Het succes van Blended Learning

Een streepje voor op de rest

Blended Learning

Nu al goed bezig

Door voor je Belt-opleiding voor de Blended Learning lesvorm te kiezen, ben je traditionele Belt-kandidaten meteen een stapje voor. Jij weet namelijk dat je kennis en ervaring opdoet tijdens de voor jou ideale momenten. En dat is prettig. Doordat je start met de online theoriemodules, kun je deze doorlopen wanneer jij daar zin in en tijd voor hebt. Bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg als jij weet dat je dan superfris bent, of juist ’s avonds, ontspannen op de bank. Heb je een uurtje over in de trein of krijg je een plotselinge energieboost? Je kunt direct inloggen en overal aan de slag.

Blended Learning biedt meer ruimte voor je eigen manier van leren. De online leermodules zijn interactief en bevatten visueel rijk materiaal. Bovendien houd je meer grip op de theorie en op je persoonlijke voortgang. Heb je meer uitdaging nodig? Dan kun je versnellen. Vind je de theorie wat uitdagend? Dan doe je het wat langzamer aan en bekijk je de lesstof gewoon nog een keer.

Waar heb jij behoefte aan?

Doordat je leert in je eigen tempo, weet je zeker dat je optimaal voorbereid aan je klassikale dag begint. Je hebt de theorie immers al onder de knie. Met een gerust hart maak je kennis met je medecursisten en je trainer. Jullie kunnen meteen beginnen met de praktijksessie, zonder het risico dat je voor- of juist achterloopt op de groep.

Jij hebt het voorwerk gedaan, dus de klassikale dag kan geheel in het teken staan van de praktijk. De trainer kan meteen de diepte in en dat maakt de praktijksessie een stuk levendiger en zinvoller. De interactie met je trainer en je medecursisten en het geven en krijgen van feedback speelt een belangrijke rol. Daar is tijdens zo’n klassikale dag meer dan genoeg ruimte voor. Een praktijksessie is dan echt een praktijksessie, vol met oefeningen, discussies en interessante gesprekken waarin je kennis en ervaring kunt uitwisselen.

Het echte werk

Ook later, als je een afgestudeerd Belt bent, zul je merken dat je voordeel ondervindt van de destijds door jou gekozen lesvorm. Waarom?

Blended Learning is ‘Lean Learning’. Blended Learning is vrijwel vrij van de verspilling die er nog wel is binnen de het traditionele ‘docent-voor-de-klas’-model. Denk bijvoorbeeld aan tijd- en plaatsgebondenheid. Door het beste uit de technologie te gebruiken (e-learning en simulaties) en het beste uit persoonlijke interacties (actieve praktijksessies en coaching) is er geen sprake van inefficiënte lange trainingsdagen vol theorie, maar juist van inspirerende en actieve contactmomenten.

Pak je voorsprong

Bij Blended Learning staan dus je eigen leervoorkeur en studietempo centraal. Je kunt je eigen inhoudelijke accenten leggen en je maakt meteen kennis met de praktijk. Deze factoren maken het mogelijk dat jij, als net afgestudeerd Belt, over de capaciteiten en de zelfverzekerdheid beschikt om je verbeterinitiatieven met succes te kunnen voltooien. Implementaties van verbeteringen zijn efficiënter en veerkrachtiger, waardoor je de mensen om je heen meekrijgt in de verandering.

Pak dus je voorsprong. Zorg dat je een streepje voor hebt op de rest en wees de beste Belt die je kunt zijn!


Probeer de Blended Lesvorm gratis uit

Blended Learning bestaat uit een online deel – waar je in jouw eigen tempo de lesstof leert – en een klassikaal deel. Hieronder kun je nu twee gratis proefmodules aanvragen voor het online deel van Blended Learning.