Lean Six Sigma Orange Belt Training | De basis van Lean Six Sigma

Lean Six Sigma Orange Belt training

Volledig Praktijkgericht E-Learning Maximaal leerrendement

Wil jij zelfstandig een klein Lean Six Sigma verbeterproject leiden? Of wil je een bijdrage leveren aan procesverbeteringen in de organisatie onder begeleiding van Green of Black Belt? Dan is de Lean Six Sigma Orange Belt opleiding jou op het lijf geschreven.

Tijdens deze opleiding ga je écht leren wat Lean Six Sigma in de praktijk betekent en hoe jij kunt bijdragen aan verbeterprojecten binnen de organisatie.

Volledig praktijkgerichte opleiding

Onze Lean Six Sigma Orange Belt opleiding kenmerkt zich door de perfecte combinatie tussen theorie en praktijk. Je krijgt alle hulpmiddelen om de theorie tot je te nemen, zodat je tijdens de lesdag optimaal gebruikt kunt maken van de kennis en ervaring van onze trainers. Tijdens de lesdag ga je met hen de praktische verdiepingsslag maken. Zo weet je zeker dat je na afloop van de opleiding direct aan de slag kunt als Lean Six Sigma Orange Belt. En mocht er na de training toch nog wat onduidelijkheid zijn, dan log je gewoon in op de E-Learning omgeving waar je een jaar lang ongelimiteerd gebruik van kunt maken!

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder »

De Lean Six Sigma Orange Belt training

Tijdens de Lean Six Sigma Orange belt training leren we je de basis van Lean Six Sigma. Je leert niet alleen de verbetertaal van Lean Six Sigma te begrijpen, maar we geven je ook de kennis en middelen om het zélf op een praktische manier toe te passen. Je kunt na deze opleiding zelfstandig kleine verbeterprojecten leiden óf bijdragen aan grote Lean Six Sigma verbeterprojecten.

Wat ga je leren tijdens de Lean Six Sigma Orange Belt training?

Deze Orange Belt opleiding is een stevige introductie op Lean Six Sigma. Als Orange Belt ben je in de regel zijdelings betrokken bij Lean Six Sigma verbeterprojecten en daarom leer je tijdens deze opleiding:

 • Hoe Lean en Six Sigma tools en technieken gebruikt worden om processen te verbeteren;
 • Alles over Lean Six Sigma tools en technieken om als Orange Belt te kunnen werken;
 • Hoe je zelfstandig kleinschalige procesverbeteringen door kunt voeren en/of effectief deel kunt nemen aan een Green of Black Belt project;
 • Verborgen verspillingen in de werkomgeving te herkennen;
 • Oorzaken van variatie in processen te herkennen;
 • De basiskennis over de DMAIC werkwijze (Define, Measure, Analyse, Improve & Control).

Programma van de Lean Six Sigma Orange Belt

Om het programma van de Lean Six Sigma Orange Belt zo goed mogelijk uit te leggen, hebben we dit voor je onderverdeeld in 2 categorieën. Mocht je hele specifieke vragen hebben over de inhoud, neem dan even contact met ons op via: 020-3453015.

De theorie van de Lean Six Sigma Orange Belt

Na jouw aanmelding krijg je ongeveer twee weken voor aanvang de inloggegevens van de E-Learning omgeving. Hier kun je in je eigen tempo alle theorie tot je nemen, zo vaak je maar wilt! Voor aanvang van de lesdag krijg je van de trainer(s) te horen welke theorie je in ieder geval behandeld moet hebben. Dat is belangrijk om zoveel mogelijk te leren tijdens de praktische lesdag die daarop volgt. De toegang tot de E-Learning is een jaar geldig, dus je kunt hier zo vaak op terugvallen als je maar wilt.

Praktische vertaalslag tijdens de lesdag

Tijdens jouw opleiding heb je één lesdag. Deze dag begint om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. De lesdag staat helemaal in het teken van de praktische toepassing van de theorie die je geleerd hebt. Je krijgt alle ruimte om jouw vragen te stellen, maar daarna gaan we snel aan de slag om je te laten hoe je deze kennis kunt gebruiken om écht impact te maken. Tijdens de lesdag zorgen wij voor trainers die de klappen van de zweep kennen. Zij brengen namelijk zelf de theorie dagelijks in de praktijk bij onze klanten. Dit doen ze in verschillende sectoren en voor verschillende bedrijven. Daarom kunnen zij als geen ander de theorie toepasbaar maken voor jouw specifieke situatie.

Programma Orange Belt

Aan de hand van een casus leer je op interactieve wijze de methode die je direct kunt toepassen op het werk:

 • Voice of the Customer (VOC)
 • Critical to Quality/Customer requirements (kritische klanteisen) (CTQ’s of CTC’s)
 • Stakeholder analyse
 • Value stream mapping
 • Cause & Effect diagram
 • Data-analyse
 • Brainstorming
 • Besluitvormingstechnieken
 • Solution Selection Matrix

In-house training: Deze opleiding kan ook in-house verzorgd worden, hiervoor kun je contact met ons opnemen.

“An organization’s ability to learn, and translate that learning into action rapidly, is the ultimate competitive advantage.”
Jack Welch (ex-CEO General Electric en Six Sigma business leader)

Na deelname aan de Orange Belt opleiding ontvang je het deelnamecertificaat Certified Lean Six Sigma Orange Belt.

De opleiding kost € 795,- (excl. BTW)* per deelnemer, inclusief

 • 1 jaar onbeperkte toegang tot de E-Learning
 • 1 lesdag inclusief simulatieoefeningen.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?” of “Hoe zit het met de tijdinvestering?”. Op dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

Neem een optie:

Wil je er eerst nog even over nadenken of wellicht overleggen met jouw werkgever? Neem dan in ieder geval een optie op de training en voorkom de teleurstelling dat er straks geen plaats meer is. Deze reservering is gratis en verplicht tot niets.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Lean Six Sigma Orange Belt training:

  Katalin
  09-11-2023
  Beoordeling: 10/10
  Great training with live examples
  Zoran
  09-11-2023
  Beoordeling: 9/10
  Interesting, many theorical tools to adapt according to the size of the project. Dynamic and pleasant and interactive presentation!
  Julien
  09-11-2023
  Beoordeling: 9/10
  Good training and also very good trainer
  Miranda
  09-11-2023
  Beoordeling: 9/10
  the training was intensive but the trainer (Erik Wijnveld) made it a lively and interactive day. He anticipated well to the dips that we were having to keep us active. He is very knowledgeable and has good business examples. Furthermore he knows how to train people. Contentwise: a lot of theory but we feel equipped with the tools and explanations that were provided. Very satisfied!
  Mihaly
  09-11-2023
  Beoordeling: 10/10
  It was super great, lot of interactive sessions, new information, we need more people in our organization to get the concept and mindset closer
  Janos
  09-11-2023
  Beoordeling: 10/10
  It was a very interesting training
  Tamara
  09-11-2023
  Beoordeling: 10/10
  Excellent training, especially given by Erik, certainly a lot of knowledge gained in this training
  Anoniem
  12-09-2023
  Beoordeling: 9/10
  De opleiding zelf was prima te doen en de trainer was top
  Niels
  16-06-2023
  Beoordeling: 9/10
  Informatieve dag en fijn dat de groep zo klein was, kwam de kwaliteit ten goede
  Rick
  09-03-2023
  Beoordeling: 9/10
  Compleet. Goede combi van online en niet online leren
  Anoniem
  23-01-2023
  Beoordeling: 7/10
  Interessante training. Mooie basis. Mis de koppeling naar de praktijk nog.
  Anoniem
  23-01-2023
  Beoordeling: 7/10
  goede algemene voorlichting
  Jakob
  23-01-2023
  Beoordeling: 10/10
  Veel nuttige informatie dat direct in de praktijk toe te passen is.
  Daniël
  20-10-2022
  Beoordeling: 9/10
  Prima locatie, opleiding was duidelijk, kleine groep
  Anoniem
  6-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Tekst van de e-learning leest makkelijk weg. Tijdens de lesdag hing een prettige, gemoedelijke sfeer, ondanks dat deze online was.
  Anoniem
  6-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Duidelijke uitleg, interactieve cursus, goede elearning
  Matthijs
  27-5-2021
  Beoordeling: 9/10
  De theorie wordt op een duidelijke en goede manier uitgelegd, ook middels een goede e-learning, en in de les is voldoende ruimte om wat te oefenen!
  Willem
  22-4-2021
  Beoordeling: 8/10
  Vond het een fijne lesdag. Via zoom werkte prima. Een goede en vriendelijke docent met veel verstand van zaken
  Marc
  22-4-2021
  Beoordeling: 10/10
  Het was een duidelijke training welke door de voorafgaande elearning en het praktijkdeel in de middag goed te volgen was. Erg fijn ook dat er ruimte was voor vragen en er ook de tijd werd genomen om zaken uit te leggen

Locatie
Startdatum
Beschikkbaarheid
Prijs
 
Den Bosch
28 mrt 2024
Beschikbaar
€ 795
Nieuwegein
28 mrt 2024
Beschikbaar
€ 795
Utrecht
16 mei 2024
Beschikbaar
€ 795
Virtual Classroom
16 mei 2024
Beschikbaar
€ 795
Amsterdam
17 jun 2024
Beschikbaar
€ 795
Utrecht
19 sep 2024
Beschikbaar
€ 795