Orange Belt in Lean Training | Certificaat in 1 dag | SixSigma

Orange Belt in Lean training

Leer Lean toepassen binnen jouw werkomgeving | Internationaal certificaat

Tijdens de Lean Orange Belt training leer je hoe je met behulp van Lean op kleine schaal zelfstandig verbeteringen kunt doorvoeren. Bij het identificeren en analyseren van deze verbeteringen richten we ons op jouw eigen werkomgeving. Tegelijkertijd krijg je door middel van deze training de kennis en vaardigheden die nodig zijn om deel uit te maken van grotere verbeterteams onder leiding van een Lean Black Belt.

Orange Belt in Lean Training

De training bestaat uit een E-Learning en 1 lesdag. De E-Learning ben je ongeveer 6-8 uur mee bezig en dient als voorbereiding op de lesdag. Tijdens de lesdag (virtueel of klassikaal) ga je samen met een trainer de theorie verder uitdiepen en leer jij de theorie toe kunt passen op jouw werkomgeving.

Doel van de Orange Belt in Lean

De Lean Orange Belt training is een basistraining in Lean. Je leert over de theorie van Lean en hoe jij dit kunt toepassen op jouw eigen werkomgeving. Tijdens de training leren we je hoe jij zelfstandig op kleine schaal verbeterprojecten kunt uitvoeren. Tegelijkertijd leer je de verbetertaal van de Lean te spreken en te begrijpen. Dit is handig als je binnen de organisatie samen met Lean Green Belts gaat werken aan grotere verbeterprojecten.

Orange belts zijn een belangrijk onderdeel van de Lean transformatie. Zij realiseren veranderingen en verbeteringen op de werkvloer. In de regel worden ze hier ongeveer 15% van de beschikbare werktijd voor vrijgemaakt.

Wat leer je tijdens de Orange Belt in Lean training?

Tijdens de Lean Orange Belt training leer je:

 • Het spreken en begrijpen van dezelfde Lean ‘verbetertaal’.
 • Wat waarde voor de klant is.
 • Hoe je een waardestroom kunt identificeren en verspillingen kunt elimineren.
 • Hoe je belangrijke Lean principes kunt toepassen, zoals:
 • Hoe je flow creëert in processen en hoe je pull vanuit de klant kunt realiseren.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean training gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Wat kun je na de Lean Orange Belt training?

Tijdens onze trainingen staat de toepassing in de praktijk centraal. Dat betekent dat we zorgen dat je niet alleen iets weet over Lean, maar dat je deze kennis ook kunt gebruiken om resultaten in de praktijk te verbeteren. Voor deze training betekent dit dat je na afloop van de training:

 • Zelfstandig kleinschalige verbeterprojecten kunt uitvoeren met behulp van Lean tools en technieken.
 • In staat bent om zelf klantgericht te denken, dit kunt toepassen op jouw eigen werk en anderen kunt vertellen over het belang hiervan.
 • Binnen jouw eigen werk verspillingen kunt herkennen en ze zelfstandig kunt elimineren.
 • De kennis en inzichten hebt om een waardevol onderdeel te zijn van grotere verbeterteams binnen jouw organisatie.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder

De lesdag van Lean Orange Belt begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. Wij zorgen voor de locatie, het lesmateriaal en de lunch.

Programma van de Orange Belt in Lean

 • Een uitgebreide introductie op de Lean filosofie.
 • Wat betekent waarde voor de klant?
 • Hoe kun je de waardestroom identificeren en verspillingen elimineren?
 • Hoe creëer je ‘flow’ in het proces en hoe creëer je ‘pull’ door de klant?
 • Hoe kun je naar perfectie streven met behulp van continu verbeteren?
 • Wat is Kaizen en hoe gebruik je dit?
 • Wat is 5S en hoe pas je dit toe binnen jouw werkomgeving?
 • Wat is visueel management en hoe pas je dit toe?
 • Wat is de PDCA-cyclus en hoe gebruik je dit bij verbeterprojecten?
 • Wat zijn Poka Yoke en standaard werk?
 • Een introductie op Lean Operational Management met dagstarts en de keek op de week.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean training gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Orange Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Orange Belt in Lean Training ontvang je het UPD Certificaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma trainingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Orange Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Orange Belt in Lean Certificaat

De training wordt afgesloten met een digitaal examen. Je krijgt toegang tot het examen in de E-Learning omgeving en kunt dit doen zodra je er klaar voor bent. We adviseren je om het examen pas te doen na de lesdag, zodat je zeker weet dat alle informatie behandeld en uitgelegd is.

Het examen bestaat uit 25 vragen. Om het examen met goed gevolg af te ronden dien je minimaal 80% van de vragen correct te beantwoorden. Nadat je het examen met goed gevolg hebt afgerond ontvang je het Orange Belt in Lean certificaat. Dit certificaat is internationaal geaccrediteerd door LCS op niveau 1a.

Investering: De investering voor de Orange Belt in Lean training bedraagt € 795,- (excl. BTW) per persoon.
Inclusief: Locatie-, lunchkosten, leermiddelen en 1 jaar ongelimiteerde toegang tot de E-Learning.
Exclusief: Reis- en verblijfskosten.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?” of “Hoe zit het met de tijdinvestering?”. Op dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heb je een offerte nodig om goedkeuring te krijgen? Of wil je gewoon alles nog even rustig nalezen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur per email en het verplicht je tot helemaal niets!

Vrijblijvende offerte aanvragen

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Orange Belt in Lean training:

  Bas
  19-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Erg leuke opleiding
  Anoniem
  24-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Heel leuke , interactieve training, met goede oefeningen
  Deniz
  24-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Duidelijke uitleg. Leuk om gelijk met een praktijkvoorbeeld aan de slag te gaan.
  Patrick
  24-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Lesmateriaal is goed verzorgd en duidelijk, klassikale lessen zijn boeiend. en eveneens goed verzorgd.
  Francois
  24-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Zat beweging en voldoende snelheid in.
  Lisanne
  19-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  De e-learning is duidelijk en de docent gaf een prettige uitleg
  Andrieke
  19-12-2022
  Beoordeling: 7/10
  Voorbereidende opdrachten helder, maar soms wat te beknopt. Cursusdag prima, maar had meer uitgehaald kunnen worden.
  Bettina
  22-11-2022
  Beoordeling: 8/10
  -
  Anoniem
  27-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  een 8
  Martin
  27-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Ga hier veel aan hebben. We hadden een mooie groep met mensen.
  Ruth
  26-10-2022
  Beoordeling: 7/10
  Veel droge stof
  Anoniem
  26-10-2022
  Beoordeling: 7/10
  voldoende info .
  Anoniem
  13-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  8
  Zilora
  25-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  Leerzaam, veel info, duidelijk!
  Simone
  25-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Informatief en inpasbaar
  Anoniem
  27-9-2022
  Beoordeling: 7/10
  Het is een helder en duidlijk verhaal.
  Anoniem
  13-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Interessant
  Volkan
  13-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Mooi opgezet training waarmee je stilstaat bij het analyseren van problematiek en de oorzaken er van.
  Miranda Carolina
  13-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Ik ben erg enthousiast over de opleiding tot nu toe. Veel afwisseling in het lesprogramma tussen theorie en praktijk.
  Jan Jaap
  13-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  lekker actief, een hele dag vol bezig geweest.
  Arnoldus Henderikus (Henk)
  13-10-2022
  Beoordeling: 8/10
  ik vind het zeer interessant om hieraan deel te nemen [je word er alleen maar wijzer van] vond wel dat er bepaalde onderwerpen aanbod kwamen waar ik totaal geen weet van heb [facilitaire Conciërge] maar ik vond het wel zeer boeiend ondanks dat er alleen maar docenten aanwezig waren
  Anoniem
  27-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  Training was good
  Anoniem
  27-9-2022
  Beoordeling: 10/10
  Jeroen was a good trainer and I was able to obtain a good understanding of LEAN. He pays good attention to team dynamics as well.
  Sergio
  29-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  Generally good but requires more time. Should be done in more than 1 day with less time per day
  Anoniem
  22-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  Lots of interaction, very good trainer
  Anoniem
  8-9-2022
  Beoordeling: 7/10
  spend too much time on team talking about their issues, it should be minimum and focus on us getting more tips and tricks
  Ruben
  5-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  🙂
  Anoniem
  5-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  Kennis uit de e-learning toepassen tijdens de cursus. Veel leuke praktijkvoorbeelden.
  Dhanya
  1-9-2022
  Beoordeling: 10/10
  It was informative and demanded participation from everyone
  Anja
  14-7-2022
  Beoordeling: 8/10
  Leerzaam en duidelijk.
  Renée
  14-7-2022
  Beoordeling: 9/10
  Het is een professionele opleiding,de e-learning vooraf was zeer nuttig
  Anoniem
  14-7-2022
  Beoordeling: 8/10
  Ik vond de training erg waardevol. Ook een goede docent, maar ik laat graag nog ruimte over voor verbetering! 🙂 Ik denk dat we met het presenteren soms te diep er op in zijn gegaan. Dat had wellicht wat korter en bondiger gekund...
  Anoniem
  14-7-2022
  Beoordeling: 9/10
  Heel leerzaam en practisch toepasbaar
  Anoniem
  14-7-2022
  Beoordeling: 7/10
  7
  Anoniem
  14-7-2022
  Beoordeling: 8/10
  de opleiding is prima
  Nicole
  23-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  Het was een nuttige dag, ik denk dat we veel profijt zullen ondervinden van hetgeen we hebben geleerd. Ik vond de voorbereiding veel informatie bevatten. Het heeft me veel tijd gekost om deze door te nemen.
  Anoniem
  23-6-2022
  Beoordeling: 8/10
  Het is vooral een duidelijke toelichting vanuit de e-learning naar de praktijk dus dat is erg prettig!
  Anoniem
  23-6-2022
  Beoordeling: 9/10
  Leuke, leerzame en erg zinvolle training! Het zet je zo aan het denken.
  Anoniem
  24-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke uitleg, en goed verteld.
  Anoniem
  24-5-2022
  Beoordeling: 7/10
  de stof was heel leuk en leerzaam. persoonlijk had ik meer voorbeelden verwacht in de vorm van "before and after" waar je daadwerkelijk de gevolgen ziet van het lean werken
  Anoniem
  24-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Interessante mindset en stof om toe te passen in de praktijk. Je kan de filosofie hierin niet ontkennen. Stukje achtergrond informatie en herkomst maakt het tot een duidelijk geheel. Opleider met verstand van zaken en goede praktijk-ervaring.
  Marc
  12-5-2022
  Beoordeling: 8/10
  Helder duidelijk gesproken, aandacht voor iedereen desnoods individueel.
  Anja
  31-3-2022
  Beoordeling: 9/10
  Het was wat ik er van verwachte
  Caroline
  31-3-2022
  Beoordeling: 8/10
  Geeft een goede basis om Lean in te gaan zetten binnen mijn team
  Michel
  11-1-2022
  Beoordeling: 9/10
  Nog iets meer ervaringen uit de praktijk helpt het nog duidelijker te maken. Nu blijft het nog iets te veel aan de oppervlakte/theoretisch. De directe toepasbaarheid is wel groot waardoor ik op een 9 uit kom
  Thijmen
  2-12-2021
  Beoordeling: 10/10
  Goed verzorgd. Dit omdat je zelf alvast wat basiskennis van te voren op moeten door middel van de E-learning. En deze vervolgens toegelicht krijgt tijdens de cursusdag. Echter miste ik wel een paar onderwerpen. Zo is als voorbeeld 5S niet te spraken gekomen.
  Marlies
  2-12-2021
  Beoordeling: 8/10
  Leuke voorbereidende e-learning, goede locatie en een leuke lesdag waarin het lean principe goed uitgelegd werd.
  Ben
  2-12-2021
  Beoordeling: 9/10
  Fijn om eerst de e-learning te do en vervolgens een dag theorie te hebben waardoor je zaken beter kunt verbinden.
  Miranda
  2-11-2021
  Beoordeling: 9/10
  hele fijne leerzame training
  Ananias
  1-11-2021
  Beoordeling: 8/10
  De stappen van het leanproces werden duidelijk uitgelegd. Door met elkaar te brainstormen verdiep je steeds meer in een bepaald probleem/oorzaak. Soms vond ik de oefeningen wat teveel.

Locatie
Startdatum
Beschikkbaarheid
Prijs
 
Den Bosch
06 mrt 2023
Beschikbaar
€ 795
Utrecht
13 mrt 2023
Beschikbaar
€ 795
Virtual Classroom
Digitale OpleidingDeze opleiding vindt plaats in een virtuele classroom. Cursisten komen samen in een digitale omgeving vanuit een locatie naar keuze. Het is dus dezelfde opleiding alleen zonder bij elkaar in één ruimte te zitten.
20 apr 2023
Beschikbaar
€ 795
Rotterdam
20 apr 2023
Beschikbaar
€ 795
Zwolle
13 jun 2023
Beschikbaar
€ 795
Utrecht
20 jun 2023
Beschikbaar
€ 795