Masterclasses

Er zijn Black Belts in allerlei soorten en maten. Gelukkig maar! Dit houdt echter in, dat degenen die de opleiding Master Black Belt gaan volgen, niet dezelfde voorkeuren en werkzaamheden hebben.

Om die reden hebben wij een aantal Masterclasses ontwikkeld, waarin je de kennis en kunde vergaart om als Master Black Belt te opereren, maar die je ook in staat stellen de Masterclasses te selecteren waar jouw hart ligt.

masterclasses

Een Master Black Belt certificaat haal je door minimaal zes van de aangeboden Masterclasses te volgen, daarnaast dien je te voldoen aan het Certificeringsprogramma voor Master Black Belts

Kijk hier voor meer informatie over certificering. Hier vind je alle informatie om je Master Black Belt certificaat te behalen.

Je kan ook losse masterclasses volgen.

Domein 1: Facilitator

Masterclass Didactisch Handelen

De finesses van het trainersvak worden in deze Masterclass nader belicht. Hoe stel je een training samen? Hoe sluit je als vormgever aan op de verschillende leerstijlen?

Je past de theorie, onder begeleiding van onze trainers, meteen toe. Zo wordt er een brug geslagen van kennis naar praktijk. Afsluitend leer je hoe je de opgedane kennis kunt toetsen.

Bekijk hier de opleidingsdata

Domein 2: Coach

Masterclass Belbin Teamrolmanagement

Wil je je eigen talent en die van andere benutten, dan geven we je in deze masterclass inzicht en handvatten. Een verdieping op Belbin teamrollen en interactie van rollen. Nadruk op ik en mijn teamprofiel (rollen) en ik in een teamverband (hoe werken rollen samen). Haal het maximale uit jezelf en je team(s).

Bekijk hier de opleidingsdata

Masterclass Belbin Team Coaching

Coaching en Belbin. Verdieping op de masterclass Belbin en coaching. Hoe coach ik vanuit mijn profiel (welke strategie past bij mij en waar liggen mijn coachingstalenten) en waar moet ik rekening mee houden als ik een bepaald teamprofiel coach.

Bekijk hier de opleidingsdata

Masterclass Coaching

Deze Masterclass gaat over het verder uitbouwen van je rol als coach. Hoe zorg je nu voor eigenaarschap bij de ander en activeer je een lerende organisatie. Buiten inzicht en zelf ervaren helpen we je ook op weg om er vervolg aan te geven in je eigen organisatie.

Bekijk hier de opleidingsdata

Domein 3: Adviseur

Masterclass Organizational Behaviour Management (OBM)

Bij de introductie en implementatie van Continu Verbeteren komt ook het veranderkundige aspect aan bod. Sterker nog, om beproefde methoden als Lean en Lean Six Sigma, etc. succesvol te kunnen laten renderen, is het definiëren van het gewenste bijbehorende gedrag steeds belangrijker. Maar, hoe krijg je mensen zo ver dat ze oude gewoontes loslaten en een nieuwe manier van werken accepteren? Hoe intervenieer ik op gedrag.

Bekijk hier de opleidingsdata

Domein 4: Leider

Masterclass Programma Initiatie & Uitvoering

Wat zijn de te nemen stappen bij de opzet van een Continu Verbeter programma/ initiatief? De voor- en nadelen van de verschillen de strategieën om te starten. Aan het einde van de dag weet je welke strategie het beste past bij jouw context

Bekijk hier de opleidingsdata

Masterclass Policy Deployment

Hoe werkt het hele proces, waarvan de X-matrix maar een onderdeel is. Hoe bereidt je deze voor met je team, hoe volg je deze op en stel je bij.

Bekijk hier de opleidingsdata

Masterclass Systeemdenken

In deze masterclass kom je te weten wat de verschillen zijn tussen linear denken en systeemdenken. Want de meeste organisaties worden linear aangestuurd wat een grote plaaggeest kan zijn voor het toepassen van Lean. Je leert om ‘het systeem’ te zien, en hoe je dat zelf voor jouw organisatie kunt doen. Je leert waarom het begrijpen van processen, de variatie er in en menselijk gedrag zo belangrijk is voor procesverbetering. Immers de gedragingen van mensen worden veroorzaak door het systeem. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer er iets fout gaat de mens er in 96% van de gevallen zelf niets aan kon doen, maar dat de fout veroorzaakt wordt door ‘het systeem’.

Wij leren je de interacties en de patronen te zien, en hoe ze te doorbreken. Generieke interventies op resultaat zijn vaak onvoldoende duurzaam omdat ze onvoldoende gedrag veranderen. In deze masterclass leggen wij je graag uit hoe dit komt, en vooral wat je er aan kunt doen.

Bekijk hier de opleidingsdata