Upgrade Green Belt to Black Belt in Lean

Leer om processen te verbeteren

De snelste route van Green Belt naar Black Belt

Heb jij al een Green Belt in Lean op zak? En wil je graag jouw Black Belt halen? Dan is deze opleiding jou helemaal op het lijf geschreven. Er zit een stuk overlap tussen de Green Belt en de Black Belt opleiding. In deze opleiding slaan we die overlap gewoon over. Als je het al weet, hoef je het niet nog een keer te leren, toch?

De flexibiliteit die jij nodig hebt

We helpen je graag om leren vanuit huis voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Schrijf jij je nu in voor deze opleiding dan profiteer je van:

 • Extra vragenuurtjes
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Een gratis JBL Headset met Active Noise Cancelling

Bekijk de aankomende startdata   

Heb je nog geen UPD Certificaat?

Dan is dit jouw kans om alsnog gecertificeerd te worden door de marktleider op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Deze upgrade is namelijk toegankelijk voor iedereen die een Green Belt in Lean opleiding heeft gedaan, ongeacht bij welke aanbieder dat is gedaan.

Om onze hoge kwaliteit te kunnen garanderen en teleurstellingen te voorkomen; doen we vooraf wel een een intake met één van onze trainers. Er zijn tussen de aanbieders namelijk grote verschillen qua inhoud en diepgang van het Green Belt curriculum.

Variëren tussen theorie en praktijk

De 8-daagse Black Belt in Lean upgrade is voor personen die al een Green Belt in Lean hebben afgerond. Tijdens Black Belt in Lean Upgrade ga je nog dieper in op het toepassen van de Lean filosofie en daarmee problemen in processen op kan sporen analyseren en verminderen. Tijdens de opleiding staat een realistische bedrijfssimulatie centraal, zodat je kunt variëren tussen theorie en praktijk. In vergelijking met de Lean Six Sigma upgrade bevat deze krachtige Lean opleiding een stuk minder statistiek, maar heeft meer en verdergaande Lean tools.

De kracht van de opleiding

De Black Belt in Lean Upgrade training van UPD onderscheidt zich doordat de deelnemers op een interactieve manier leren en zo ervaren wat een Lean transformatie inhoudt.
Waar de gemiddelde Lean training zich vooral richt op de theorie achter de tools en de technieken, ligt de nadruk in deze training juist op het toepassen ervan.

Er wordt niets teveel gezegd over wat je van de training kunt verwachten. Eigenlijk overtreft de werkelijkheid de verwachtingen die worden gewekt.

Wat gaan we doen?

De eerste twee dagen van de training staat in het teken van Lean Leiderschap / meesterschap. Je krijgt hier tips en tools mee om veranderingen en vooral de mensen die hier bij betrokken zijn in je eigen organisatie te begeleiden. De derde dag staat in het teken van de strategische doelen van je eigen organisatie. Deze doelstellingen gebruik je als input voor de oefeningen en de theorie die wordt behandeld. Aan het einde van de dag heb je een ingevulde tool (X-matrix) die je de mogelijkheid geeft de strategische doelen systematisch en duurzaam door te voeren in je eigen organisatie.

Op dag vier werk je aan een verdieping bij het maken van een Value Stream Map. Met behulp van een oefening werk je aan een waardestroom die verschillende producten / diensten bevat. In de ochtend werk je aan de ‘current state’ en in de middag aan de ‘future state’. Dag vijf en zes staan in het teken van Lean in een service en administratieve omgeving. De oefeningen zijn volledig gebaseerd op een service en administratieve omgeving. Eveneens is er een simulatie van een kantooromgeving. Aan het einde van de dag simuleer je de ‘future state’ om te ervaren wat deze verandering betekent voor de medewerkers en hun werkzaamheden.

De zevende dag staat in het teken van verbeteren en coachen. Door verbeteren en coachen in een vaste vorm (de zogeheten KATA) te doen leer je hoe het is om in kleine stappen, routinematig, te verbeteren. Als leidinggevende is het belangrijk dat je medewerkers coachend leiding geeft. Voor de meesten van ons is dat even wennen. Gedurende deze dag ervaar je hoe het is om op deze routinematige wijze te coachen. En leuker nog, je leert wat deze coachende manier van leidinggeven aan veranderingen doet met de medewerkers en welke positieve impact dit heeft op de verbeteringen. De achtste dag herhaal je de stof van de gehele training en maak je het theoretisch examen.

cedeo gecertificeerde lean six sigma opleiding

Coaching op je werkplek

Om het maximale uit de opleiding te halen, raden we sterk aan om gebruik te maken van coaching. Op deze manier kan de opleiding nog beter toegepast worden, waardoor u er meer van leert. Wij zijn ervan overtuigd dat de theorie van Lean goed beklijft als u deze ook echt toepast en daarom bieden wij de mogelijkheid van coaching aan. Uit eigen ervaring raden wij een minimum van 24 uur coaching aan per project, de kosten hiervoor zijn € 3.960,- inclusief praktijkcertificering.

In deze training staan verschillende real-life cases en oefeningen centraal en zullen de trainers hun brede ervaring in Lean met je delen. Er zal een hands-on simulatiespel gespeeld worden waarin geoefend wordt met het oplossen van problemen en het creëren van flow in een proces.

Tijdens deze upgrade Green Belt to Black Belt in Lean opleiding zullen de belangrijkste Lean tools en technieken de revue passeren die voor een Lean transformatie van belang zijn.

 • Policy Deployment

  Je leert om strategische doelen systematisch en duurzaam door te voeren in de organisatie. Gebaseerd op TQM (Total Quality Management), strategische planning/strategisch management
 • 14 management principes

  Door middel van discussie over deze managementprincipes kom je erachter hoe Lean je eigen organisatie is en krijg je een beeld van de organisaties waar andere deelnemers werken.
 • MMO (Multi Moment Opname)
  We gaan in op deze methode om de werkelijke tijdbesteding te meten van hele groepen mensen en/of machines.
 • Value Stream Mapping (advanced)

  Het in kaart brengen van een proces met meerdere producten en diensten
  Het in kaart brengen van een service en administratief proces
 • Simulatie van Lean in service en administratieve omgeving

  Van deze simulatie maak je een waardestroom van de huidige situatie (current state) en vervolgens ontwerp je een gewenste/toekomstige situatie (future state). De gemaakte ‘future state’ wordt aan het einde van de dag gesimuleerd.
 • Verbeter- en coachings Kata

  Verbeteren in kleine stappen zodat het een gewoonte wordt om continu te verbeteren. Coaching door leidinggevenden is uitermate belangrijk om te blijven stimuleren dat medewerkers zelf nadenken en bijdragen aan gewenste verbeteringen in lijn met de future state. Hier leer je om op routine matige basis te coachen zodat dit net als verbeteren een gewoonte wordt.

De Black Belt in Lean Certificering bestaat uit twee delen: een theorie- en een praktijkcertificaat.

Het theoriecertificaat is het schriftelijke bewijs dat je de Lean methoden en technieken beheerst, op het niveau van een World Class Black Belt in Lean opleiding.

Het praktijkcertificaat is de échte kroon op uw Black Belt in Lean opleiding: het is de proeve van bekwaamheid die aangeeft dat u niet alleen de theorie beheerst maar deze ook in de praktijk heeft weten toe te passen door twee Lean project(en) succesvol af te ronden, met gebruik van de juiste Lean tools en veranderkundige vaardigheden. Meer informatie over certificering vind je hier.

Register Accountants, Register Controllers PE-punten-56 en Accountant Administratieconsulenten die Permanente Educatie (PE) plichtig zijn, krijgen Permanente Educatie (PE) uren voor deelname aan deze training.

De training kost € 4.595,- (excl. BTW)* per deelnemer, inclusief

 • Het studiemateriaal;
 • Een reële bedrijfssimulatie;
 • Black Belt in Lean Certificaat.
Als je straks
deze GRATIS JBL op je
Dan hebben de
kinderen thuis
tenminste niet zoveel
last van je 😬
wanneer je aan de
keukentafel een
Lean, Six Sigma of
andere opleiding volgt.
Tijdelijk gratis JBL 600BT
noise-cancelling headset
bij een meerdaagse
opleiding in onze
Virtual Classrooms.
Meer informatie

De kosten voor het praktijkcertificaat ‘Black Belt in Lean’ zijn niet bij de opleidingsprijs inbegrepen en bedragen € 495,-. Wij raden coaching aan, waarbij u 24 uur wordt begeleidt door een Black Belt. De kosten hiervan inclusief praktijkcertificering bedragen € 3.960,-. Meer informatie over certificering vindt u hier.

 
btw vrije lean six sigma opleiding

Neem een optie

Wil je er eerst nog even over nadenken of wellicht overleggen met jouw werkgever? Neem dan in ieder geval een optie op de training en voorkom de teleurstelling dat er straks geen plaats meer is. Deze reservering is gratis en verplicht tot niets.

Reviews

9,0

Ilonka Estany

Bedrijf: Waterlandziekenhuis

Brengt veel kennis en mogelijkheden voor de praktijk mee.

9,0

Tamara Breevoort

Bedrijf: ASR Nederland

Je leert op een prettige en praktijkgerichte manier hoe je Lean kunt toepassen. Geen theoretische verhandelingen.

9,5

Willemijn Postma

Bedrijf: Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn

Op inspirerende wijze leer je veel toepasbare zaken waarmee je verspilling in je eigen organisatie aan kan pakken.

10

Cathy Sonder

Bedrijf: Delta Lloyd

als je LEAN-bloed hebt.

10

Bobby van der Laan

Bedrijf: TMF

 

9,0

Mignon Krabbendam

Bedrijf: E-bridge

pragmatisch en direct toepasbaar.

9,0

Martijn Natte

Bedrijf: MND bv

zeer kundige trainers op een fascinerend onderwerp.

8,5

Maria Minnaert-Sternheim

Bedrijf: E-bridge

de manier van leren maakt dat Lean Thinking in je DNA wordt geborgd.

8,5

Erik Steneker

Bedrijf: Philadelphia Zorg

Leuk, enthousiasme, effectief, praktisch

8,0

Anneliek Verhage

Bedrijf: E-bridge

 

8,5

Albert Keijser

Bedrijf: E-bridge

 

9,5

Chantal Dominicus

Bedrijf: KraamZus BV

Alle componenten voor een goed eindresultaat zijn aanwezig.

Virtual Classroom
Digitale OpleidingDeze opleiding vindt plaats in een virtuele classroom. Cursisten komen samen in een digitale omgeving vanuit een locatie naar keuze. Het is dus dezelfde opleiding alleen zonder bij elkaar in één ruimte te zitten.
apr. 2020Lesdag(en):
dinsdag 14 april 2020
woensdag 15 april 2020
woensdag 06 mei 2020
donderdag 07 mei 2020
maandag 25 mei 2020
dinsdag 26 mei 2020
maandag 15 juni 2020
dinsdag 16 juni 2020
5 plaatsen
€ 4.595
Virtual Classroom
mei 2020Lesdag(en):
donderdag 14 mei 2020
vrijdag 15 mei 2020
donderdag 28 mei 2020
vrijdag 29 mei 2020
donderdag 18 juni 2020
vrijdag 19 juni 2020
donderdag 02 juli 2020
vrijdag 03 juli 2020
7 plaatsen
€ 4.595
Utrecht
Fast Coursedeze opleiding heeft een korte doorlooptijd
jun. 2020Lesdag(en):
maandag 29 juni 2020
dinsdag 30 juni 2020
woensdag 01 juli 2020
donderdag 02 juli 2020
vrijdag 03 juli 2020
maandag 06 juli 2020
dinsdag 07 juli 2020
8 plaatsen
€ 4.595
Utrecht
Summercoursedeze opleiding heeft een korte doorlooptijd
aug. 2020Lesdag(en):
maandag 24 augustus 2020
dinsdag 25 augustus 2020
woensdag 26 augustus 2020
donderdag 27 augustus 2020
vrijdag 28 augustus 2020
maandag 31 augustus 2020
dinsdag 01 september 2020
8 plaatsen
€ 4.595
Amsterdam
sept. 2020Lesdag(en):
donderdag 17 september 2020
vrijdag 18 september 2020
donderdag 08 oktober 2020
vrijdag 09 oktober 2020
donderdag 29 oktober 2020
vrijdag 30 oktober 2020
donderdag 19 november 2020
vrijdag 20 november 2020
8 plaatsen
€ 4.595
 • Liever een andere startdatum en/of locatie?

  Vul dan onderstaand formulier in. We kijken met alle plezier wat we kunnen organiseren.