keuze-hulp-lean-six-sigma-training_animated_295x295

Welke Lean Trainingen zijn er?

De Lean trainingen zijn ingedeeld op een bandstructuur die vergelijkbaar is met Oosterse vechtsporten. Daar houdt de vergelijking ook direct op. Waar bij de vechtsporten de ‘belts’ worden gegeven om een kwaliteitsniveau aan te duiden, is dit bij Lean niet van toepassing. Sterker nog; voor een succesvolle implementatie van Lean is een juiste verdeling van de verschillende belts binnen het team essentieel.

Maar hoe kiest u nu de belt die het beste bij uw doelstellingen past? Wij helpen u daarbij met onderstaand overzicht. U kunt natuurlijk ook onze handige keuzewijzer raadplegen

  Orange Belt Green Belt Black Belt
Wat is uw doel met deze opleiding? U wilt meer weten over de basis van Lean Management en hoe u Lean Manufacturing op een praktische manier kunt toepassen. U wilt leren hoe u problemen in processen zélf kunt herkennen, analyseren en verminderen. U wilt uitgebreide kennis opdoen van Lean en de bijbehorende tools en technieken. U wilt leren hoe u veranderingsprocessen kunt leiden en hoe u zelfstandig verbetertrajecten binnen uw organisatie kunt uitvoeren. U wilt leren hoe u als drijvende kracht kunt fungeren op het gebied van continu verbeteren binnen de organisatie. U zoekt een praktische benadering om de benodigde tools en technieken te leren. U wilt de bagage meekrijgen om zelfstandig (grotere) verbeterinitiatieven uit te voeren en Green Belts te begeleiden in verbetertrajecten.
Wat gaat u doen met de kennis? U gaat zelf eenvoudige verbeterinitiatieven uitvoeren of wil bijdragen aan procesverbetering binnen de organisatie onder leiding van een Green Belt of Black Belt. U gaat zich zelfstandig met Lean aan de slag om continue verbetering binnen de organisatie te bewerkstelligen. U gaat als drijver van verandering in een Lean transformatie aan de slag en gaat daarbij zowel de gedragskant als de technische kant van het verbeteren begeleiden.
In welke mate gaat u in uw dagelijkse werk bezig zijn met Lean Six Sigma? In de praktijk zijn de Lean Orange Belts in beperkte mate bezig met Lean. De ervaring leert dat het hier gaat om ongeveer 5% – 15% van de werkbare tijd. De Lean Green Belts zijn een onmisbare schakel in de verbeterinitiatieven en in de praktijk zijn zij 15% – 50% van de werkbare tijd hiermee bezig. Uw dagelijkse werk gaat grotendeels draaien om de toepassing van Lean. U zult 50% – 100% van uw werkbare tijd investeren in continue verbetering van de organisatie.
Welke kennis neemt u mee naar huis? U leert om als teamlid een effectieve bijdrage te leveren aan verbeterprojecten. U kunt zelfstandig eenvoudige verbeterinitiatieven uitvoeren en u krijgt meer inhoudelijke kennis van Lean Manufacturing. U leert om op een vooral praktische manier met Lean aan de slag te gaan. Buiten het toepassen van Lean tools en technieken, leren we u ook hoe u acceptatie voor verandering kunt verkrijgen binnen de organisatie. Typische opbrengst van Green Belt verbeterinitiatieven in financiële termen is +/- € 25k. U leert hoe u een drijvende kracht kunt vormen op het gebied van Lean binnen uw organisatie. U leert alles over de technische kant van het begeleiden van verandering, maar ook over de gedragskant ervan. Naast het feit dat u wordt opgeleid tot een Lean zwaargewicht, leren we u ook om een effectieve coach te zijn voor iedereen die betrokken is bij de verbetertrajecten. Typische opbrengst van Black Belt verbeterinitiatieven in financiële termen is +/- € 100k.
Wordt er een certificaat uitgereikt na afronding van de opleiding? Ja, u krijgt het “Orange Belt in Lean Certificaat” Ja, u krijgt het “Green Belt in Lean Certificaat” (theorie en aparte praktijkcertificering) Ja, u krijgt het “Black Belt in Lean Certificaat” (theorie en aparte praktijkcertificering)
Heeft u een vooropleiding nodig? Nee, iedereen kan deelnemen aan deze training. Nee, iedereen kan deelnemen aan deze training. Nee, de Green Belt in Lean is onderdeel van de Black Belt Lean opleiding.
Wat is het benodigde Werk- en denkniveau? MBO / MBO+ MBO+ / HBO HBO / WO
Welke leermiddelen heeft u nodig? U heeft geen extra leermiddelen nodig. Alle benodigde leermiddelen worden door ons verzorgd, u heeft alleen uw enthousiasme nodig. U heeft geen extra leermiddelen nodig. Alle benodigde leermiddelen worden door ons verzorgd, u heeft alleen uw enthousiasme nodig. U heeft geen extra leermiddelen nodig. Alle benodigde leermiddelen worden door ons verzorgd, u heeft alleen uw enthousiasme nodig.
Hoe lang duurt deze opleiding? De opleiding bestaat uit 1 klassikale dag gecombineerd met E-learning De opleiding bestaat uit 4 klassikale dagen gecombineerd met E-learning 12 trainingsdagen. Gemiddelde doorlooptijd van de training is 4 maanden.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding? € 795,- Dit is inclusief lesmateriaal, locatie, lunches en certificering. € 2.495,- Dit is inclusief lesmateriaal, locatie, lunches en theoriecertificering. € 5.995,- Dit is inclusief lesmateriaal, locatie, lunches en theoriecertificering.
  Orange Belt   Green Belt   Black Belt  
Six Sigma
Menu