LSS Green Belt to Black Belt opleiding

De snelste route van Green Belt naar Black Belt

Duur:10 dagen verdeeld over 5 blokken van 2 dagen
Kosten:€ 4.995,-
Inclusief:Studiemateriaal, theorie certificering, een reële bedrijfssimulatie en lunch
Verwachte rendement:Minimaal 300%
Data & locatie: Meerdere startdata per maand. Trainingen worden door het hele land gegeven.

Upgrade

Een logische stap na het behalen van de Green Belt is om door te gaan voor de Black Belt.

De Black Belt zorgt voor een verdieping van de opgedane kennis tijdens de Green Belt training. U leert nog effectiever om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, inzicht te krijgen in veranderingstrajecten en deze in goede banen te leiden. Deze training richt zich ook op alle processen die tot verbetering leiden.

 • Het vergroten van de bedrijfsomzet.
 • Het verminderen van kosten.
 • Het verkorten van project doorlooptijden.

Wanneer u de ambitie heeft om veranderingstrajecten/processen te leiden, dan is de upgrade Green Belt to Black Belt een goede en betaalbare opstap naar de Black Belt. De upgrade sluit naadloos aan op onze Green Belt training, wat u de mogelijkheid geeft om de investering en de studiebelasting te spreiden in de tijd.

cedeo gecertificeerde lean six sigma opleiding

Deze upgrade staat ook open voor trainees die elders een Lean Six Sigma Green Belt opleiding hebben gevolgd en succesvol een of meerdere DMAIC projecten hebben uitgevoerd. Om de kwaliteit van de training te kunnen garanderen en teleurstellingen te voorkomen is hierbij wel een intake met een van onze trainers vooraf noodzakelijk. Er zijn tussen de aanbieders namelijk grote verschillen qua inhoud en diepgang van het Green Belt curriculum.

Duur: 5 maanden, verdeeld over 5 blokken van 2 dagen
Groepsgrootte: maximaal 15 deelnemers
Investering: €4.595,-
Inclusief: Lunch, locatie en theoriecertificering
Exclusief: Reis- en verblijfskosten en btw. Ook raden wij praktijkcertificering aan met 12 uur coaching per project, de kosten hiervoor zijn € 1.895,- inclusief praktijkcertificering.

De besparing die de opleiding oplevert, met name als je een praktijkopdracht laat uitvoeren, weegt ruimschoots op tegen het bedrag dat je betaalt voor opleiding en coaching.

Wanneer u de Lean Six Sigma methodiek gaat toepassen, zult u succesvolle verbetertrajecten kunnen leiden.

Toekomstige leiders

Als Change Agent zoals wij dat noemen, leert u om veranderingen succesvol door te (laten) voeren, ze aan te sturen. U leert bedrijfsprocessen systematisch te analyseren en deze analyse om te zetten in de praktijk.

Na afloop van de opleiding bereikt u niet alleen aantoonbare projectresultaten zoals verbeterde KPI performance en een hogere medewerkers tevredenheid, maar bouwt u ook de capability op om continu uw organisatie te verbeteren. U bent in staat om zelfstandig (complexe) veranderingsprojecten te starten en succesvol uit te voeren, teamleden en/of Green Belts te betrekken c.q. effectief te coachen.

Bovendien kunt u ook:

 • Projectmatig en aantoonbaar verbeteren volgens de DMAIC structuur
 • ‘Lean' en ‘Six Sigma’ principes en tools beheersen (conform best practices wereldwijd)
 • Kwalitatief en kwantitatief problemen analyseren
 • In staat om verbeteringen te initiëren en daadwerkelijk te implementeren
 • Resultaten te borgen in de organisatie
 • Effectief procesdenken, klantgericht & “outside - in”
 • Herkennen van verspilling en oorzaken van variatie
 • Werken met de statistische analyses binnen Minitab
 • Projectteams kunnen samenstellen en leiden
 • Effectief faciliteren van Workshops
 • Toepassen van Change Management vaardigheden
 • Bewust zijn van wat er bij effectief leiderschap komt kijken, en hoe dit in de praktijk toe te kunnen passen

Is deze opleiding geschikt voor mij?

De Green Belt to Black Belt upgrade opleiding is bedoeld om veranderingsprojectleiders op te leiden, en potentiële Master Black Belts. Doorgaans voeren zij fulltime veranderingstrajecten uit (inclusief diverse Lean projecten). Praktisch betekent dit minimaal 3 dagen per week werken aan uw project(en).Deze opleiding wordt uitsluitend aangeboden aan medewerkers, managers en directieleden die continue verbeteringen willen bereiken door Lean Six Sigma te implementeren binnen hun eigen organisatie.

Wij gaan tijdens de opleiding uit van een HBO+ denkniveau.

De Trainers

Deze upgrade opleiding wordt gegeven door ervaren (Master) Black Belts welke zelf hun sporen hebben verdiend in de praktijk. Onze trainers staan dagelijks in contact met de praktijk door het coachen van Black Belts en (Master) Black Belts bij het uitvoeren van veranderingsprojecten en implementeren van management of change programma's. Daarnaast voeren zij met regelmaat zelf soortgelijke projecten en -programma’s uit. Hierdoor kennen onze opleidingen naast een theoretisch kader ook een zeer praktijk- en resultaatgerichte aanpak.

Trainingsprogramma Green Belt to Black Belt

 • Change Management / Verandermanagement
 • Facilitation Skills & Workshop Management
 • Verdieping Lean
 • Aanvullende c.q. verdiepende DMAIC modules (o.a. Projectselectie, VOC research zoals Kano analyse)
 • Verdieping Statistics: PCA (uitgebreid met Non-Normality), Non-parametrics en DoE (Design of Experiments)
 • Design for Lean Six Sigma (DFSS)
 • Introductie in de systematische aanpak van Design for Lean Six Sigma stappen: Define Measure Analyse Design Verify (DMADV)

NB: bovenstaand overzicht is niet uitputtend en slechts een samenvatting van de inhoud van de modules.

Project en coaching:

Om het maximale uit de opleiding te halen, raden we sterk aan om een Lean Six Sigma verbeterproject uit te voeren en uw praktijkcertificaat te halen. Een belangrijke succesfactor voor maximale projectresultaten, is coaching door een ervaren (Master) Black Belt. Op deze manier krijgt uw verbeterproject meer diepgang, scherpte en impact. Het tarief voor 12 uur coaching in combinatie met praktijkcertificering is € 1.895,- per project. Voor Black Belt Lean Six Sigma praktijkcertificering dient u 2 projecten af te ronden.

Benodigde leermiddelen:

 • Toolbox (dit boek wordt op de eerste opleidingsdag uitgedeeld)
 • USB stick met Lean Six Sigma tools (deze usb stick wordt op de eerste opleidingsdag uitedeeld)
 • "Wat is lean six sigma" (dit boek wordt op de eerste opleidingsdag uitgedeeld)
 • Laptop met MS Office Excel (deze dient u zelf te regelen en mee te nemen naar de opleidingsdagen)
 • Minitab (met korting bij UPD te bestellen)

Voor deelname aan de opleiding en uitvoering van het project is het noodzakelijk dat u beschikt over een laptop met daarop Microsoft Office Excel én een licentie van Minitab geïnstalleerd. U kunt u via deze link een 30 dagen - trialversie installeren. Let op: deze verloopt dan tijdens uw project.

Via UPD kunt een jaarlicentie met korting bestellen voor €495,00 (ex. BTW), dit kunt u aangeven op het inschrijfformulier.

Certificeringsprogramma Lean Six Sigma Black Belt

Lean Six Sigma Black Belt Certificering bestaat uit twee delen: een theorie- en een praktijkcertificaat.

Het theoriecertificaat is het schriftelijke bewijs dat u de Lean en Six Sigma methoden en technieken beheerst, op het niveau van een World Class Lean Six Sigma Black Belt opleiding: onze opleiding kent een curriculum welke in lijn is met de internationaal erkende ‘Body Of Knowledge’ van ASQ en IASSC.

In Nederland is UPD de grootste certificerende instantie van Lean Six Sigma Green Belts, Black Belts en Master Black Belts.

Het praktijkcertificaat is de échte kroon op uw Lean Six Sigma Black Belt opleiding: het is de proeve van bekwaamheid die aangeeft dat u niet alleen de theorie beheerst maar deze ook in de praktijk heeft weten toe te passen door twee Lean Six Sigma project(en) succesvol af te ronden, met gebruik van de juiste DMAIC tools en veranderkundige vaardigheden. Meer informatie over certificering vindt u hier.

Register Accountants, Register Controllers PE-punten-70 en Accountant Administratieconsulenten die Permanente Educatie (PE) plichtig zijn, krijgen Permanente Educatie (PE) uren voor deelname aan deze training.

De opleiding kost € 4.995,- (excl. BTW) per deelnemer, inclusief:

 • Het studiemateriaal;
 • Een reële bedrijfssimulatie;
 • Theorie certificering.

Maak gebruik van Coaching en haal het maximale rendement uit uw opleiding

Om het maximale uit de opleiding te halen, raden we sterk aan om gebruik te maken van coaching op uw werkplek. Dat vergroot de slagingskans van uw verbeterinitiatief exponentieel. We koppelen u aan een van onze ervaren (Master) Black Belts en u krijgt een coachingsbudget van 24 uur.

De kosten voor 24 uur coaching zijn € 3.960,-. Binnen dit coachingsbudget wordt 3 uur gereserveerd voor de beoordeling van de praktijkcertificering.

Minitab tegen gereduceerde prijs

Bij ons kunt u een Minitab licentie tegen gereduceerde prijs krijgen. Bij ons kost een jaarlicentie € 750,- (excl. BTW).

Return on Investment

black belt ROI

Onze ervaring is dat uw investering over het algemeen in het eerste jaar gauw het viervoudige kan opleveren. Bedenk: De gerealiseerde besparing bij de projecten van onze Black Belt trainees bedraagt na praktijk certificering gemiddeld €200.000 per jaar.

Hierbij is, voor een maximaal project resultaat, coaching door een ervaren (Master) Black Belt een belangrijke succesfactor. Ga voor een Black Belt opleiding uit van minimaal 1,5 dag coaching, afhankelijk van uw ervaring. Mocht uw organisatie intern een volwassen (M)BB structuur hebben kan de coaching ondersteuning vanuit UPD komen te vervallen (in onderling overleg te bepalen).

btw vrije lean six sigma opleiding

Neem een optie

Wilt u er eerst nog even over nadenken of wellicht overleggen met uw werkgever? Neem dan in ieder geval een optie op de training en voorkom de teleurstelling dat er straks geen plaats meer is. Deze reservering is gratis en verplicht tot niets.

Reviews

9,0

Carmen Boksteen

Bedrijf: Onderlinge 's-Gravenhage

Geeft tools en praktische handvatten voor verbeter trajecten.

9,0

Trudie van ’t Hull-Bettink

Bedrijf: Gemeente Haarlemmermeer

Complexe materie, simpel uitgelegd.

9,0

Chris van Hee

Bedrijf: Scania Production Zwolle

Geeft je nog meer tools en inzicht op gebied van Lean Six Sigma.

9,5

Pim vd Brink

Bedrijf: KPN

Duidelijke uitleg van complexe materie. Goede voorbeelden.

7,5

Rob Mook

Bedrijf: Bilthoven Biologicals

Kwalitatief zeer goed, ook in vergelijking met andere aanbieders.

8,5

Rob Ernes

Bedrijf: Waterschapsbedrijf Limburg

7,5

Ramon van Egmond

Bedrijf: Nationale Nederlanden

Je leert om processen te optimaliseren.

9,0

Rien Hageman

Bedrijf: M&M Management GCV

Je krijgt handvaten in handen om de organisatie naar je werk continu te verbeteren.

7,5

Paul van Schaik

Bedrijf: 2GR

Veel nieuwe mogelijkheden.

8,5

P.H. Bruinsma

Bedrijf:  

Direct toepasbaar in de praktijk.

7,5

Minke de Haan

Bedrijf:  

Veel kennis opgedaan.

8,0

Jacolien Giljam

Bedrijf: BNP Paribas Cardif

Leerzaam, goede basis.

8,5

Gijs Verrest

Bedrijf: Kepner - Tregoe

Expertises.

9,0

Edgar Kotte

Bedrijf: ING

Afwisselend, veel tools geleerd, toepasbaar.

8,0

Roeland van Elen

Bedrijf: ASML

zeer toepasbaar in je project.

7,5

Rene de Gier

Bedrijf: UMC Utrecht

Naast Lean en Six Sigma ook focus op leiderschap; waardevolle toevoeging. Goede naslagboeken, sheets echter matig.

7,0

Jan Adriaans

Bedrijf: Fuji Film

Het geeft een handvat en structuur aan projecten.

7,5

Leo van der Veen

Bedrijf: ASML

7,0

Lisette Bosma

Bedrijf: Altran

8,0

Peter Becker

Bedrijf: BI & C B.V.

8,0

Fleur Stoffels

Bedrijf: Tele2

Het stoomt je klaar als Black Belt.

9,5

Willem Lutgerink

Bedrijf: LinkIt

Zeer goed, dekt de lading!

8,0

Vincent Dankaarts

Bedrijf: Koninklijke Talens

Het leert je te denken in processen en levert ook de tools daarvoor aan.

8,5

Marie Tuytel

Bedrijf: ING

Goed beeld van Lean Six Sigma en vooral verschillen tussen Lean en Lean Six Sigma.

8,0

Rien Bijl

Bedrijf: ASML

Goede mix van theorie en praktijk, ervaren trainers.

8,0

Maikel Kokx

Bedrijf: Syncreon

8,0

Frank Kneppers

Bedrijf:  

Veel handvatten om een verbeter traject in te gaan.

9,0

Brenda vd Meer

Bedrijf: ING

Niet meteen naar oplossingen, goede structuur, veel handvatten en focus op de klant.

9,0

Benjamin Nederveen

Bedrijf: ING

Geeft veel structuur voor je projecten.

Virtual Classroom
mei 2020Lesdag(en):
maandag 18 mei 2020
dinsdag 19 mei 2020
dinsdag 02 juni 2020
woensdag 03 juni 2020
maandag 22 juni 2020
dinsdag 23 juni 2020
maandag 13 juli 2020
dinsdag 14 juli 2020
maandag 31 augustus 2020
dinsdag 01 september 2020
6 plaatsen
€ 4.995
Virtual Classroom
mei 2020Lesdag(en):
maandag 18 mei 2020
dinsdag 19 mei 2020
dinsdag 02 juni 2020
woensdag 03 juni 2020
maandag 22 juni 2020
dinsdag 23 juni 2020
maandag 13 juli 2020
dinsdag 14 juli 2020
maandag 31 augustus 2020
dinsdag 01 september 2020
6 plaatsen
€ 4.995
Amsterdam
Summercoursedeze opleiding heeft een korte doorlooptijd
jul. 2020Lesdag(en):
donderdag 30 juli 2020
vrijdag 31 juli 2020
donderdag 06 augustus 2020
vrijdag 07 augustus 2020
donderdag 13 augustus 2020
vrijdag 14 augustus 2020
donderdag 20 augustus 2020
vrijdag 21 augustus 2020
donderdag 27 augustus 2020
vrijdag 28 augustus 2020
6 plaatsen
€ 4.995
Utrecht
aug. 2020Lesdag(en):
maandag 31 augustus 2020
dinsdag 01 september 2020
maandag 14 september 2020
dinsdag 15 september 2020
maandag 05 oktober 2020
dinsdag 06 oktober 2020
maandag 26 oktober 2020
dinsdag 27 oktober 2020
maandag 16 november 2020
dinsdag 17 november 2020
7 plaatsen
€ 4.995
Utrecht
In EnglishThis course is given in English
sept. 2020Lesdag(en):
maandag 21 september 2020
dinsdag 22 september 2020
woensdag 23 september 2020
maandag 28 september 2020
dinsdag 29 september 2020
woensdag 30 september 2020
maandag 05 oktober 2020
dinsdag 06 oktober 2020
6 plaatsen
€ 4.995
 • Liever een andere startdatum en/of locatie?

  Vul dan onderstaand formulier in. We kijken met alle plezier wat we kunnen organiseren.