voorbeeld 5S niet te spraken gekomen.
  Marlies
  2-12-2021
  Beoordeling: 8/10
  Leuke voorbereidende e-learning, goede locatie en een leuke lesdag waarin het lean principe goed uitgelegd werd.
  Ben
  2-12-2021
  Beoordeling: 9/10
  Fijn om eerst de e-learning te do en vervolgens een dag theorie te hebben waardoor je zaken beter kunt verbinden.
  Miranda
  2-11-2021
  Beoordeling: 9/10
  hele fijne leerzame training
  Ananias
  1-11-2021
  Beoordeling: 8/10
  De stappen van het leanproces werden duidelijk uitgelegd. Door met elkaar te brainstormen verdiep je steeds meer in een bepaald probleem/oorzaak. Soms vond ik de oefeningen wat teveel.
  Anoniem
  19-10-2021
  Beoordeling: 8/10
  Goede training met fijne balans tussen theorie en praktijk
  Barbara
  21-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Voldoende afwisseling tussen behandeling theorie en zelf aan het werk zijn. Dat was prima. Het doorlopen van de theorie, de herhalingen van de stappen heb ik als prettig ervaren
  Esmeralda
  21-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Heldere uitleg, goede theorie en leuke praktijkdagen.
  Tom
  21-9-2021
  Beoordeling: 7/10
  Online omgeving goed. Tijdens de twee bijeenkomsten (met name de eerste) ging er veel tijd verloren aan het één voor één delen van ervaringen en indelen in groepen. Denk dat dit efficiënter met andere werkvormen had gekund. Dan blijft er meer ruimte over voor verdieping en (uitgewerkte) voorbeelden van bijv. A3 en een verbeterbord, dit heb ik nu gemist.
  Frauke
  24-6-2021
  Beoordeling: 7/10
  Leuke opleiding, fijne opleider, boeiende inhoud. Ik miste wat meer oefeningen en zelf uitdenken/aan de slag gaan. Ook vond ik het time management niet optimaal. Pluspunt daarvan: opleider nam uitgebreid de tijd om de diepte in te duiken en vragen te beantwoorden. Nadeel: niet alles wat vooraf aangegeven werd, werd ook daadwerkelijk behandeld
  Sabrina
  24-6-2021
  Beoordeling: 8/10
  Waardevolle theorie en interessante inzichten gekregen tijdens de opleiding. Over zowel mezelf, het team en het werk dat we doen.
  Anoniem
  24-6-2021
  Beoordeling: 9/10
  Duidelijke opleiding met voorbeelden en hoe je dingen kan aanpakken in de praktijk. Heb er erg veel van geleerd, mede door de docent Christel! Het enige is dat ik de informatie wel kan vinden in de e-learning, maar daar staat het in interactieve vorm. Het zou fijn zijn als de theorie is ergens te vinden is om na te lezen als een soort boekje.
  Rivadetti
  6-7-2021
  Beoordeling: 9/10
  Praktijk en de voorbeelden waren super geeft een goed beeld wat er met de theorie Bedoeld word
  Anoniem
  14-6-2021
  Beoordeling: 8/10
  This course will help me to perform better in my current Job
  Sandra
  14-6-2021
  Beoordeling: 8/10
  The fact of preparing in advance for the course, it gives the advantage of go in deeper in the topic that are more interesting or were not clear during the online module. On the other hand, we could apply it already in our own projects or improvements, so we had a very real application of the theory.
  Stéphane
  14-6-2021
  Beoordeling: 10/10
  Very good content, time management and trainer!
  Anoniem
  25-5-2021
  Beoordeling: 8/10
  Goede sfeer, opbouw is duidelijk
  Conny
  3-6-2021
  Beoordeling: 7/10
  Heb liever klassikaal les ipv virtueel, helaas niet mogelijk ivm corona.
  Anoniem
  26-4-2021
  Beoordeling: 8/10
  de theorie werd goed overgebracht.

Locatie
Startdatum
Plek vrij
Prijs
 
Utrecht
14 feb 2022
6 plaatsen
€ 795
Virtual Classroom
Digitale OpleidingDeze opleiding vindt plaats in een virtuele classroom. Cursisten komen samen in een digitale omgeving vanuit een locatie naar keuze. Het is dus dezelfde opleiding alleen zonder bij elkaar in één ruimte te zitten.
31 mrt 2022
6 plaatsen
€ 795
Amsterdam
12 mei 2022
6 plaatsen
€ 795
Amsterdam
Digitale OpleidingDeze opleiding vindt plaats in een virtuele classroom. Cursisten komen samen in een digitale omgeving vanuit een locatie naar keuze. Het is dus dezelfde opleiding alleen zonder bij elkaar in één ruimte te zitten.
07 jun 2022
6 plaatsen
€ 795