Upgrade Green Belt to Black Belt in Lean - sixsigma.nl

Upgrade Green Belt to Black Belt in Lean

Leer om processen te verbeteren

De snelste route van Green Belt naar Black Belt

Heb jij al een Green Belt in Lean op zak? En wil je graag jouw Black Belt halen? Dan is deze opleiding jou helemaal op het lijf geschreven. Er zit een stuk overlap tussen de Green Belt en de Black Belt opleiding. In deze opleiding slaan we die overlap gewoon over. Als je het al weet, hoef je het niet nog een keer te leren, toch?

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder »

Heb je nog geen UPD Certificaat?

Dan is dit jouw kans om alsnog gecertificeerd te worden door de marktleider op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Deze upgrade is namelijk toegankelijk voor iedereen die een Green Belt in Lean opleiding heeft gedaan, ongeacht bij welke aanbieder dat is gedaan.

Om onze hoge kwaliteit te kunnen garanderen en teleurstellingen te voorkomen; doen we vooraf wel een een intake met één van onze trainers. Er zijn tussen de aanbieders namelijk grote verschillen qua inhoud en diepgang van het Green Belt curriculum.

Variëren tussen theorie en praktijk

De 8-daagse Black Belt in Lean upgrade is voor personen die al een Green Belt in Lean hebben afgerond. Tijdens Black Belt in Lean Upgrade ga je nog dieper in op het toepassen van de Lean filosofie en daarmee problemen in processen op kan sporen analyseren en verminderen. Tijdens de opleiding staat een realistische bedrijfssimulatie centraal, zodat je kunt variëren tussen theorie en praktijk. In vergelijking met de Lean Six Sigma upgrade bevat deze krachtige Lean opleiding een stuk minder statistiek, maar heeft meer en verdergaande Lean tools.

De kracht van de opleiding

De Black Belt in Lean Upgrade training van UPD onderscheidt zich doordat de deelnemers op een interactieve manier leren en zo ervaren wat een Lean transformatie inhoudt.
Waar de gemiddelde Lean training zich vooral richt op de theorie achter de tools en de technieken, ligt de nadruk in deze training juist op het toepassen ervan.

Er wordt niets teveel gezegd over wat je van de training kunt verwachten. Eigenlijk overtreft de werkelijkheid de verwachtingen die worden gewekt.

Wat gaan we doen?

De eerste twee dagen van de training staat in het teken van Lean Leiderschap / meesterschap. Je krijgt hier tips en tools mee om veranderingen en vooral de mensen die hier bij betrokken zijn in je eigen organisatie te begeleiden. De derde dag staat in het teken van de strategische doelen van je eigen organisatie. Deze doelstellingen gebruik je als input voor de oefeningen en de theorie die wordt behandeld. Aan het einde van de dag heb je een ingevulde tool (X-matrix) die je de mogelijkheid geeft de strategische doelen systematisch en duurzaam door te voeren in je eigen organisatie.

Op dag vier werk je aan een verdieping bij het maken van een Value Stream Map. Met behulp van een oefening werk je aan een waardestroom die verschillende producten / diensten bevat. In de ochtend werk je aan de ‘current state’ en in de middag aan de ‘future state’. Dag vijf en zes staan in het teken van Lean in een service en administratieve omgeving. De oefeningen zijn volledig gebaseerd op een service en administratieve omgeving. Eveneens is er een simulatie van een kantooromgeving. Aan het einde van de dag simuleer je de ‘future state’ om te ervaren wat deze verandering betekent voor de medewerkers en hun werkzaamheden.

De zevende dag staat in het teken van verbeteren en coachen. Door verbeteren en coachen in een vaste vorm (de zogeheten KATA) te doen leer je hoe het is om in kleine stappen, routinematig, te verbeteren. Als leidinggevende is het belangrijk dat je medewerkers coachend leiding geeft. Voor de meesten van ons is dat even wennen. Gedurende deze dag ervaar je hoe het is om op deze routinematige wijze te coachen. En leuker nog, je leert wat deze coachende manier van leidinggeven aan veranderingen doet met de medewerkers en welke positieve impact dit heeft op de verbeteringen. De achtste dag herhaal je de stof van de gehele training en maak je het theoretisch examen.

Coaching op je werkplek

Om het maximale uit de opleiding te halen, raden we sterk aan om gebruik te maken van coaching. Op deze manier kan de opleiding nog beter toegepast worden, waardoor u er meer van leert. Wij zijn ervan overtuigd dat de theorie van Lean goed beklijft als u deze ook echt toepast en daarom bieden wij de mogelijkheid van coaching aan. Uit eigen ervaring raden wij een minimum van 24 uur coaching aan per project, de kosten hiervoor zijn € 3.960,- inclusief praktijkcertificering.

In deze training staan verschillende real-life cases en oefeningen centraal en zullen de trainers hun brede ervaring in Lean met je delen. Er zal een hands-on simulatiespel gespeeld worden waarin geoefend wordt met het oplossen van problemen en het creëren van flow in een proces.

Tijdens deze upgrade Green Belt to Black Belt in Lean opleiding zullen de belangrijkste Lean tools en technieken de revue passeren die voor een Lean transformatie van belang zijn.

 • Policy Deployment

  Je leert om strategische doelen systematisch en duurzaam door te voeren in de organisatie. Gebaseerd op TQM (Total Quality Management), strategische planning/strategisch management
 • 14 management principes

  Door middel van discussie over deze managementprincipes kom je erachter hoe Lean je eigen organisatie is en krijg je een beeld van de organisaties waar andere deelnemers werken.
 • MMO (Multi Moment Opname)
  We gaan in op deze methode om de werkelijke tijdbesteding te meten van hele groepen mensen en/of machines.
 • Value Stream Mapping (advanced)

  Het in kaart brengen van een proces met meerdere producten en diensten
  Het in kaart brengen van een service en administratief proces
 • Simulatie van Lean in service en administratieve omgeving

  Van deze simulatie maak je een waardestroom van de huidige situatie (current state) en vervolgens ontwerp je een gewenste/toekomstige situatie (future state). De gemaakte ‘future state’ wordt aan het einde van de dag gesimuleerd.
 • Verbeter- en coachings Kata

  Verbeteren in kleine stappen zodat het een gewoonte wordt om continu te verbeteren. Coaching door leidinggevenden is uitermate belangrijk om te blijven stimuleren dat medewerkers zelf nadenken en bijdragen aan gewenste verbeteringen in lijn met de future state. Hier leer je om op routine matige basis te coachen zodat dit net als verbeteren een gewoonte wordt.

Certificering bij deze opleiding; nationaal erkend, internationaal geaccrediteerd

Een opleiding volgen doe je niet zomaar, je wilt daar in je huidige werk en jouw toekomstige carrière profijt van hebben. Met het Black Belt in Lean certificaat van UPD ben je daarvan verzekerd. Al onze Lean opleidingen zijn standaard voorzien van een LCS accreditatie. Deze internationale accreditatie zorgt ervoor dat jouw opleiding wereldwijd erkent wordt op het gebied van Lean.

Het UPD Certificaat – certificering door de marktleider

Na afronding van deze Black Belt in Lean Training ontvang je het UPD Certificaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in Lean en Lean Six Sigma opleidingen. Het certificaat dat wij afgeven voor deze training bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan Lean professionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft jouw Black Belt in Lean certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als Lean Professional.

Black Belt in Lean certificering

Een Black Belt in Lean opleiding bestaat uit 2 delen; Green Belt in Lean en Upgrade Green to Black Belt in Lean. Om als Black Belt in Lean gecertificeerd te worden, dienen beide onderdelen succesvol afgerond te worden. Voor beide delen bieden we hiervoor een theorie- en praktijkcertificering. De kosten voor de praktijkcertificering voor de Upgrade Green to Black Belt in Lean bedragen € 825,- exclusief BTW. Indien je hier gebruik van wilt maken, kun je dit aangeven bij jouw inschrijving. Indien je nog niet beschikt over een praktijkcertificering op Green Belt niveau, zijn de kosten hiervoor € 495,- exclusief BTW.

Lees hier meer over de Black Belt Certificering

Coaching

De ervaring leert dat het succes van de praktijkcertificering vergroot wordt wanneer tijdens het uitvoeren van de praktijkopdracht gebruik gemaakt wordt van coaching. Tijdens de coaching helpt de coach om de praktijkopdrachten te vormen, uit voeren en te voltooien volgens de geldende richtlijnen. Dit verhoogt het succes van de certificering en over het algemeen wordt het resultaat van het verbeterinitiatief vergroot.

Coaching is beschikbaar in pakketten van 4 uur. De kosten voor 4 uur coaching bedraagt € 660,- exclusief BTW. Over het algemeen hanteren we een richtlijn van 8 uur coaching per verbeterinitiatief.

De training kost € 4.895,- (excl. BTW)* per deelnemer, inclusief

 • Het studiemateriaal;
 • Een reële bedrijfssimulatie;
 • Black Belt in Lean Certificaat.

De kosten voor het praktijkcertificaat ‘Black Belt in Lean’ zijn niet bij de opleidingsprijs inbegrepen en bedragen € 825,-. Wij raden coaching aan, waarbij je 24 uur wordt begeleid door een Black Belt. De kosten hiervan inclusief praktijkcertificering bedragen € 4.800,-. Meer informatie over certificering vind je hier.

Voor de Black Belt certificering dien je 2 praktijkopdrachten uit te voeren. In een aantal gevallen kun je vrijstelling krijgen voor 1 opdracht, indien je een volledige praktijkopdracht hebt uitgevoerd tijdens de Green Belt.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heb je een offerte nodig om goedkeuring te krijgen? Of wil je gewoon alles nog even rustig nalezen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt deze op werkdagen binnen 24 uur per email en het verplicht je tot helemaal niets!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Neem een optie

Wil je er eerst nog even over nadenken of wellicht overleggen met jouw werkgever? Neem dan in ieder geval een optie op de training en voorkom de teleurstelling dat er straks geen plaats meer is. Deze reservering is gratis en verplicht tot niets.

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?” of “Hoe zit het met de tijdinvestering?”. Op dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Green Belt to Black Belt training:

  Dimitris
  19-02-2024
  Beoordeling: 9/10
  Content wise Great Trainers made everything easy to comprehend
  Anoniem
  12-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Opleidingsdagen waren heel leerzaam en leuk
  Anoniem
  23-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede aanvulling op de Green Belt theorie
  Maikel
  12-10-2023
  Beoordeling: 9/10
  Inhoud en kwaliteit van de trainer prima!
  Anoniem
  12-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Dag 1 t/m 4 beoordeel ik met een 9. Dag 5 t/m 8 met een 7
  Eline
  23-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Super waardevolle informatie als je in een groot bedrijf dat lean wilt werken, werkt.
  Anoniem
  23-10-2023
  Beoordeling: 7/10
  Niet duidelijk wat jullie nu bedoelen met opleiding. Zijn dat de lesdagen, of ook het toepassen van de praktijkopdracht? Want het laatste is net in gang gezet. Ik ben blij dat ik gestart ben met BB, echter vond ik het materiaal en de vorm van de lesdagen te weinig energie geven; veel slides met veel tekst, weinig inspirerende opdrachten (denk aan het lego bouwen in lesdag 7).
  Hesham
  23-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Goede trainer, interactieve lessen, veel praktijkvoorbeelden. Enige is dat ik denk dat het programma ook in minder dan 8 dagen te doorlopen is.
  Christopher
  03-10-2023
  Beoordeling: 9/10
  It was a lot of information that was present for two weeks. The information itself was not difficult to understand.
  Anoniem
  03-10-2023
  Beoordeling: 9/10
  The trainer was able to pass on the knowledge, provide examples and make the overall training interesting despite the long hours. There was interaction on the exercises which helped us apply the knowledge learned.
  Edo
  03-10-2023
  Beoordeling: 8/10
  Content and teacher was good, I learned a lot
  Moonika
  03-10-2023
  Beoordeling: 10/10
  The topics were covered in sufficient detail and the trainer was very good.
  Anoniem
  11-05-2023
  Beoordeling: 6/10
  Ik had qua theoretisch kader meer verwacht. Daarnaast vond ik vertaling van Lean naar Service omgevingen niet top. Ik had verwacht dat we op alle dagen hier meer focus op zouden leggen. bv. alle voorbeelden waren ook over productie.
  Anoniem
  17-04-2023
  Beoordeling: 7/10
  Interessante onderwerpen en goede oefeningen. Voor mezelf had er meer aandacht besteed mogen worden aan de materie van dag 7 en 8 en de bijbehorende oefeningen t.o.v. de 1ste 4 dagen van de training (gedrag, Belbin, policy deployment etc.). Opzet van de training, 8 dagen verspreid over 2 maanden, loopt erg uit de pas met de planning voor de praktijkcertificering (9 tot 12 maanden).
  Anoniem
  11-05-2023
  Beoordeling: 8/10
  prima structuur
  Anoniem
  17-04-2023
  Beoordeling: 9/10
  Inhoudelijk zwaar genoeg, veel toepassing naar praktijk.
  Dylan
  16-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Prima opleiding met betrokken docenten, goede verhouding door de verdeling van de dagen waardoor je tussendoor zelf alles door kunt nemen.
  Anoniem
  16-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  .
  Anoniem
  16-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Ik was de enige uit een echt productiebedrijf. Ik weet dat lean overal toepasbaar is maar zou en mede-cursist uit een soortgelijke werkomgeving wel prettig hebben gevonden. Bij de GB was deze er wel. Chris-Hans is een ervaren persoon v.w.b. lean. Dat was erg fijn. Vooral de voorbeelden uit het bedrijfsleven; dingen waar vele bedrijven mee worstelen vond ik leuk en leerzaam om te horen.
  Anoniem
  16-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  Prima en goede afwisseling
  Jacqueline
  16-01-2023
  Beoordeling: 8/10
  goed vervolg op de Green belt opleiding, meer verdieping
  Anoniem
  24-11-2022
  Beoordeling: 9/10
  Inspirerende en levendige opleiding, met direct toepasbare elementen
  Anoniem
  24-11-2022
  Beoordeling: 9/10
  De training is interactief, er wordt echt aandacht besteed aan de leervragen uit de groep en de onderwerpen die besproken worden zijn relevant voor de opleiding.
  Jorien
  24-11-2022
  Beoordeling: 9/10
  Goede koppeling tussen theorie en praktijk, veel handvatten gekregen die ik mee kan nemen naar de praktijk. Focus op hoe je je in je rol als Black Belt positioneert en collega's meeneemt was heel leerzaam.
  Paul
  24-11-2022
  Beoordeling: 9/10
  Super training met hele interessante en inspirerende groep (inclusief trainers)
  Anoniem
  12-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  Inhoudelijk uitdagend, zeer goede docent met waardevolle praktijkvoorbeelden en een prettige leslocatie met goedverzorgde dagen.
  Floris
  12-9-2022
  Beoordeling: 8/10
  Hele mooie verdieping op de GB training, goede aspecten die aan komen en vooral ook leuk dat er veel aandacht gaat naar het menselijke deel van continu verbeteren en veranderen.
  Rinske
  12-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  Heel blij met zowel de inhoud, het materiaal als de trainers en begeleiding in de praktijk. Zou het iedereen aanbevelen.
  Anoniem
  12-9-2022
  Beoordeling: 9/10
  Wat meer dingen herhalen of opdracht tot herhalen uit Green belt mag wel groter, zeker als je GB al een tijdje gelden is.
  Martin
  19-5-2022
  Beoordeling: 9/10
  Fijne opleiding. Praktijkgericht en goede aansluiting bij de huidige bedrijfsvoering.
  Stefan
  21-3-2022
  Beoordeling: 8/10
  Inhoudelijk prima opleiding en vaardige trainer. Verbeterpunt zit voor mij in de leermaterialen. Slidedecks welke in A New Spring hangen komen niet 1 op 1 overeen met de slides vanuit de training. Daarnaast zou het voor mij beter werken om de leermiddelen in "boekvorm" te hebben ipv 600 slides.
  Maurits
  24-1-2022
  Beoordeling: 6/10
  Goede enthousiaste trainers, veel kennis aanwezig. Mis wel de structuur en het overzicht.
  Remco
  23-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  gewoon, een fijne opleiding, waar ik veel aan gehad heb.
  Patrick
  23-9-2021
  Beoordeling: 10/10
  Het heeft me meer gebracht dan vooraf ingeschat.
  Anoniem
  23-9-2021
  Beoordeling: 8/10
  Wat fijn is aan de opleiding, is dat het theorie en praktijk goed gecombineerd worden. En het geeft je handvatten om vanuit missie en visie --> strategie aan structurele verbeteringen te werken.
  John
  23-9-2021
  Beoordeling: 10/10
  Uitmuntend. Heel gericht op de praktijk. Veel breder dan verwacht.
  Arie
  17-5-2021
  Beoordeling: 9/10
  Veel ruimte voor vragen en uitwisselen ervaring
  Sharon
  18-3-2021
  Beoordeling: 9/10
  Mooie, duidelijke verdieping op het green belt programma. Je ziet hier pas écht de meerwaarde van een belt, in de black belt training. De tools en technieken zijn 1, maar het gedrag en coaching is net zo belangrijk. Top dat hier zo veel bij stil wordt gestaan.
  Anoniem
  20-1-2021
  Beoordeling: 7/10
  Goeie leraar; ok lesmateriaal, dagenlange online sessies erg uitdagend.
  Anoniem
  20-1-2021
  Beoordeling: 8/10
  Prettige facilitatie, waarbij een veilige omgeving wordt gecreeerd. De facilitator geeft ook ruimte voor eigen inbreng en reflectie.

Locatie
Startdatum
Beschikkbaarheid
Prijs
 
Utrecht
23 mei 2024
lesdagen Lesdagen:
 1. do 23 mei 2024
 2. vr 24 mei 2024
 3. do 06 jun 2024
 4. vr 07 jun 2024
 5. do 20 jun 2024
 6. vr 28 jun 2024
 7. do 04 jul 2024
 8. vr 05 jul 2024
Beschikbaar
€ 4.895
Utrecht
23 sep 2024
lesdagen Lesdagen:
 1. ma 23 sep 2024
 2. di 24 sep 2024
 3. ma 14 okt 2024
 4. di 15 okt 2024
 5. ma 11 nov 2024
 6. di 12 nov 2024
 7. ma 02 dec 2024
 8. di 03 dec 2024
Beschikbaar
€ 4.895
Utrecht
14 nov 2024
lesdagen Lesdagen:
 1. do 14 nov 2024
 2. vr 15 nov 2024
 3. do 28 nov 2024
 4. vr 29 nov 2024
 5. do 19 dec 2024
 6. vr 20 dec 2024
 7. do 09 jan 2025
 8. vr 10 jan 2025
Beschikbaar
€ 4.895