Orange Belt in Lean Training | Certificaat in 1 dag | SixSigma

Orange Belt in Lean training

Leer Lean toepassen binnen jouw werkomgeving | Internationaal certificaat

Tijdens de Lean Orange Belt training leer je hoe je met behulp van Lean op kleine schaal zelfstandig verbeteringen kunt doorvoeren. Bij het identificeren en analyseren van deze verbeteringen richten we ons op jouw eigen werkomgeving. Tegelijkertijd krijg je door middel van deze training de kennis en vaardigheden die nodig zijn om deel uit te maken van grotere verbeterteams onder leiding van een Lean Black Belt.

Orange Belt in Lean Training

De training bestaat uit een E-Learning en 1 lesdag. De E-Learning ben je ongeveer 6-8 uur mee bezig en dient als voorbereiding op de lesdag. Tijdens de lesdag (virtueel of klassikaal) ga je samen met een trainer de theorie verder uitdiepen en leer jij de theorie toe kunt passen op jouw werkomgeving.

Doel van de Orange Belt in Lean

De Lean Orange Belt training is een basistraining in Lean. Je leert over de theorie van Lean en hoe jij dit kunt toepassen op jouw eigen werkomgeving. Tijdens de training leren we je hoe jij zelfstandig op kleine schaal verbeterprojecten kunt uitvoeren. Tegelijkertijd leer je de verbetertaal van de Lean te spreken en te begrijpen. Dit is handig als je binnen de organisatie samen met Lean Green Belts gaat werken aan grotere verbeterprojecten.

Orange belts zijn een belangrijk onderdeel van de Lean transformatie. Zij realiseren veranderingen en verbeteringen op de werkvloer. In de regel worden ze hier ongeveer 15% van de beschikbare werktijd voor vrijgemaakt.

Wat leer je tijdens de Orange Belt in Lean training?

Tijdens de Lean Orange Belt training leer je:

 • Het spreken en begrijpen van dezelfde Lean ‘verbetertaal’.
 • Wat waarde voor de klant is.
 • Hoe je een waardestroom kunt identificeren en verspillingen kunt elimineren.
 • Hoe je belangrijke Lean principes kunt toepassen, zoals:
 • Hoe je flow creëert in processen en hoe je pull vanuit de klant kunt realiseren.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean training gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Wat kun je na de Lean Orange Belt training?

Tijdens onze trainingen staat de toepassing in de praktijk centraal. Dat betekent dat we zorgen dat je niet alleen iets weet over Lean, maar dat je deze kennis ook kunt gebruiken om resultaten in de praktijk te verbeteren. Voor deze training betekent dit dat je na afloop van de training:

 • Zelfstandig kleinschalige verbeterprojecten kunt uitvoeren met behulp van Lean tools en technieken.
 • In staat bent om zelf klantgericht te denken, dit kunt toepassen op jouw eigen werk en anderen kunt vertellen over het belang hiervan.
 • Binnen jouw eigen werk verspillingen kunt herkennen en ze zelfstandig kunt elimineren.
 • De kennis en inzichten hebt om een waardevol onderdeel te zijn van grotere verbeterteams binnen jouw organisatie.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder

De lesdag van Lean Orange Belt begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. Wij zorgen voor de locatie, het lesmateriaal en de lunch.

Programma van de Orange Belt in Lean

 • Een uitgebreide introductie op de Lean filosofie.
 • Wat betekent waarde voor de klant?
 • Hoe kun je de waardestroom identificeren en verspillingen elimineren?
 • Hoe creëer je ‘flow’ in het proces en hoe creëer je ‘pull’ door de klant?
 • Hoe kun je naar perfectie streven met behulp van continu verbeteren?
 • Wat is Kaizen en hoe gebruik je dit?
 • Wat is 5S en hoe pas je dit toe binnen jouw werkomgeving?
 • Wat is visueel management en hoe pas je dit toe?
 • Wat is de PDCA-cyclus en hoe gebruik je dit bij verbeterprojecten?
 • Wat zijn Poka Yoke en standaard werk?
 • Een introductie op Lean Operational Management met dagstarts en de keek op de week.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean training gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Orange Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Orange Belt in Lean Training ontvang je het UPD Certificaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma trainingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Orange Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Orange Belt in Lean Certificaat

De training wordt afgesloten met een digitaal examen. Je krijgt toegang tot het examen in de E-Learning omgeving en kunt dit doen zodra je er klaar voor bent. We adviseren je om het examen pas te doen na de lesdag, zodat je zeker weet dat alle informatie behandeld en uitgelegd is.

Het examen bestaat uit 25 vragen. Om het examen met goed gevolg af te ronden dien je minimaal 80% van de vragen correct te beantwoorden. Nadat je het examen met goed gevolg hebt afgerond ontvang je het Orange Belt in Lean certificaat. Dit certificaat is internationaal geaccrediteerd door LCS op niveau 1a.

Investering: De investering voor de Orange Belt in Lean training bedraagt € 795,- (excl. BTW) per persoon.
Inclusief: Locatie-, lunchkosten, leermiddelen en 1 jaar ongelimiteerde toegang tot de E-Learning.
Exclusief: Reis- en verblijfskosten.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?” of “Hoe zit het met de tijdinvestering?”. Op dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heb je een offerte nodig om goedkeuring te krijgen? Of wil je gewoon alles nog even rustig nalezen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur per email en het verplicht je tot helemaal niets!

Vrijblijvende offerte aanvragen

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Orange Belt in Lean training:

  Renee
  12-09-2023
  Beoordeling: 9/10
  Leuke zinvolle interactieve dag gehad met een goede e-learning voorafgaand.
  Anoniem
  12-09-2023
  Beoordeling: 8/10
  fijn programma en afwisseling tussen theorie en fysieke opdrachten.
  Anoniem
  12-09-2023
  Beoordeling: 9/10
  leerzaam en leuk om dit met ons Team te doen. Goede verdieping opgezocht in het verbeteren van processen
  Ramona
  04-07-2023
  Beoordeling: 8/10
  8
  Linda
  04-07-2023
  Beoordeling: 7/10
  Veel dingen die wij met ons beroep gewoon al moet weten
  Anoniem
  04-07-2023
  Beoordeling: 7/10
  Interessante training, veel geleerd
  Anoniem
  04-07-2023
  Beoordeling: 7/10
  was een prima cursus
  Anoniem
  04-07-2023
  Beoordeling: 8/10
  Droge stof leuk en behapbaar maken is een kunst. En dit is zeker aan de orde.
  Marije
  12-06-2023
  Beoordeling: 8/10
  Prima verkrijging van basis kennis van het Lean proces.
  Anoniem
  12-06-2023
  Beoordeling: 9/10
  Leuke interactieve opleiding. De docent Edward heeft de materie goed en duidelijk uitgelegd.
  Ruud
  29-06-2023
  Beoordeling: 8/10
  Een hoop kennis opgedaan d.m.v. mijzelf te verbeteren!
  Ilona
  12-06-2023
  Beoordeling: 8/10
  goed docent, interactieve dagen
  Anoniem
  12-06-2023
  Beoordeling: 8/10
  Online deel is afwisselend en met duidelijke voorbeelden. Praktijk deel is gericht op ons werk. Dat is fijn.
  Rens
  12-06-2023
  Beoordeling: 9/10
  Goed te volgen en te begrijpen
  Anoniem
  16-05-2023
  Beoordeling: 9/10
  naast de basis was er ook ruimte voor meer verdieping en de training was erg interactief
  Jeroen
  16-05-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede basis en duidelijke uitleg
  Johan
  16-05-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede e-learning, prettige training en fijn om weer wat kennis opgehaald te hebben.
  Anoniem
  20-04-2023
  Beoordeling: 7/10
  Goede training! interessante praktijk opdracht. Middagdeel liever geen eigen cassis omdat ik zelf dan al verder in de cyclus zit dan dat je zou moeten zijn.
  Anoniem
  20-04-2023
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijk, goede voorbeelden, veel aan gehad
  Anoniem
  20-04-2023
  Beoordeling: 8/10
  Leerzame cursus met bruikbare informatie
  Jasper
  20-04-2023
  Beoordeling: 8/10
  Doordat we met een kleine groep waren, was het een actieve, intensieve (positief) dag.
  Bart
  14-04-2023
  Beoordeling: 9/10
  opleiding voldoet exact aan onze verwachting
  Anoniem
  03-04-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goed
  Wilbert
  31-03-2023
  Beoordeling: 8/10
  Nieuwe ervaring om de training eerst online te volgen.
  Freek
  03-04-2023
  Beoordeling: 9/10
  Goede uitleg, leerzame opdrachten, goede opbouw van de theorie.
  Edin
  03-04-2023
  Beoordeling: 9/10
  Verbetering van kennis en toepassing
  Mike
  03-04-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede training, alleen de introductie was te langdradig en de groep iets te groot.
  Jur
  31-03-2023
  Beoordeling: 10/10
  Erg stapsgewijs de basisprincipes van lean in een korte tijd doorlopen. Het prettige is dat we allemaal in hetzelfde bedrijf werkzaam zijn en dat maakt het echt interessant! Dit mag wat mij betreft een vervolg krijgen!
  Anoniem
  28-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  leerzame training, goed handvat voor verbetering van de werkomgeving.
  Lesley
  28-03-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede en duidleijke leerstof, op een duidelijke manier gebracht
  Daniel
  27-03-2023
  Beoordeling: 7/10
  Het is duidelijk
  Ilona
  28-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  Ik vond een eerzame cursus
  Nanda
  27-03-2023
  Beoordeling: 8/10
  Leerzaam en enthousiaste docent
  Frenk
  28-03-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goed en duidelijk
  Ton
  28-03-2023
  Beoordeling: 8/10
  8
  Anoniem
  27-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  Sluit op ieder niveau aan.
  Anoniem
  28-03-2023
  Beoordeling: 7/10
  vooraf inlezen en op de cursusdag zelf bespreken en een praktijk oefening doen vindt ik erg effectief.
  Marcel
  28-03-2023
  Beoordeling: 10/10
  Denk dat ik er veel aan heb. En kan toepassen in mn werk omgeving
  Yannick
  28-03-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede cursus met leuke voorbeelden
  Jurgen
  27-03-2023
  Beoordeling: 6/10
  Voor een "opleiding" vind ik het te kort en te oppervlakkig. Ik vind het eerder een introductie cursus. Ik denk dat de cursisten aan het einde van de dag eerder bewust onbekwaam zijn dan bewust bekwaam. Als introductiecursus vind ik het wel heel geslaagd, en zou ik het een 9 geven.
  Wim
  09-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  plezierige les met een leuke mix van interactief en droge stof
  Monique
  09-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  prima
  Anoniem
  09-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  Duidelijke uitleg, wordt tijd genomen voor als iets niet gesnapt wordt
  Anoniem
  23-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Leuke en interessante stof, erg leerzaam voor mijn eigen werk.
  Anoniem
  23-01-2023
  Beoordeling: 7/10
  Fijne sfeer en duidelijke uitleg. Alleen verliep bij ons de praktijk opdracht wat minder omdat sommige niet serieus omgingen met de opdracht. Daar had wat meer sturing op mogen zitten.
  Anoniem
  23-01-2023
  Beoordeling: 7/10
  Het zou iets meer gespitst mogen worden op onze business. We doen vanuit verschillende gelaagdheden mee. In sommige gevallen hebben we enkel met de interne klant te maken en niet de klant als eindstation waar waarde voor gecreeerd wordt.
  Coppelmans
  23-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke en de combinatie online en klassikaal is goed
  Anoniem
  23-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  informatie vooraf ontvangen, om je alvast in te lezen .....> prima instructrice zeer prettig =prima veel praktijk > prima
  Bas
  19-01-2023
  Beoordeling: 9/10
  Erg leuke opleiding
  Anoniem
  24-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Heel leuke , interactieve training, met goede oefeningen

Locatie
Startdatum
Beschikkbaarheid
Prijs
 
Den Bosch
05 okt 2023
Beschikbaar
€ 795
Rotterdam
05 okt 2023
Beschikbaar
€ 795
Virtual Classroom
06 nov 2023
Beschikbaar
€ 795
Utrecht
13 nov 2023
Beschikbaar
€ 795
Amsterdam
04 dec 2023
Beschikbaar
€ 795
Utrecht
15 jan 2024
Beschikbaar
€ 795
Amsterdam
15 feb 2024
Beschikbaar
€ 795
Den Bosch
26 mrt 2024
Beschikbaar
€ 795