Whitepapers Systeemdenken: download

Van introductie tot metingen

In de artikelen over systeemdenken en de wetmatigheden van systeemdenken hebben we al aardig wat interessante inzichten gedeeld over systeemdynamica binnen organisaties. Op deze pagina kun je nog een drietal whitepapers over systeemdenken gratis downloaden.

Systeemdenken whitepapers

De whitepapers zijn gebaseerd op onderzoek door één van onze collega’s voor de studie MSc. Lean Enterprise aan de universiteit in Buckingham. In de whitepapers maken we de vertaalslag van de academische uiteenzetting naar toepasbare inzichten voor iedereen.

3 whitepapers over systeemdenken

Iedere whitepaper behandelt een specifiek onderdeel van systeemdenken. Als je direct alle whitepapers downloadt, adviseren we om ze in deze volgorde te lezen:

  1. Whitepaper – Systeemdenken
  2. Whitepaper – Systeemdenken en leiderschap
  3. Whitepaper – Metingen in systeemdenken

Whitepaper #1 – Systeemdenken

In deze eerste whitepaper laten we je kennis maken met systeemdenken. We leggen uit wat het precies inhoudt en wat het verschil is met ‘mechanistisch denken’.

Download #1

Whitepaper #2 – Systeemdenken en leiderschap

In deze whitepaper behandelen we de rol van het leiderschap in systeemdenken. In ons dagelijks werk zien we regelmatig dat de rol van het leiderschap onderschat wordt, vooral door leidinggevenden zelf. In de whitepaper ‘Systeemdenken en leiderschap’ beschrijven we de rol van leidinggevenden binnen systeemdenken.

Download #2

Whitepaper #3 – Metingen in systeemdenken

Een gevleugelde uitspraak in onze industrie is “Tell me how you measure me, and I will tell you how I will behave”. Dat is voor systeemdenken niet minder waar. Wanneer leidinggevenden in organisaties willen werken aan de overgang van lineair denken naar systeemdenken is het aanpassen van de metingen essentieel. In deze whitepaper laten we zien hoe metingen aangepast kunnen worden om systeemdenken te ondersteunen.

Download #3

Meer weten?

Neem voor meer informatie over systeemdenken contact met ons op via 020 – 345 3015 of contact@upd.nl. Wil je liever in de praktijk ervaren hoe systeemdenken werkt en wat het je oplevert? Bekijk dan hier de The Beer Game.