Download het benchmarkrapport over continu verbeteren

Download het benchmarkrapport

De volwassenheid van continu verbeteren binnen organisaties in Nederland

Wat kun je leren van andere organisaties op het gebied van continu verbeteren? Welke lessen hebben zij geleerd waar je van kunt profiteren? En welke methodes en oplossingen gebruiken andere organisaties om continu verbeteren te verstevigen? Het antwoord op deze vragen vind je – samen met een schat aan andere inzichten – in het benchmarkrapport ‘De volwassenheid van continu verbeteren binnen organisaties in Nederland’.

Download het benchmarkrapport naar de volwassenheid van continu verbeteren binnen organisaties in Nederland

Deze onderzoeksresultaten vormen een belangrijke inspiratiebron voor organisaties in Nederland. Deze onderzoeksresultaten helpen hen om continu verbeteren binnen de organisatie vorm te geven of te verstevigen.

Belangrijke bevindingen

  • De volwassenheid van continu verbeteren binnen organisaties in Nederland verschilt significant per sector.
  • Organisaties starten met continu verbeteren om de kwaliteit te verbeteren en de efficiency en productiviteit te vergroten.
  • Lean is de meest toegepaste methode om continu verbeteren binnen de organisatie te ondersteunen.
  • De respondenten noemen het borgen van verandering binnen de organisatie als grootste uitdaging.
  • Het creëren van een cultuur van continu verbeteren binnen de gehele organisatie is het belangrijkste focusgebied voor de aankomende 12 maanden.

In het rapport lees je alle bevindingen en laten we zien hoe de volwassenheid van organisaties verschilt op de elementen die leiden tot een volledige organisatietransformatie. Laat jouw gegevens achter en ontvang binnen enkele minuten het volledige rapport per email.

Ontvang het benchmarkrapport

Het benchmarkonderzoek

Hoewel continu verbeteren een veelbesproken onderwerp is, was de volwassenheid hiervan binnen Nederlandse organisaties nooit volledig in kaart gebracht. We zien in het kader van afstuderen soms kleinschalige onderzoeken, maar deze bevindingen worden maar zelden gedeeld en zijn vaak niet compleet. Vanuit deze observatie en onze oprechte nieuwsgierigheid hebben we het initiatief genomen voor dit onderzoek.

Het onderzoek is uitgevoerd tussen juni en december 2023, hieraan hebben 233 respondenten bijgedragen vanuit 176 verschillende organisaties. We bekijken de mogelijkheden om het onderzoek iedere twee jaar te herhalen. Hierdoor kunnen we trends identificeren en de lezers altijd voorzien van de meest actuele gegevens en inzichten op het gebied van continu verbeteren binnen organisaties in Nederland.

Tot die tijd nodigen we iedereen van harte uit om met ons in gesprek te blijven over de resultaten van dit onderzoek en wat deze betekenen voor de ontwikkeling van continu verbeteren binnen de eigen organisatie. Hiertoe organiseren we regelmatig rondetafelbijeenkomsten en webinars. Maar schroom ook niet om direct contact met ons op te nemen om samen te reflecteren en mogelijke verbeteringen voor de organisatie te identificeren.

Contact

Wil je verder met ons praten over de resultaten van dit onderzoek, wat het voor jouw organisatie kan betekenen of hoe jullie continu verbeteren binnen de organisatie kunnen verstevigen? Neem dan contact met ons op via 020 – 345 3015 of contact@upd.nl.