Orange Belt in Lean training

Leer Lean toepassen binnen jouw werkomgeving | Internationaal certificaat

Tijdens de Lean Orange Belt training leer je hoe je met behulp van Lean op kleine schaal zelfstandig verbeteringen kunt doorvoeren. Bij het identificeren en analyseren van deze verbeteringen richten we ons op jouw eigen werkomgeving. Tegelijkertijd krijg je door middel van deze training de kennis en vaardigheden die nodig zijn om deel uit te maken van grotere verbeterteams onder leiding van een Lean Black Belt.

Orange Belt in Lean Training

De training bestaat uit een E-Learning en 1 lesdag. De E-Learning ben je ongeveer 6-8 uur mee bezig en dient als voorbereiding op de lesdag. Tijdens de lesdag (virtueel of klassikaal) ga je samen met een trainer de theorie verder uitdiepen en leer jij de theorie toe kunt passen op jouw werkomgeving.

Doel van de Orange Belt in Lean

De Lean Orange Belt training is een basistraining in Lean. Je leert over de theorie van Lean en hoe jij dit kunt toepassen op jouw eigen werkomgeving. Tijdens de training leren we je hoe jij zelfstandig op kleine schaal verbeterprojecten kunt uitvoeren. Tegelijkertijd leer je de verbetertaal van de Lean te spreken en te begrijpen. Dit is handig als je binnen de organisatie samen met Lean Green Belts gaat werken aan grotere verbeterprojecten.

Orange belts zijn een belangrijk onderdeel van de Lean transformatie. Zij realiseren veranderingen en verbeteringen op de werkvloer. In de regel worden ze hier ongeveer 15% van de beschikbare werktijd voor vrijgemaakt.

Wat leer je tijdens de Orange Belt in Lean training?

Tijdens de Lean Orange Belt training leer je:

 • Het spreken en begrijpen van dezelfde Lean ‘verbetertaal’.
 • Wat waarde voor de klant is.
 • Hoe je een waardestroom kunt identificeren en verspillingen kunt elimineren.
 • Hoe je belangrijke Lean principes kunt toepassen, zoals:
 • Hoe je flow creëert in processen en hoe je pull vanuit de klant kunt realiseren.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean training gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Wat kun je na de Lean Orange Belt training?

Tijdens onze trainingen staat de toepassing in de praktijk centraal. Dat betekent dat we zorgen dat je niet alleen iets weet over Lean, maar dat je deze kennis ook kunt gebruiken om resultaten in de praktijk te verbeteren. Voor deze training betekent dit dat je na afloop van de training:

 • Zelfstandig kleinschalige verbeterprojecten kunt uitvoeren met behulp van Lean tools en technieken.
 • In staat bent om zelf klantgericht te denken, dit kunt toepassen op jouw eigen werk en anderen kunt vertellen over het belang hiervan.
 • Binnen jouw eigen werk verspillingen kunt herkennen en ze zelfstandig kunt elimineren.
 • De kennis en inzichten hebt om een waardevol onderdeel te zijn van grotere verbeterteams binnen jouw organisatie.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder

De lesdag van Lean Orange Belt begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. Wij zorgen voor de locatie, het lesmateriaal en de lunch.

Programma van de Orange Belt in Lean

 • Een uitgebreide introductie op de Lean filosofie.
 • Wat betekent waarde voor de klant?
 • Hoe kun je de waardestroom identificeren en verspillingen elimineren?
 • Hoe creëer je ‘flow’ in het proces en hoe creëer je ‘pull’ door de klant?
 • Hoe kun je naar perfectie streven met behulp van continu verbeteren?
 • Wat is Kaizen en hoe gebruik je dit?
 • Wat is 5S en hoe pas je dit toe binnen jouw werkomgeving?
 • Wat is visueel management en hoe pas je dit toe?
 • Wat is de PDCA-cyclus en hoe gebruik je dit bij verbeterprojecten?
 • Wat zijn Poka Yoke en standaard werk?
 • Een introductie op Lean Operational Management met dagstarts en de keek op de week.

Probeer gratis: E-Learning 5S

5S E-learning Minimodule

Lean kent een aantal basisbegrippen. 5S is één van deze basisbegrippen. Tijdens deze Orange Belt in Lean training gaan we uitgebreid in op dit principe. Maar je kunt er nu vast kosteloos kennis mee maken via onze E-Learning.

Vul daarvoor hieronder jouw emailadres in en je ontvangt direct een link naar de module in jouw inbox. Zo kun je vandaag al iets leren over een belangrijk Lean-principe!

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Orange Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Orange Belt in Lean Training ontvang je het UPD Certificaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma trainingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Orange Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Orange Belt in Lean Certificaat

De training wordt afgesloten met een digitaal examen. Je krijgt toegang tot het examen in de E-Learning omgeving en kunt dit doen zodra je er klaar voor bent. We adviseren je om het examen pas te doen na de lesdag, zodat je zeker weet dat alle informatie behandeld en uitgelegd is.

Het examen bestaat uit 25 vragen. Om het examen met goed gevolg af te ronden dien je minimaal 80% van de vragen correct te beantwoorden. Nadat je het examen met goed gevolg hebt afgerond ontvang je het Orange Belt in Lean certificaat. Dit certificaat is internationaal geaccrediteerd door LCS op niveau 1a.

Investering: De investering voor de Orange Belt in Lean training bedraagt € 795,- (excl. BTW) per persoon.
Inclusief: Locatie-, lunchkosten, leermiddelen en 1 jaar ongelimiteerde toegang tot de E-Learning.
Exclusief: Reis- en verblijfskosten.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?” of “Hoe zit het met de tijdinvestering?”. Op dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heb je een offerte nodig om goedkeuring te krijgen? Of wil je gewoon alles nog even rustig nalezen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur per email en het verplicht je tot helemaal niets!

Vrijblijvende offerte aanvragen

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Orange Belt in Lean training:

  Marijn
  45400
  Beoordeling: 8/10
  Leuk, praktisch genoeg en ook op inhoud. Mooie eerste kennismaking met Lean.
  Lars
  18-04-2024
  Beoordeling: 8/10
  Vond Jeroen een erg prettig coach die de training erg soepel deed verlopen
  Anoniem
  18-04-2024
  Beoordeling: 7/10
  Interessant
  Paul
  25-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  Zeer leerzaam om anders naar dingen te kijken
  Anoniem
  25-03-2024
  Beoordeling: 9/10
  Duidelijke uitleg met daarbij leuke interactieve opdrachten wat zorgt voor goede gesprekken over de problemen die plaatsvinden bij de afdelingen
  Anoniem
  05-04-2024
  Beoordeling: 9/10
  voor mij helemaal nieuw, heel erg leerzaam
  Hans
  25-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  Geen
  Anoniem
  25-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  Prima
  Rick
  29-03-2024
  Beoordeling: 9/10
  Goed dat je zelf eerst theorie moet doornemen thuis, inclusief examen. Daarbij gaf de docent op de dag zelf enthousiast les, ging leuk om met mensen en merkte je dat zij passie had hiervoor. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk wat zorgde dat de aandacht bij de les bleef.
  Anoniem
  29-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke uitleg, goede volgorde. Miste wel wat info in de testvragen, die niet uit de tekst of video's te halen was
  Vera
  29-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  Waardevolle cursus die leidt tot veel bewustwording en praktische handvatten om direct in te zetten in de praktijk.
  Anoniem
  29-03-2024
  Beoordeling: 9/10
  Erg prettige opbouw en duidelijke uitleg wat meteen toepasbaar is in de praktijk of als denkwijze.
  Arnold
  14-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  duidelijk
  Anoniem
  14-03-2024
  Beoordeling: 9/10
  combi van e-learning en lesdag is goed, geeft ruimte voor stellen van vragen en leeft het meer dan alleen het lezen van de materie. Lesdag was afwisseling in doen en luisteren naar theorie, door met zijn allen te doen leer je het snelst.
  Martijn
  14-03-2024
  Beoordeling: 8/10
  leuke dag, veel geleerd
  Abigail
  14-03-2024
  Beoordeling: 9/10
  De opleidingsdag is erg interactief, wel een beetje lang maar heel erg leuk en logisch ingedeeld
  Giovanni
  08-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Vooral in de ochtend vond ik het interessant en leuk om te doen
  Arian
  28-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke en praktische uitleg
  Gertjan
  28-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  Een 7
  Michael
  28-02-2024
  Beoordeling: 10/10
  10
  Anoniem
  20-02-2024
  Beoordeling: 9/10
  9
  Kenny
  20-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Ik vond de training zeer leerzaam. De aangereikte methodes zijn vrijwel toepasbaar in elke setting en bieden een waardevol perspectief op het verkrijgen van inzicht in een proces. Ik ben zeker van plan om de greenbelt te behalen!
  Rene
  22-02-2024
  Beoordeling: 6/10
  matige les stof
  Anoniem
  22-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijk en veel interactie.
  Dirk
  15-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  gewoon oke.
  Patrick
  13-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  leuk dat er veel interactie onderling is.
  Jan
  13-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Leuke training, geeft wat meer helderheid in diverse zaken
  Anoniem
  29-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  Zeer interessant en leerzaam.
  Noor
  08-02-2024
  Beoordeling: 10/10
  10
  Eelco
  29-01-2024
  Beoordeling: 7/10
  Begrijpelijk en toch uitdagend
  Anoniem
  29-01-2024
  Beoordeling: 9/10
  Zeer leerzaam
  Anoniem
  29-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  Leerzaam en direct toepasbaar in de praktijk. In het algemeen heeft de opleiding een goede opbouw. Met aan de voorkant de e-learning + examen en vervolgens 2 dagen praktische toepassing.
  Ton
  29-01-2024
  Beoordeling: 9/10
  Voldoende info, goede opzet
  Leen
  07-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  veel informatie
  Anoniem
  08-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  de theorie was wat lang, de praktijk was erg leuk
  Anoniem
  07-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  n.v.t
  Anoniem
  07-02-2024
  Beoordeling: 7/10
  De training was interessant. De online cursus vond ik een goede voorbereiding. Sterk was de afwisseling van de cursus. Wellicht is het goed om de Kahoot quiz meer te koppelen met de training. De vragen waar veel fouten zijn, kunnen wellicht onderdelen worden waar dieper op de materie ingegaan kan worden.
  Anoniem
  07-02-2024
  Beoordeling: 8/10
  Goed vorm gegeven.
  Andre
  30-01-2024
  Beoordeling: 9/10
  Fijn om de zaken die je instictief af en toe doet inzichtelijk te krijgen en bewust hiermee om kan gaan
  Anoniem
  30-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  x
  Anoniem
  30-01-2024
  Beoordeling: 7/10
  Goede opleiding
  Bas
  30-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  heel goed om gestructureerd processen in kaart te brengen en te verbeteren. Tijdens de dag dit ook op een leuke manier geoefend.
  Michael
  30-01-2024
  Beoordeling: 8/10
  Leuke cursus, lesstof ook leerzaam, mooie locatie voor de cursusdag. Training inlezen vooraf is erg tijdrovend.
  Natascha
  05-12-2023
  Beoordeling: 10/10
  Leuke/goede trainers, goede en duidelijke uitleg, leuke en goede oefeningen die we hebben uitgevoerd
  Inge
  05-12-2023
  Beoordeling: 7/10
  Over het algemeen goed, alleen de toegankelijkheid van de e-learning laat te wensen over als het gaat om gebruikers van schermlezers. Ondanks mijn visuele handicap heb ik de trainingen goed kunnen volgen door het uitvoeren van aangepaste taken.
  Samantha
  05-12-2023
  Beoordeling: 9/10
  Zeer leerzaam, goed in elkaar gezet. Casper en Tjeerd zijn onwijs aardig en brengen het goed over.
  Anoniem
  05-12-2023
  Beoordeling: 7/10
  Het is een leuke opleiding waar je wel in moet komen , veel stof wat er besproken wordt
  Anoniem
  05-12-2023
  Beoordeling: 8/10
  is goed alleen soms comminucatie wat mis gegaan
  Surin
  05-12-2023
  Beoordeling: 7/10
  Voornamelijk door de logistieke en detailhandel branche beter toe te passen.
  Anoniem
  13-11-2023
  Beoordeling: 7/10
  prima opleiding voor een dag wel vrij kort om goed inhoudelijk op alles in te kunnen gaan

Locatie
Startdatum
Beschikkbaarheid
Prijs
 
Amsterdam
18 jul 2024
Beschikbaar
€ 795
Amsterdam
05 sep 2024
Beschikbaar
€ 795
Den Bosch
08 okt 2024
Beschikbaar
€ 795
Utrecht
03 dec 2024
Beschikbaar
€ 795
Virtual Classroom
03 dec 2024
Beschikbaar
€ 795