Agile Coach Training

Wil jij meer uit teams halen? Ontdek hoe in onze Agile Coach training

Wendbare organisaties hebben de toekomst in een complexer en globaler wordende wereld. Plattere organisatie, met minder management en gebouwd op multidisciplinaire cross-functionele teams. In deze organisaties speelt begeleiding een hele belangrijke rol. De rol van Agile Coach is boeiend, complex en uitdagend tegelijk. In die dynamiek toegevoegde waarde leveren, dat leer je in deze Agile Coach training.

Agile Coach Training

Kwaliteit boven snelheid

Onze Agile Coach training duurt vijf dagen. Wij geloven dat een Agile Coach een onmisbare rol is in de transformatie naar een wendbare organisatie. Dat kan je als je een meester bent in Agile werken, teams in hun kracht kan zetten, de juiste interventies kan kiezen en toepassen, samenwerking tussen teams kan faciliteren en het grotere plaatje kan zien. Door deze training over verschillende dagen heen te plannen, heb je de mogelijkheid om steeds de nieuwe kennis en vaardigheden te integreren in jouw eigen praktijk.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder »

Wat is een Agile organisatie?

Een Agile (wendbare) organisatie speelt maximaal in op veranderende behoeften van de klant en het omarmen van nieuwe waardevolle ontwikkelingen. Dit is wat je leert in de training Agile and Scrum Basics. De basis is niet genoeg om te leren omgaan met de krachten rondom jouw team(s). Hoe kan je al die krachten onder controle krijgen? Het antwoord is: dat kan je niet. Wat je wél kan doen is de negen bouwstenen van een Agile organisatie inzetten om de organisatie in een wendbare en lerende stand te krijgen. Om dat te leren volg je bij ons de Agile Coach training gegeven door ervaren Agile Coaches.

Van ‘Agile doen’ naar een Agile organisatie

Een wendbare organisatie ontstaat niet zomaar, daar is naast een gedegen aanpak veel oprechte aandacht en positieve energie voor nodig. Wij onderscheiden drie fasen; voordoen – meedoen – zelf doen. Het kan worden vergeleken met het leren van een nieuwe sport: de spelregels moeten eerst geleerd worden. Daarna is het belangrijk dat je veel uren maakt, probeert, fouten maakt en leert. Door veel te oefenen en te leren door te doen, ontwikkelt de organisatie zich naar een lerende wendbare organisatie. Als Agile Coach ben jij in deze transformatie de trainer, coach, facilitator en mentor.

Wanneer is de Agile Coach training wat voor jou?

De weg naar het worden van een Agile Coach kent meerdere startpunten. Het helpt als je al bezig met de ontwikkeling van teams en/of met vraagstukken rondom wendbaar organiseren. Je kan bijvoorbeeld instappen als Scrum Master, project leider, leidinggevende of als Lean Consultant. Maar ook als je al een teamcoach bent of als teamlid/developer je bezighoudt met teamdynamiek. Kortom: wil je een stevige basis voor jouw interventies ontwikkelen? Dan is de Agile Coach training wat voor jou!

Wat leer je tijdens de Agile Coach training?

Je leert een krachtige verzameling van principes en methodes uit de theorie en onze praktijk van wendbaar organiseren. Je leert jezelf ontdekken als Agile Coach en jouw krachten te benutten. Daarnaast bouw je een stevig fundament om te faciliteren en te interveniëren in groepen (de rol van de Agile Teamcoach). Je leert systemisch te werk te gaan en tot slot de organisatie mee te nemen in transitie naar een Agile organisatie.

Als handvat voor je eigen ontwikkeling als teamcoach start je met het invullen van een uitgebreide profielschets van jouw eigen ontwikkeling: de 16PF. De 16PF staat wereldwijd bekend als één van de meest valide en nauwkeurige voorspellers van menselijk gedrag. 16PF verwijst naar de 16 Persoonlijkheids Factoren. Een perfecte start voor jouw ontwikkeling als Agile Coach.

Programma van de Agile Coach training

De training is verdeeld over meerdere blokken, waardoor je tussen de dagen in de tijd hebt om het geleerde toe te passen in de praktijk en daarmee snel resultaten te boeken.

Dag 1 – Jij en rol van de Agile Coach

 • Nut en noodzaak van Agile?
 • Theorie van lerende organisaties
 • De rol van de Agile Coach in de organisatie
 • De Agile Coach competenties
 • Jouw startpunt en leerbehoefte ontdekken
 • Jij als coach en jouw persoonlijke neiging
 • Doorleven Agile Manifesto als Agile Coach

Dag 2 – Agile Coach als teamcoach deel 1

 • Zelfsturende teams – het fundament neerzetten
 • Teamontwikkeling en focus voor de coach
 • Belbin teamrollen ontdekken
 • Observeren en interveniëren
 • Ontdekken van jouw kracht als coach

Dag 3 – Agile Coach als teamcoach deel 2

 • Systemisch kijken – Hoe zit het met orde en plek?
 • Observatietechnieken – Wat zegt men zonder te praten?
 • Rollenspel met interventies
 • Verschillen overbruggen in teams – techniek
 • Oefenen met zelfreflectie

Dag 4 – Agile Coach als facilitator

 • Facilitatieskills (do’s and don’ts)
 • Sessies voorbereiden
 • Besluitvorming in teams faciliteren
 • Coördineren van werk over meerdere Scrum Teams
 • Faciliteren van groepssessies – wisdom of the crowd benutten

Dag 5 – Agile transitie en change management

Na afronding van deze training ontvang je het deelnamecertificaat ‘Agile Coach’.

Kosten Agile Coach Training

De investering voor de Agile Coach Training is € 3.495,- (exclusief BTW). Deze kosten zijn inclusief:

 • 16pf persoonlijkheidstesten & terugkoppeling
 • Al het benodigde lesmateriaal
 • Locatiekosten & lunch

Overtuig je werkgever

Het kan zijn dat je werkgever nog wat vragen heeft rondom deze gekozen training. Zoals “Waarom via UPD?”, “Hoe zit het met de tijdinvestering?” of “Wat als de training toch niet bevalt?”. Op al dit soort vragen geven we antwoord op de pagina informatie voor werkgevers. Bekijk de pagina of stuur hem door aan je leidinggevende.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

 • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
 • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze training “Agile Coach”:

 • Van deze training zijn nog geen reviews beschikbaar.

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.