Welke Lean Trainingen zijn er? - sixsigma.nl

Welke Lean Trainingen zijn er?

De Lean trainingen zijn ingedeeld op een bandstructuur die vergelijkbaar is met Oosterse vechtsporten. Daar houdt de vergelijking ook direct op. Waar bij de vechtsporten de ‘belts’ worden gegeven om een kwaliteitsniveau aan te duiden, is dit bij Lean niet van toepassing. Sterker nog; voor een succesvolle implementatie van Lean is een juiste verdeling van de verschillende belts binnen het team essentieel.

Maar hoe kies je nu de belt die het beste bij jouw doelstellingen past? Wij helpen je daarbij met onderstaand overzicht. Je kan natuurlijk ook onze handige keuzewijzer raadplegen

  Orange Belt Green Belt Black Belt
Wat is jouw doel met deze opleiding? Je wilt meer weten over de basis van Lean Management en hoe je Lean Manufacturing op een praktische manier kunt toepassen. Je wilt leren hoe je problemen in processen zélf kunt herkennen, analyseren en verminderen. Je wilt uitgebreide kennis opdoen van Lean en de bijbehorende tools en technieken. Je wilt leren hoe je veranderingsprocessen kunt leiden en hoe je zelfstandig verbetertrajecten binnen jouw organisatie kunt uitvoeren. Je wilt leren hoe je als drijvende kracht kunt fungeren op het gebied van continu verbeteren binnen de organisatie. Je zoekt een praktische benadering om de benodigde tools en technieken te leren. Je wilt de bagage meekrijgen om zelfstandig (grotere) verbeterinitiatieven uit te voeren en Green Belts te begeleiden in verbetertrajecten.
Wat ga je doen met de kennis? Je gaat zelf eenvoudige verbeterinitiatieven uitvoeren of wil bijdragen aan procesverbetering binnen de organisatie onder leiding van een Green Belt of Black Belt. Je gaat zich zelfstandig met Lean aan de slag om continue verbetering binnen de organisatie te bewerkstelligen. Je gaat als drijver van verandering in een Lean transformatie aan de slag en gaat daarbij zowel de gedragskant als de technische kant van het verbeteren begeleiden.
In welke mate gaat je in jouw dagelijkse werk bezig zijn met Lean Six Sigma? In de praktijk zijn de Lean Orange Belts in beperkte mate bezig met Lean. De ervaring leert dat het hier gaat om ongeveer 5% – 15% van de werkbare tijd. De Lean Green Belts zijn een onmisbare schakel in de verbeterinitiatieven en in de praktijk zijn zij 15% – 50% van de werkbare tijd hiermee bezig. Uw dagelijkse werk gaat grotendeels draaien om de toepassing van Lean. Je zult 50% – 100% van jouw werkbare tijd investeren in continue verbetering van de organisatie.
Welke kennis neem je mee naar huis? Je leert om als teamlid een effectieve bijdrage te leveren aan verbeterprojecten. Je kunt zelfstandig eenvoudige verbeterinitiatieven uitvoeren en je krijgt meer inhoudelijke kennis van Lean Manufacturing. Je leert om op een vooral praktische manier met Lean aan de slag te gaan. Buiten het toepassen van Lean tools en technieken, leren we je ook hoe je acceptatie voor verandering kunt verkrijgen binnen de organisatie. Typische opbrengst van Green Belt verbeterinitiatieven in financiële termen is +/- € 25k. Je leert hoe je een drijvende kracht kunt vormen op het gebied van Lean binnen jouw organisatie. Je leert alles over de technische kant van het begeleiden van verandering, maar ook over de gedragskant ervan. Naast het feit dat je wordt opgeleid tot een Lean zwaargewicht, leren we je ook om een effectieve coach te zijn voor iedereen die betrokken is bij de verbetertrajecten. Typische opbrengst van Black Belt verbeterinitiatieven in financiële termen is +/- € 100k.
Wordt er een certificaat uitgereikt na afronding van de opleiding? Ja, je krijgt het “Orange Belt in Lean Certificaat” Ja, je krijgt het “Green Belt in Lean Certificaat” (theorie en aparte praktijkcertificering) Ja, je krijgt het “Black Belt in Lean Certificaat” (theorie en aparte praktijkcertificering)
Heb je een vooropleiding nodig? Nee, iedereen kan deelnemen aan deze training. Nee, iedereen kan deelnemen aan deze training. Nee, de Green Belt in Lean is onderdeel van de Black Belt Lean opleiding.
Wat is het benodigde Werk- en denkniveau? MBO / MBO+ MBO+ / HBO HBO / WO
Welke leermiddelen heb jij nodig? Je hebt geen extra leermiddelen nodig. Alle benodigde leermiddelen worden door ons verzorgd, je hebt alleen je enthousiasme nodig. Je hebt geen extra leermiddelen nodig. Alle benodigde leermiddelen worden door ons verzorgd, je hebt alleen je enthousiasme nodig. Je hebt geen extra leermiddelen nodig. Alle benodigde leermiddelen worden door ons verzorgd, je hebt alleen jeenthousiasme nodig.
Hoe lang duurt deze opleiding? De opleiding bestaat uit 1 klassikale dag gecombineerd met E-learning De opleiding bestaat uit 4 klassikale dagen gecombineerd met E-learning 12 trainingsdagen. Gemiddelde doorlooptijd van de training is 4 maanden.
Wat zijn de kosten voor deze opleiding? € 795,- Dit is inclusief lesmateriaal, locatie, lunches en certificering. € 2.795,- Dit is inclusief lesmateriaal, locatie, lunches en theoriecertificering. € 5.995,- Dit is inclusief lesmateriaal, locatie, lunches en theoriecertificering.
  Orange Belt   Green Belt   Black Belt