Benchmarkonderzoek naar de volwassenheid van continu verbeteren

Uitgevoerd door UPD

LOENEN AAN DE VECHT, 8 JUNI 2023 – UPD, een vooraanstaand training- adviesbureau op het gebied van continu verbeteren, heeft aangekondigd dat zij een benchmarkonderzoek zullen uitvoeren naar de volwassenheid van continu verbeteren binnen organisaties in Nederland. Het onderzoek heeft als primair doel om een diepgaand inzicht te verschaffen in de huidige status en waardevolle inzichten te bieden aan organisaties om het continu verbeterprogramma verder te optimaliseren.

Benchmarkonderzoek Continu Verbeteren in Nederland

In een snel veranderende wereld (VUCA) worden organisaties geconfronteerd met diverse uitdagingen, zoals technologische ontwikkelingen, veranderende klantbehoeften en de energietransitie. In deze dynamische omgeving is het van cruciaal belang voor organisaties om een cultuur van continu verbeteren te omarmen, zodat ze wendbaar en succesvol kunnen blijven.

Hoewel het onderwerp van continu verbeteren veelbesproken is, ontbreekt het tot op heden aan een grondige beoordeling van de volwassenheid van dit proces binnen Nederlandse organisaties. Hoewel er soms kleinschalige onderzoeken plaatsvinden in het kader van afstuderen, worden de bevindingen zelden gedeeld en zijn ze vaak niet alomvattend. Om die reden lanceert UPD deze benchmarkstudie, waarin organisaties de mogelijkheid krijgen om hun volwassenheid te vergelijken met andere Nederlandse organisaties binnen hun eigen sector en daarbuiten.

Ontvang het benchmarkrapport

Het benchmarkonderzoek heeft plaatsgevonden van 1 juni tot 31 december 2023. Op dit moment is inzenden niet meer mogelijk. Het benchmarkrapport zal eind januari 2024 gepubliceerd worden. Wil je op de hoogte gebracht worden zodra dit rapport beschikbaar is? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen dat je het rapport ontvangt zodra dit beschikbaar is.

Het benchmarkonderzoek, uitgevoerd door een team van ervaren consultants, richt zich op een gedetailleerde analyse van diverse aspecten van continu verbeteren binnen organisaties. Dit omvat onder andere de best practices, mate van procesvolwassenheid, gebruikte methodologieën en de cultuur van verbetering. De resultaten van het onderzoek stellen organisaties in staat om hun sterke punten te identificeren en gebieden voor verbetering vast te stellen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joris van de Lindeloof via 020 – 345 3015 of contact@upd.nl.