Lean, Agile & Scrum Fundamentals Training

Kunt u disruptief zijn?

Duur:2 aaneengesloten dagen
Kosten:€ 1.195,-
Inclusief:Lunch, locatie, opleidingsmateriaal en certificaat “Agile & Lean Fundamentals”
Data & locatie: Meerdere startdata en locaties

Waarom deze training?

Wendbaarheid en slagvaardigheid. Succesvolle organisaties met deze eigenschappen verstaan de kunst om zich zeer snel aan te passen aan veranderingen en zich tijdig te wapenen voor bedreigingen. Daarnaast zijn ze als eerste in staat om kansen te benutten. Trends als Lean en Agile spelen hier op in. De theorie is uitstekend aan te leren. Optimale inzet en toepassing is een uitdaging.

De Lean & Agile Fundamentals training gaat in op de achtergronden van diverse methoden en helpt u deze op zo’n manier toe te passen, dat deze maximaal bijdragen aan het bereiken van een hoge graad van wendbaarheid en slagvaardigheid!

Niet alleen wij zijn hier van overtuigd. Recent onderzoek van McKinsey toont aan dat 70 procent van de organisaties die Lean en Agile toepassen, zich sneller aanpassen aan marktveranderingen en tegelijkertijd gezonder en stabieler zijn dan traditioneel ingerichte organisaties.

Lean, Agile & Scrum Fundamentals in beeld

Inzet van Lean & Agile methoden

“Als een hamer het enige gereedschap is waarover je beschikt, ben je geneigd ieder probleem als een spijker te zien", heeft Maslow al eens gesteld.

Zijn Lean (en Six Sigma) de enige manieren om duurzaam verbeteringen door te voeren? Wij denken van niet. Je dient als specialist op gebied van continu verbeteren in staat te zijn om de juiste methodieken aan uitdagingen te verbinden. Tijdens deze training besteden we op een praktijkgerichte manier aandacht aan Agile en Lean (Six Sigma). We zullen erachter komen dat het geen alternatieven zijn, maar dat ze juist veel overeenkomsten hebben en elkaar aanvullen en versterken.

Onze Lean & Agile Fundamentals training onderscheidt zich van standaard Lean en Agile trainingen. Waarom? De training combineert de kracht van verschillende visies en richt zich op de juiste toepassing. Dit betekent dat u zich aan het eind van de Agile & Lean Fundamentals training in een zeer sterke positie bevindt. U kent namelijk niet alleen de theorie, maar u kunt de volgende dag direct aan de slag met de materie.

Kunt u ook disruptief zijn?

Organisaties die in het verleden zeer succesvol zijn geweest, staan onder druk door disruptieve nieuwe bedrijven die bestaande businessmodellen omver gooien. Hoewel de huidige marktpositie van grote spelers meestal een voordeel is, beperkt diezelfde positie tegelijkertijd hun wendbaarheid.

In deze training vertellen we u alles over de uitdagingen die organisaties vandaag de dag ervaren ten aanzien van continue en snelle verandering. Samen zullen we constateren dat vrijwel elke organisatie wendbaarder kan worden. Hoe? Door het heilig naleven van een aantal principes en door het achterliggende gedachtegoed als een olievlek te verspreiden binnen de organisatie. Is het geen prachtig idee om zowel sterk in de markt als wendbaar te kunnen zijn?

Met dit idee in ons achterhoofd gaan we verder in op de theorie achter methoden als Lean, Six Sigma, Agile, Continuous Development en SAFe. We slaan bruggen tussen business en innovatie en leren dat verbetering zoveel mogelijk in bestaande processen moet worden ingebouwd. Aan de hand van praktijkvoorbeelden helpen we u om tot eerste ideeën voor toepassing binnen uw eigen bedrijf te komen. Vanuit die praktische oefening reiken we u gereedschappen aan om daar na de training zelf mee aan de slag te gaan en te bepalen welke verdieping nodig is.

Exclusieve kennis en concrete cases

Tijdens de training behandelen wij concrete cases van organisaties die de principes van disruptie met succes in hun eigen organisatie hebben toegepast. Concreet inspireren en leren we u:

 • hoe innovatie in processen ontdekt worden;
 • hoe bruggen zijn te slaan tussen bestaande processen, ICT en andere disruptieve wapens;
 • de principes van Lean en Six Sigma;
 • de principes van Agile werken, inclusief Kanban en Scrum en het opschalen daarvan;
 • het gebruik van tools en technieken uit deze filosofieën;
 • het adequaat opzetten en gebruiken van Kanban- en Scrumborden;
 • de leer rondom methodieken, teamsamenstelling, -rollen, governance en meeting structuren in zowel Lean Six Sigma als Agile werken;
 • het gedachtegoed van continu verbeteren uit zowel Lean als Agile. Denk daarbij aan Plan – Do – Check – Act in een light variant van de DMAIC-werkwijze (Define, Measure, Analyse, Improve & Control), zodat verbeterpunten steeds geheel zijn af te ronden binnen een korte periode.

Praktische opzet

Wij doen er alles aan om saaie, abstracte en theoretische verhalen uit onze trainingen te weren. U leert terwijl u discussieert, oefent met concrete cases en kennis neemt van succesverhalen. Alles is gericht op het zelf nadenken en toepassen van het gedachtegoed.

Duur

Twee dagen.

Groepsgrootte

Maximaal 14 deelnemers.

Inclusief

Lunch, locatie, opleidingsmateriaal en certificaat “Agile & Lean Fundamentals”.

Exclusief

Reiskosten, eventuele verblijfskosten (parkeren, overnachting etc.) en btw. cedeo gecertificeerde lean six sigma opleiding

Is deze opleiding geschikt voor mij?

De Lean Agile opleiding is bedoeld voor verschilmakers en change agents. Mensen die begrijpen dat wendbaarheid noodzaak is om te overleven in een maatschappij die aan continue verandering onderhevig is. Wij bieden hen de argumenten om hiermee in hun organisatie te starten, top-down, bottom-up of een combinatie van beiden. Wij helpen mee maximale focus te zetten op resultaten, zodat verandertrajecten niet abstract blijven, maar daadwerkelijk slagen. Verder is de training uitstekend geschikt voor mensen die vanuit de business een betere aansluiting zoeken naar ICT-projecten of vice versa. Voorkennis is voor deze training niet noodzakelijk. Het opleidingsdenkniveau is HBO/WO. cedeo gecertificeerde lean six sigma opleiding

Trainingsdagen

De trainingsdagen van de Lean & Agile Fundamentals training beginnen om 09.00 uur en eindigen rond 17.00 uur.

Trainingsprogramma

Dag 1

 • Overzicht van Lean & Agile methoden
 • Lean & Six Sigma principes
 • Agile & Scrum principes
 • Tussendoor de theorie in praktijkcases toepassen

Dag 2

 • Wat kunnen we leren van disruptieve bedrijven?
 • Toepassen van gedachtegoed op praktijkcase
 • Verder verdiepen in Lean & Agile
 • Eigen case uitwerken

Aan het einde van deze opleiding ontvangt u het certificaat Lean & Agile Fundamentals.

Investering Lean Agile training

De opleiding kost € 1195,- (excl. BTW)* per deelnemer, inclusief lunch, locatie, opleidingsmateriaal en certificaat.

Plaatsen Prijs (ex. BTW)
Utrecht 28 en 29 mei 3

 1195

Inschrijven     Neem optie
 • Liever een andere startdatum en/of locatie?

  Vul dan onderstaand formulier in. We kijken met alle plezier wat we kunnen organiseren.

Six Sigma
Menu