Masterclass - Interactie ontwerp - sixsigma.nl

Masterclass – Interactie ontwerp

Als programmamanager – of Master Black Belt – ga je workshops, vergaderingen en bijeenkomsten begeleiden waarbij ‘warme consensus’ bij de aanwezigen essentieel is. Het is aan jou om te zorgen dat tijdens deze bijeenkomsten de juiste interactie op gang gebracht wordt, het goede gesprek gevoerd wordt en er zo min mogelijk spanningen ontstaan.

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat dit een uitdagende taak kan zijn. Je krijgt te maken met verschillende instapniveaus, verschillende meningen en een gebrek aan alignment. In deze masterclass leer je een aantal werkvormen waarmee je de gewenste interactie vooraf al kunt ontwerpen. Met deze werkvormen wordt jouw begeleiding flexibeler en neemt de kans toe dat de doelen van de bijeenkomsten bereikt worden.

Interactie en alignment

In jouw rol als Master Black Belt begeleid jij de organisatie in de gewenste verandering. Hiervoor organiseer je onder andere werksessies, bijeenkomsten en rapportagebesprekingen. Hierbij krijg je te maken met verschillende lagen van het (strategisch) leiderschap van de organisatie.

Voor het succes van deze bijeenkomsten dien je als Master Black Belt in te kunnen spelen op de situaties die hier ontstaan. Denk hierbij aan deelnemers die mentaal afhaken omdat ze de complexiteit of het abstractieniveau niet begrijpen, bijeenkomsten waar de werkvorm niet aansluit op de dynamiek van de groep, verschillende teamrollen of bijeenkomsten waar de spanning te snijden is.

Om je voor te bereiden op deze verantwoordelijkheid binnen de rol van master black belt behandelen we in deze masterclass de volgende onderwerpen:

  • Groepsdynamiek – Hoe worden gesprekken vormgegeven? Wat gebeurt er in en tussen mensen tijdens interacties? Wat zijn standaard gesprekspatronen en hoe kun je die patronen leren zien en doorbreken?
  • Collectiviteit benutten – Hoe maak je optimaal gebruik van de collectieve kracht, intelligentie en ervaring van groepen? Hoe betrek en motiveer je alle leden van de groep?
  • Emotionele intelligentie – Hoe leer je de verschillen in mensen en hun communicatie zien en bovendien gebruiken. Hoe verhoog je je luistervaardigheden en het empathisch vermogen? Hoe creëer je beweging door stilstand?
  • Weerstand & Conflict – Hoe ga je om met weerstand? Hoe voorkom je weerstand en conflicten? Hoe kom je weer uit weerstand en conflicten? We maken hier gebruik van elementen uit Deep Democracy.
  • Decisionmaking – Hoe zorg je dat er gezamenlijke beslissingen worden genomen die écht door iedereen gedragen worden. We maken hier gebruik van onderdelen uit Sociocratie 3.0. We werken o.a. met het verschil tussen consensus en consent.
  • Groepsactivatie – Hoe zorg je dat er ook echt wat wordt gedaan met besluiten en dat iedereen mee doet? Hoe verhoog je tegelijkertijd de vrijheid én verantwoordelijkheid van mensen?

De investering voor deze eendaagse masterclass bedraagt € 795,-(excl. BTW). Deze prijs is inclusief het lesmateriaal, lunch- en locatie kosten.

Deze masterclass incompany boeken?

Uit ervaring weten we dat cursisten beter en sneller leren met herkenbare casuïstiek uit de eigen praktijk. Door deze masterclass incompany te verzorgen, kunnen we de casuïstiek volledig toespitsen op de eigen werkomgeving. Hierdoor kunnen deelnemers sneller en effectiever de kennis in praktijk kunnen brengen.

Lees hier meer over de incompany mogelijkheden

Locatie
Startdatum
Beschikkbaarheid
Prijs
 
Loenen aan de Vecht
18 jun 2024
Beschikbaar
€ 795
Loenen aan de Vecht
29 nov 2024
Beschikbaar
€ 795