De opleidingsvisie van UPD

Van praktijkgerichte opleidingen naar waardecreatie op de werkvloer

Kennis is macht. Jarenlang leidde deze quote van Francis Bacon ertoe dat mensen opleidingen bleven volgen. Maar in het huidige digitale tijdperk is kennis niet meer voorbehouden aan academici. Het internet zorgt ervoor dat kennis vrij verkrijgbaar is. Dus waarom zouden mensen nog opleidingen volgen?

UPD Opleidingsvisie

Deze vraag vormt de kern van ons hele curriculum. Wij geloven dat het hebben van kennis geen meerwaarde is. Het goed toepassen van deze kennis is waar de waarde gecreëerd wordt. En deze overtuiging is leidend bij alle opleidingen die wij verzorgen.

Opleiden om resultaten te verbeteren

Bij UPD verbeteren we de operationele en financiële resultaten van organisaties en instellingen. Wij zorgen daarom dat onze opleidingen hier aan bijdragen. Of onze cursisten nou een Orange Belt in Lean volgen of een Master Black Belt programma, na afloop van de opleidingen moeten ze direct het verschil kunnen maken op de werkvloer.

In tegenstelling tot onze concullega’s staat bij ons het halen van een theoriecertificaat niet centraal. Een theoriecertificaat betekent dat je de stof begrijpt en kunt herhalen. Het certificaat zegt helemaal niets over of je de theorie ook kunt toepassen. Vergelijk het maar met “rijtjes met woorden stampen”. Een 10 halen voor een Duitse vocabulair-toets betekent echt niet dat je een gesprek kunt voeren in Duitsland.

En wij willen juist dat je dat gesprek in Duitsland wel kunt voeren. Oftewel, dat je na een opleiding bij UPD direct een bijdrage kunt leveren aan verbetering van de resultaten van jouw team, afdeling of organisatie. Dat merk je bij ons aan:

De UPD trainers

Onze trainers zijn de basis voor ons succes als marktleider op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Een UPD trainer kun je eenvoudig herkennen:

  • Hij/zij gaat een oprechte verbinding met je aan. Door echt met je in gesprek te gaan, zien ze wat jouw echte leerbehoefte is. Zelfs wanneer je deze zelf nog niet helemaal helder hebt.
  • Het kennisniveau. Al onze trainers overstijgen de theorie. Ze weten precies welke middelen jij nodig hebt om de gewenste resultaten te behalen. Je krijgt dus geen standaardlijstje met tools en hulpmiddelen, maar echte toepasbare kennis die je verder helpt.
  • Ze hebben praktische kennis van meerdere branches. Iedere branche is uniek en vraagt een specifieke aanpak. Werken volgens de Lean filosofie ziet er in een productieomgeving net even anders uit dan in een service/adminomgeving. Een UPD Trainer snapt dat en kan voor iedere situatie de best geschikte toepassing aanreiken.
  • Ze spreken uit ervaring. Onze trainers trainen uit de ervaring die ze zelf hebben. Ze hebben zelf met de voeten in de klei gestaan, en velen doen dat nog steeds. Je krijgt dus geen copy/paste uit een boekje, maar ze delen inzichten die zelf ondervonden hebben in de praktijk.

De praktische benadering

De profielschets van onze trainers laat al duidelijk de praktische benadering zien. Bij alles wat ze je leren kunnen ze kleurrijke voorbeelden uit de praktijk geven. Tegelijkertijd helpen ze je om een vertaalslag naar jouw praktijk te maken. En daar hoef je niet tot het einde van de opleiding mee te wachten. We zorgen er voor dat je na de eerste trainingsdag direct al aan de slag kan met de praktische toepassing.

Het UPD Certificaat

Na afronding van een opleiding bij ons ontvang je het UPD Certficaat. UPD is afgelopen jaren uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Wij zijn dagelijks actief bij een groot deel van de top-250 bedrijven van Nederland.

Onze naam wordt erkend en herkend als marktleider in opleidingen op het gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Het certificaat dat wij afgeven voor de opleidingen bewijst dat jij voldoet aan de kwaliteitseisen die organisaties stellen aan verbeterprofessionals. Kortom, een UPD Certificaat geeft certificering extra waarde en is het ideale startpunt voor jouw carrière als verbeterprofessional.

UPD als opleidingspartner

Jaarlijks leiden wij meer dan 5.000 verbeterprofessionals op. Dit doen we door ons open opleidingsaanbod, maar ook als opleidingspartner voor organisaties, brancheverenigingen en opleidingsinstituten.

Met onze incompany opleidingen bieden we een groot deel van ons curriculum aan voor interne opleidingen bij organisaties. Door deze opleidingen intern te verzorgen kunnen we de inhoud nog beter afstemmen op de context van de deelnemers. En tijdens de opleiding kunnen we heel specifiek in gaan op de toepassing binnen de organisatie.

Indien een incompany opleiding niet tot de mogelijkheden behoort voor de organisatie, gaan we ook regelmatig raamovereenkomsten aan met organisaties. Zij gebruiken dan het open opleidingsaanbod, maar tegen een gereduceerd tarief.

Meer weten over opleidingen via UPD?

Neem dan contact op met onze collega’s via 020-3453015. Zij helpen je graag verder op weg.