VSM training

Maak de verspilling in uw proces zichtbaar

Een Value Stream Map, VSM of waardestroomanalyse is een methode om bedrijfsprocessen op een heldere, visuele manier in kaart te brengen en daarna te verbeteren.

De kracht van Value Stream Mapping is het blootleggen van knelpunten in processen en het opsporen van verspilling. Deze Lean techniek maakt daarmee gerichte en blijvende verbetering mogelijk.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze training gaan we in een aantal workshops een uitgebreide waardeketen bouwen voor jouw proces. Je zult zien en ervaren hoe deze techniek gebruikt kan worden om verspillingen, bottlenecks en “verborgen fabrieken” in kaart te brengen en deze op te lossen.

Wat is het resultaat?

Een belangrijk element van Lean is het in kaart brengen van de bedrijfskritische processen. Het helpt om verspilling te identificeren en keuzes te maken voor optimalisatietrajecten. Tijdens deze workshop zullen de cursisten leren om een waardestroom analyse uit te voeren. Daarnaast is een essentieel onderdeel van deze training cursisten te leren werken in verbeterteams. Zodat uitkomsten van de analyse direct gaan leiden tot concrete verbeteringen in efficiency en kwaliteit.

Globaal programma

  • In kaart brengen van de klantwens en het hoofdproces
  • Gezamenlijk in beeld brengen van de ‘current state’ van dit proces
  • Verzamelen van informatie over doorlooptijden, knelpunten, etc.
  • Visualiseren van het ideale proces
  • Herontwerpen van het ‘future state’ proces
  • Identificeren en selecteren van verbetermogelijkheden
  • Verbetermogelijkheden omzetten in een actieplan

Duur en certificaat

Voor de VSM Training organiseren we in de regel 2 workshops van een halve dag per proces. Afhankelijk van de grootte van het proces of het aantal processen dat er behandeld moet worden, organiseren we meer of minder workshops. Na afronding van deze training ontvangen deelnemers een deelnamecertificaat.

Meer weten over onze incompany opleidingen?

Wil je meer weten over onze incompany opleidingen of heb je al een gerichte opleidingsbehoefte? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden.