Webinar: Van ongewenste naar gewenste resultaten door de juiste dialoog

Ontvang gratis het boek “Eerste Hulp bij Ongewenste Resultaten” t.w.v. €34,95

Iedereen kent de situaties wel waarin de doelen, taken en verantwoordelijkheden voor iedereen helder lijken. Vaak is iedereen het ook eens met de gekozen aanpak. En toch leidt dat niet tot het gewenste resultaat. Het gevolg is dat er harder gedrukt wordt, want meer grip en sturing zou ervoor moeten zorgen dat de gewenste resultaten wel behaald worden. En de oorzaak wordt bij anderen gelegd. Herkenbaar?

Verrassend genoeg zorgen meer grip en sturing niet voor het behalen van de gewenste resultaten. Het is meer van hetzelfde: en als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Wat wel helpt? Het voeren van een productieve dialoog. Door te onderzoeken welke logica er onbewust voor zorgt dat we blijven doen wat we deden, ondanks de ongewenste resultaten. En door te onderzoeken wat het logisch maakt dat de anderen niet doen wat je zou willen. Want zij wilden toch ook dezelfde gewenste resultaten. Begrijpen we echt wat de ander beweegt?

Leer het juiste gesprek voeren

Tijdens dit webinar krijg je inzicht in hoe jij ervoor zorgt dat mensen open en eerlijk kunnen praten, denken en werken. We laten zien hoe je verschillen kunt herkennen, waarderen en optimaliseren. Je krijgt een beeld bij hoe je bespreekbaar kunt maken wat mensen moeilijk kunnen uiten of gewoon niet durven zeggen. Hierdoor worden patronen zichtbaar en aannames toetsbaar. Dit zorgt ervoor dat je het juiste gesprek kunt voeren met mensen en de cirkel van ongewenste resultaten kunt doorbreken.

Voor wie is dit webinar?

We zien in de praktijk dat deze kennis vaak gebruikt wordt door directieleden, (team)managers, coaches, adviseurs en trainers in vrijwel in iedere sector. Maar eigenlijk is het voeren van het juiste gesprek voor iedereen interessant. Het maakt jouw communicatie zoveel effectiever, zowel zakelijk als privé. Dit webinar is daarom toegankelijk voor iedereen.

Door: Pim Bouwman

Dit webinar wordt verzorgd door Pim Bouwman. Dagelijks begeleidt hij teams en organisaties op het gebied van Lerende Organisaties, strategierealisatie en teamontwikkeling. Als co-auteur van het boek “Eerste Hulp bij Ongewenste Resultaten” is hij actief betrokken bij het toepassen van de theorie van Chris Argyris in Nederland.

Het programma

Het webinar duurt ongeveer 2 uur. Hierin staat de theorie van Chris Argyris centraal. De volgende onderwerpen worden hierin behandeld:

  • Single en Double Loop Learning: van het eenzijdig oplossen van problemen naar het onderzoeken van de echte oorzaak met behulp van het KAR-model. Hoe hangen de ongewenste resultaten (R) samen met de uitgevoerde acties (A) en de onderliggende kaders (K) en wat zorgt ervoor dat je in de single loop blijft.
  • De Interpretatieladder: Hoe kan het dat mensen een andere interpretatie hebben van hetgeen er besproken is? En hoe los je dit op?
  • De Linkerkolom: Wat wordt er gevoeld en gedacht maar niet gezegd, hoe belangrijk is dat en hoe kunnen we dat zo nodig bespreekbaar maken.

Leren met acteurs

We maken gebruik van trainingsacteren tijdens dit webinar. Dat betekent dat onze acteurs een aantal scenes spelen, waarmee we de theorie laten zien in de praktijk. Dit zorgt ervoor dat je veel effectiever in staat zult zijn om de verschillende situaties te herkennen in de praktijk.

Deelname aan dit webinar kost € 50,- per persoon exclusief BTW en inclusief het boek “Eerste Hulp bij Ongewenste Resultaten”.

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.