Agile en Scrum opleidingen

Agile en Scrum helpen organisaties om wendbaarder en slagvaardiger te zijn. Organisaties die deze eigenschappen hebben, verstaan de kunst om zichzelf snel aan te passen aan veranderingen en dat is nodig in deze snel veranderende wereld.

‘Lenig’ en ‘behendig’ zijn de letterlijke vertalingen van Agile en dat kenmerkt de methode tot in perfectie. Binnen Agile staat behendigheid centraal. Agile teams gaan er vanuit dat de omstandigheden tijdens het project veranderen en zijn hier dus al op voorbereid voordat de verandering daadwerkelijk plaatsvindt.

Scrum is een middel voor teams om Agile te werken. Tijdens onze opleidingen geven wij u de juiste handvatten en tools om zelf snel aan de slag te kunnen met Agile en Scrum!

Onze Agile en Scrum Opleidingen

Lean, Agile & Scrum Fundamentals Training
“Als een hamer het enige gereedschap is waarover je beschikt, ben je geneigd ieder probleem als een spijker te zien”. In deze training leert u hoe u Lean, Agile & Scrum kunt gebruiken om duurzaam verbeteringen door te voeren binnen uw organisatie.
Informatie

Agile en Scrum basics
Tijdens deze Masterclass zullen we de basisprincipes aan de hand van een praktische simulatie verhelderen. Waar verschillen Agile en Scrum in ten opzichte van Lean en Six Sigma en hoe kunnen zij complementair functioneren?
Informatie

Scrum Master opleiding
Deze training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij softwareontwikkeling op basis van Scrum en een must voor diegenen die de rol van Scrum Master daarbinnen (gaan) vervullen.
Informatie

Scrum Product Owner opleiding
Deze training is geschikt voor iedereen die vanuit de business betrokken is bij software ontwikkeling, maar ook voor professionals die voornemens zijn om binnen een organisatie de rol van Product Owner op zich te gaan nemen.
Informatie

Masterclass – Lean Accounting
In deze Masterclass introduceren wij het begrip ‘Lean Accounting’. Oftewel: “hoe kan ik de verbetering ook financieel inzichtelijk maken?”
Informatie

Verder lezen?


Agile Werken

Scrum is onderdeel van de Agile filosofie. Ervoor zorgen dat personen, teams, afdelingen en organisaties wendbaar zijn en zich continu kunnen aanpassen als de situatie daar om vraagt, dat is de essentie van Agile werken.

Meer weten over Agile werken? U leest het hier.


Agile en Scrum

Scrum is een Agile methodiek. Bij Scrum werken teams in een korte sprints. Al het werk wordt binnen vier weken gedaan. Wanneer het team een project oppakt, betrekt het ieder teamlid bij de planning, de taakverdeling en het signaleren van knelpunten.

Lees hier meer over Scrum.


Ga zelf Scrummen!

Scrum wordt in steeds meer organisaties omarmd en dat is niet zo gek want volgens de grondlegger van Scrum kunnen bedrijven tweemaal zoveel doen in de helft van de tijd met behulp van Scrum.

Zelf aan de slag met Scrum? In dit artikel leest u wat daar voor nodig is.


Voeg Scrum toe aan uw gereedschapskist!

Door de synergie tussen methodes als Agile, Lean en Scrum zijn wij van mening dat iedere verbeterprofessional de tools van beide methodes in zijn of haar gereedschapskoffer moet hebben.

Wij geloven dat dit bijdraagt aan het bereiken van een hoge graad van wendbaarheid en slagvaardigheid. Hiervoor hebben wij de Lean, Agile & Scrum Fundamentals training ontwikkeld.


Six Sigma
Menu