Whitepapers over Systeemdenken | Download ze hier

Whitepapers over Systeemdenken

Download ze hieronder

In de artikelen over systeemdenken en de wetmatigheden van systeemdenken hebben we al aardig wat interessante inzichten gedeeld over dit onderwerp. Maar als je nog meer wilt lezen over systeemdenken dan hebben we nog een aantal interessante whitepapers voor je.

Systeemdenken whitepapers

De whitepapers zijn geschreven door Jan Heijneman en zijn gebaseerd op het onderzoek wat hij heeft uitgevoerd voor zijn studie Msc Lean Enterprise aan de universiteit in Buckingham. In de whitepaper heeft hij een vertaalslag gemaakt van de academische uiteenzetting naar toepasbare inzichten voor iedereen. De whitepapers zijn dus voor iedereen goed leesbaar en de kennis is vaak direct toepasbaar.

3 whitepapers over systeemdenken

Jan deelt zijn kennis in drie whitepapers. Iedere whitepaper behandelt een specifiek onderdeel van systeemdenken. Als je direct alle whitepapers download, adviseren we je om ze in de volgende volgorde te lezen:

  1. Whitepaper – Systeemdenken
  2. Whitepaper – Systeemdenken en leiderschap
  3. Whitepaper – Metingen in systeemdenken

Whitepaper #1 – Systeemdenken

In deze eerste whitepaper laat Jan je kennis maken met systeemdenken. Hij legt uit wat het precies inhoudt en wat het verschil is met ‘de andere manier van denken’, Mechanistisch denken.

Whitepaper #2 – Systeemdenken en leiderschap

In de volgende whitepaper behandelt Jan de rol van het leiderschap in systeemdenken. In zijn dagelijks werk ziet hij regelmatig dat de rol van het leiderschap onderschat wordt, vooral door het leiderschap zelf. In de whitepaper laat hij zien wat de rol van het leiderschap precies is en hoe het leiderschap deze rol zo goed mogelijk kan invullen.

Whitepaper #3 – Metingen in systeemdenken

“What you measure is what you get”. Wanneer organisaties willen werken aan de overgang van lineair denken naar systeemdenken is het essentieel om ook de metingen aan te passen. In deze whitepaper laat Jan zien hoe ze dat kunnen doen.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over systeemdenken contact met ons op via 020 – 345 3015 of contact@upd.nl. Wil je liever in de praktijk ervaren hoe systeemdenken werkt en wat het je oplevert? Bekijk dan hier de Beergame die hier speciaal voor is ontwikkeld.