Workshop ‘Robotic Process Automation en de praktijktoepassing’

Doe je veel repeterende handelingen tijdens je dagelijkse werkzaamheden? Schakel je continu tussen ERP & CRM systemen, verschillende databases of Excel lijsten? Of voer je vaak dezelfde bewerkingen uit in deze systemen? Zou het niet veel logischer zijn om een voorgeprogrammeerde computer die handelingen uit te laten voeren, zodat jij en je collega’s zich kunnen richten op het creëren van waarde voor de klant? Dat is exact de vraag die met RPA beantwoord wordt.

RPA staat voor Robotic Process Automation en betekent simpel gezegd het automatiseren van repetitieve handelingen. Hoewel de naam anders doet geloven, is het eerder een softwareoplossing dan een echte robot. De computer of server is in dit geval de ‘robot’. RPA wordt toegepast om de productiviteit van processen en de toegevoegde waarde van medewerkers te verhogen. Dat is in een notendop wat RPA kan opleveren.

Type processen voor automatisering en valkuilen

Niet elk proces is geschikt om te automatiseren met RPA. De digitale robots waar RPA gebruik van maakt, zijn simpel en werken op basis van regels. Dit betekent dat de robot alleen doet wat hem is opgedragen op basis van die regels. Het proces moet gestandaardiseerd zijn. Ook is het van belang dat de procesdata waar de robot mee aan de slag gaat gestructureerd en gestandaardiseerd is.

Workshop ‘Robotic Process Automation en de praktijktoepassing’

In een ochtendworkshop staan we bij UPD uitgebreid bij stil bij RPA. Zo krijg jij informatie rondom de type processen, de valkuilen maar ook een basicstappenplan.

In de workshop ga je aan de slag met een unattended Robot voor een fictieve usercase. Je leert meteen de kracht van zo’n Robot te ervaren en kan het meteen wegzetten tegen de doorlooptijd van menselijke handelingen.

Zelf de kracht van RPA ervaren? We nemen je mee in de wereld van robotics in een workshop van één ochtend. Tijdens de workshop behandelen we onder andere;

  • Wat is RPA?
  • Waarom wil je het als organisatie?
  • Waarom wil je het als medewerker?
  • Waarom wilt de klant het?
  • Wanneer kan je RPA doen, welke voorwaarde zijn er nodig?
  • Hoe leer je mogelijke processen herkennen
  • Basic stappenplan om een proces te robotiseren

We sluiten de workshop af met een usercase; Een case waarin we het RPA proces zelf gaan ervaren.

Onze kennismakingsworkshop worden aangeboden aan iedere verbeteraar die kennis wil maken met RPA. Deelname aan deze workshops is GRATIS. Waarbij we een maximum aan 2 deelnemers per organisatie stellen.

Om deel te kunnen nemen aan de workshop is een inschrijving vereist. Dat kun je doen via de website of door te bellen naar 020 - 3453015.

Let op; deelname is gratis maar de inschrijving is niet vrijblijvend. Na inschrijving kun je tot 2 weken voor aanvang annuleren, daarna zullen wij € 75,- "no-show fee" in rekening brengen.

Al onze kennismakingsworkshops kunnen ook op locatie gegeven worden. Neem voor de mogelijkheden hiervoor contact met ons op.

Kan je niet op de door ons ingepland datum? Maar wil je wel op de hoogte gehouden worden? Laat het ons weten

Plaatsen Prijs (ex. BTW)
Utrecht Van 9:30 tot 12:30 10

Inschrijven     Neem optie
  • Liever een andere startdatum en/of locatie?

    Vul dan onderstaand formulier in. We kijken met alle plezier wat we kunnen organiseren.

Join the Spark*

The Spark* is het grootste verbeternetwerk van Nederland. Samen kunnen we écht impact maken. Ga jij met ons mee op weg naar nóg beter? Sluit je dan nu aan en profiteer van:

– Exclusieve verbeterevenementen
– De UPD Community
– Maandelijkse inspiratie uit de nieuwsbrief
– De kennisbank voor en door verbeterprofessionals


Over UPD

Wij geven mensen, teams en organisaties energie. Energie om te veranderen. Energie om er alles uit te halen wat erin zit.

Energie om verder te komen.

Meer weten over UPD? Je leest het hier!

Six Sigma
Menu