Welke Lean Six Sigma Trainingen zijn er?

De Lean Six Sigma trainingen zijn ingedeeld op een bandstructuur die vergelijkbaar is met Oosterse vechtsporten. Daar houdt de vergelijking ook direct op. Waar bij de vechtsporten de ‘belts’ worden gegeven om een kwaliteitsniveau aan te duiden, is dit bij Lean Six Sigma niet van toepassing. Sterker nog; voor een succesvolle implementatie van Lean Six Sigma is een juiste verdeling van de verschillende belts binnen het team essentieel.

Maar hoe kiest u nu de belt die het beste bij uw doelstellingen past? Wij helpen u daarbij met onderstaand overzicht. U kunt natuurlijk ook onze handige keuzewijzer raadplegen

  Orange Belt Green Belt Black Belt
Wat is uw doel met deze opleiding? U wilt meer over de basis van Lean Six Sigma leren en hoe u Lean Six Sigma op een praktische manier kunt toepassen. U wilt leren hoe u veranderingsprocessen kunt leiden en hoe u zelfstandig verbetertrajecten in uw organisatie kunt uitvoeren. U wilt de bagage meekrijgen om zelfstandig (grotere) verbeterinitiatieven uit te voeren en Green Belts te begeleiden in verbetertrajecten.
Wat gaat u doen met de kennis? U gaat deel uitmaken van een projectteam van Green en Black Belts en/of u gaat zelfstandig eenvoudige verbeterinitiatieven uitvoeren. U gaat zich – als change agent – bezighouden met verbeterinitiatieven binnen de organisatie. U gaat als (senior) project of programma leider grotere verbetertrajecten leiden binnen de organisatie.
In welke mate gaat u in uw dagelijkse werk bezig zijn met Lean Six Sigma? In de praktijk zijn de Lean Six Sigma Orange Belts in beperkte mate bezig met Lean Six Sigma. De ervaring leert dat het hier gaat om ongeveer 5% – 15% van de werkbare tijd. De Lean Six Sigma Green Belts zijn een onmisbare schakel in de verbeterinitieven en in de praktijk zijn zij 15% – 50% van de werkbare tijd hiermee bezig. Uw dagelijkse werk gaat grotendeels draaien om de toepassing van Lean Six Sigma. U zult 50% – 100% van uw werkbare tijd investeren in continue verbetering van de organisatie.
Welke kennis neemt u mee naar huis? U leert om als teamlid een effectieve bijdrage te kunnen leveren aan verbeterprojecten. U kunt zelfstandig eenvoudige verbeterinitiatieven uitvoeren. U krijgt meer inhoudelijke kennis van Lean Six Sigma. Tijdens deze opleiding geven we u de tools en technieken om zelf kleinschalige veranderingsprocessen te leiden (opbrengst verbeterproject +/- € 25k). U wordt opgeleid tot een Lean Six Sigma zwaargewicht. Tijdens deze opleiding krijgt u de kennis, tools en middelen om complexe Lean Six Sigma projecten succesvol te begeleiden (minimale verbeteromvang in financiele termen € 100k). De Black Belt opleiding heeft een effectieve mix tussen van kennis van de (harde) tools en de (zachte) veranderkunde. Zo leert u niet alleen om de veranderingstrajecten succesvol uit te voeren maar ook om een goede leider te zijn voor het aansturen en begeleiden van Green Belts
Wordt er een certificaat uitgereikt na afronding van de opleiding? Ja, u krijgt het “Orange Belt Lean Six Sigma deelname Certificaat” Ja, u krijgt het “Green Belt Lean Six Sigma Certificaat” Ja, u krijgt het “Black Belt Lean Six Sigma Certificaat”
Heeft u een vooropleiding nodig? Nee, iedereen kan deelnemen aan deze training. Nee, iedereen kan deelnemen aan deze training. Nee, iedereen kan deelnemen aan deze training.
Wat is het benodigde Werk- en denkniveau? MBO / MBO+ MBO+ / HBO HBO / WO
Welke leermiddelen heeft u nodig? U heeft geen extra leermiddelen nodig. Alle benodigde leermiddelen worden door ons verzorgd, u heeft alleen uw enthousiasme nodig. Behalve de leermiddelen die door UPD worden verzorgd, heeft u een licentie voor SigmaXL nodig. Als onderdeel van deze opleiding ontvangt u een lifetime licentie voor SigmaXL (t.w.v. $ 299). Behalve de leermiddelen die door UPD worden verzorgd, heeft u een licentie voor SigmaXL nodig. Als onderdeel van deze opleiding ontvangt u een lifetime licentie voor SigmaXL (t.w.v. $ 299).
Hoe lang duurt deze opleiding? 1 klassikale dag, gecombineerd met E-Learning 6 klassikale dagen, gecombineerd met E-Learning 16 klassikale dagen, verdeeld in blokken van 2 aaneengesloten trainingsdagen. Gemiddelde doorlooptijd van de training is 6 maanden.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding? € 795,- Dit is inclusief lesmateriaal, locatie, lunches en certificering. € 3.895,- Dit is inclusief lesmateriaal, locatie, lunches en theoriecertificering. € 6.995,- Dit is inclusief lesmateriaal, locatie, lunches en theoriecertificering.
Wilt u optimaal rendement halen uit deze opleiding?   Dan adviseren wij u om ook de praktijkbegeleiding (12 uur begeleiding voor 1 Green Belt verbeterproject) en de praktijkcertificering te boeken. Dan adviseren wij u om ook de praktijkbegeleiding (2 x 12 uur begeleiding voor 1 Black Belt verbeterproject en 1 Black Belt project) en de praktijkcertificering te boeken.
  Orange Belt   Green Belt   Black Belt