UPD Ervaring

Ons track-record

UPD is marktleider in Nederland op het gebied van Lean en Lean Six Sigma training en implementatie. Onze consultants hebben tientallen jaren ervaring met Lean en Lean Six Sigma in alle sectoren. Uiteenlopend van het volledige ontwerp en implementatie van transformatie- en verbeterprogramma’s, tot het begeleiden van specifieke verbeterprojecten en trainen bij gerenommeerde bedrijven en overheidsinstellingen. Dit alles met aantoonbaar resultaat.

Meer dan 100 van de top-250 organisaties in Nederland hebben UPD als partner gekozen voor implementatie, consultancy, opleidingen en coaching op het gebied van Lean en Lean Six Sigma.

Bij vele organisaties in vrijwel iedere branche heeft onze aanpak zich bewezen en hebben onze klanten meetbare resultaten geboekt. Denk aan kostenverlagingen variërend van 20% – 35%, goedkopere, leukere, slimmere en snellere processen;10% – 25% meer efficiënt, 10% – 20% meer betrokken medewerkers, 20% – 40% verbeterde service en 50% – 90% kortere afhandeltijden.

Wij verstaan de kunst van het overdragen en toepassen van de Lean methodiek. Het opleiding-, coaching- en implementatietraject, zoals UPD aanbiedt, zorgt er voor dat medewerkers zelf de kennis en kunde verwerven die nodig is om procesoptimalisaties binnen hun eigen organisatie te realiseren. Onder begeleiding van ons team van ervaren Master Black Belts krijgen uw mensen de technische en tactische bagage mee om handen en voeten te geven aan procesverbeteringen in de eigen werkomgeving.

Lean en Lean Six Sigma zijn wereldwijd beproefde verbeter filosofieën met aantoonbare en blijvende resultaten. In ons curriculum vindt u de ervaring terug van multinationals als Toyota, General Electric, Caterpillar, Shell, Philips en DHL. Door deze kennis te koppelen aan onze ervaring met (semi)overheid en het MKB, zijn wij in staat beproefde concepten te vertalen naar “lokale” behoeften en state-of-the-art oplossingen. Daarnaast blijven we constant op zoek naar de beste verbetertechnieken die succesvolle organisaties toepassen.

UPD is sponsor van het kennisplatform LeanSixSigma.nl en het gelijknamige forum op LinkedIn. Er is een jaarlijks seminar en er zijn terugkomdagen voor Green Belts & (Master) Black Belts. Ook wordt UPD regelmatig gevraagd om een bijdrage te leveren als editor of auteur van artikelen en boeken. Bijvoorbeeld: “Wat is Lean Six Sigma?”, “Six Sigma voor dummies”, “Lean voor dummies” en “Lean Six Sigma Toolset”.

UPD werkt samen met bedrijven die Lean of Lean Six Sigma gebruiken om processen te stroomlijnen en om hun klanten beter van dienst te zijn. Dat resulteert in meetbare resultaten die we in organisaties verankeren. De veranderingen en procesoptimalisaties die wij realiseren worden aangejaagd door uw eigen mensen. Onze trainingen en ondersteuning bij de toepassing in de weerbarstige praktijk, blijken krachtig en effectief te zijn.

De volgende bedrijven hebben wij begeleid of begeleiden wij nog steeds bij het resultaatgericht en continu verbeteren:

electrabel Frieslandbank rbs logo_hak KraamZus tremco vogels-logo ab outokumpu min_venw usg NHTV srk erasmus logo gemeente leiden ADM Cocoa deltalloyd logo DE DSV Fujifilm quion-logo Randstand Groep Sanoma ROC van Twente Gemeente Bussum bannerconnect Servicepunt71 GEOSTICK polyplastic ROC de Leijgraaf

Daarnaast is UPD preferred supplier van onder andere:

Fujifilm CBS SVB ING This is the official Tata logo as issued by Group Communications in August 2010. ASML asr KPN NS