Masterclass – Verandermanagement

Begeleiden van verandering binnen de organisatie

Verandermanagement is onlosmakelijk verbonden aan het succes van verander- en verbeterprogramma’s binnen organisaties. Hoewel de doelstelling van de verandering vaak wel duidelijk zijn, is het vinden van een passende veranderaanpak lastig. Er bestaat namelijk geen heilige graal voor verandermanagement.

Masterclass verandermanagement - begeleid verandering binnen jouw organisatie

Als Black Belt of programmamanager ben je bedreven in het realiseren van verbeteringen en met deze masterclass breidt je jouw expertise uit naar het meenemen van de mensen in de verandering. Tijdens de masterclass verandermanagement leer je over de bewezen effectieve tools en praktijken en over de veranderaanpak die hierop gebaseerd is.

Deze masterclass is speciaal ontworpen voor programmamanagers en zal je helpen om een inhoudelijke of sturende bijdrage te leveren aan veranderingen binnen jouw organisatie. Ter voorbereiding op de masterclass vragen we je om een praktijkcase mee te nemen en een korte vragenlijst in te vullen waarmee we meer inzicht krijgen in jouw persoonlijke kwaliteiten en valkuilen.

Programma van de masterclass verandermanagement

We behandelen de volgende onderwerpen:

  • Verandermanagement in het kader van continu verbeteren en het realiseren van de doelen van verander- en verbeterprogramma’s.
  • De logische stappen om verandering te begeleiden en te borgen.
  • Het belang van een veranderverhaal en hoe jij dit vanuit jouw rol kunt creëren.
  • Omgaan met emoties in verandering.
  • De rol van het middenmanagement in verandering en hoe je hen kunt inzetten en begeleiden.

We maken hierbij gebruik van kennis en bestaande theorieën over de commitment curve, de transitiecurve en werken met het verandermodel van UPD, gebaseerd op vele jaren praktijkervaring.

Resultaat van de masterclass

Na de masterclass verandermanagement heb je de volgende leerdoelen bereikt:

  • Je bent bekend met de verschillende fasen in een verandering. Daarbij heb je de nodige tools, interventies en vragen geleerd om de organisatie te begeleiden door deze fasen.
  • Je bent bekend met het belang van een veranderverhaal en je hebt een eigen veranderverhaal gemaakt. Verder heb je geleerd hoe je het leiderschap binnen de organisatie kunt helpen om hun veranderverhaal persoonlijk te maken.
  • Je bent je bewust van je eigen emoties en hebt concrete handvatten om het gesprek aan te gaan over emoties in de context van een project of verandering.

De investering voor deze eendaagse masterclass verandermanagement bedraagt € 795,-(excl. BTW). Deze prijs is inclusief het lesmateriaal, lunch- en locatie kosten.

Deze masterclass incompany boeken?

Uit ervaring weten we dat cursisten beter en sneller leren met herkenbare casuïstiek uit de eigen praktijk. Door deze masterclass incompany te verzorgen, kunnen we de casuïstiek volledig toespitsen op de eigen werkomgeving. Hierdoor kunnen deelnemers sneller en effectiever de kennis in praktijk kunnen brengen.

Lees hier meer over de incompany mogelijkheden

Locatie
Startdatum
Beschikkbaarheid
Prijs
 
Loenen aan de Vecht
21 jun 2024
Beschikbaar
€ 795
Loenen aan de Vecht
18 okt 2024
Beschikbaar
€ 795