Design Thinking Fundamentals

Ontwikkel snel innovatieve oplossingen die jouw doelgroep écht nodig heeft

Op basis waarvan ontwikkel jij oplossingen voor jouw klanten? Op basis van wat jouw organisatie dénkt dat ze nodig hebben? Of, waarvan jullie wéten dat ze het nodig hebben? In de praktijk zien we vaak dat organisaties ontwikkel op basis van wat zij denken dat de doelgroep nodig heeft. Design Thinking is een methode die organisaties helpt om snel nieuwe producten of diensten te ontwikkelen waar jouw klanten echt behoefte aan hebben. Met Design Thinking zet je de gebruiker waar hij hoort; op de eerste plaats.

Design Thinking in het kort

Design Thinking is een human-centered benadering. Oftewel, je zet jouw klant centraal in de beslissingen die je neemt bij het ontwikkelen van oplossingen. Makkelijk gezegd natuurlijk, maar dat vraagt dat je jouw doelgroep écht begrijpt. En vervolgens vanuit dit begrip de beste oplossing creëert. Design Thinking structureert dit proces en helpt je om al je aannames los te laten en basis van de echte gebruikerservaring innovatieve oplossingen te creëren.

TIP!

Zijn er meer mensen binnen jouw team of organisatie die deze opleiding willen volgen? Dan zijn onze ‘Incompany trainingen’ vaak voordeliger en efficiënter.

Meer weten?

Lees dan hier verder »

Is Design Thinking iets voor jou?

Bij Design Thinking stel je jouw klant centraal. En in principe heeft iedereen klanten; intern of extern. De methode is daarom in principe overal toepasbaar en voor iedereen waardevol. Als je maar de behoefte hebt om écht waarde te creëren voor jouw gebruikers. We zien dat deze opleiding veelal bezocht wordt door: Afdelingsmanagers, Agile/Scrum specialisten, verbeterspecialisten en procesverbeteraars. Een hele brede groep mensen dus, waarbij de drang om optimale klantwaarde te creëren de verbindende factor is.

Wat wij je gaan leren tijdens de Design Thinking Fundamentals

We leren je tijdens deze opleiding alles over de verschillende stappen in het Design Thinking proces. We gebruiken hier een prikkelende case voor, want wij geloven dat je het past echt begrijpt als je het kunt toepassen. Met de case in de hand gaan we stapsgewijs door het proces heen, zodat jij leert hoe je de behoefte van gebruikers kunt vertalen in innovatieve oplossingen.

Om tot die innovatieve oplossingen te komen, leren we je eerst hoe je achter de échte behoefte van jouw doelgroep komt. Vervolgens laten we je zien hoe je dit vertaald in ideeen, hiervan een prototype maakt en deze dan test bij de doelgroep. Door dit hele proces te doorlopen weet jij aan het einde van de dag:

  • Wat Design Thinking is en waarom deze methode zo goed werkt
  • Wat de verschillende stappen in het proces zijn en hoe je deze effectief kunt uitvoeren
  • Welke verschillende technieken er zijn om van de behoefte van de gebruiker tot ideeën en prototypen te komen
  • Hoe je empathie kunt ontwikkelen voor de behoefte van jouw klanten en waarom dit zo ontzettend belangrijk is

Deze opleiding helpt je om een basis te leggen om zelf aan de slag te kunnen met de Design Thinking methode.

Dit is een opleiding van 1 dag. We starten de trainingsdag om 09:00 uur en we sluiten om 17:00 uur de dag weer af.

Ochtendprogramma: de theorie

De ochtend staat in het teken van de theorie. In dit gedeelte van de opleiding leer je alles wat je moet weten over de verschillende stappen binnen Design Thinking. Je leert niet alleen wat ze inhouden maar ook waar je rekening mee moet houden om ze goed uit te voeren. Een effectieve combinatie tussen echte theorie en de praktijkervaring van de trainer.

Aan het einde van de ochtend besteden we aandacht aan de case. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om de case te behandelen.

Middagprogramma: de praktijk

In de middag gaan we aan de slag met de praktijkcase. In groepen gaan we hiermee aan de slag. Door in groepsverband te werken krijg je als deelnemer namelijk ook nog de kans om van elkaar te leren.
Het uitwerken van de case gebeurt uiteraard onder begeleiding. Onze trainer helpt jullie door het hele Design Thinking proces heen. Hij laat jullie aan den lijve ondervinden wat de meest voorkomende valkuilen zijn, zodat je hier later nooit meer instapt. Door te oefenen met Design Thinking zullen de verschillende aspecten veel beter blijven plakken. En, door de theorie in de praktijk te brengen krijg jij direct inspiratie om voor jouw klanten betere oplossingen te ontwikkelen.

Na afloop van deze opleiding krijg je het deelnamecertificaat “Design Thinking Fundamentals”.

De kosten voor Design Thinking Fundamentals zijn € 795,- exclusief BTW p.p.

BTW- vrij factureren?

UPD is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen wij onze opleidingen vrij van BTW factureren, indien je als organisatie of particulier hiervoor in aanmerking komt. In dat geval vermeerderen we de prijzen die vermeld staan op onze website niet met 21% BTW. Wel rekenen we een toeslag van 10% die nodig is om de kosten voor deze mogelijkheid te dekken. Hieronder laten we dit zien aan de hand van 2 rekenvoorbeelden met een opleidingsbedrag van € 1.000,-:

  • Je bent als organisatie BTW plichtig: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 21% BTW ( € 210,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.210,-. De BTW kan jouw organisatie weer terugvorderen bij de Belastingdienst.
  • Je bent vrijgesteld van BTW: De factuur bestaat uit het opleidingsbedrag (€ 1.000,-) + 10% opslag( € 100,-). Het totale bedrag van de factuur is € 1.100,-.

Om een BTW vrije factuur te ontvangen kun je dit aangeven bij het boeken van de opleiding. Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt, raadpleeg bij twijfel altijd een accountant of de belastingdienst.

Klantreviews van deze Design Thinking training:

  • Anoniem 30-3-2021 - Beoordeling: 9/10
    Het was een ontzettende leuke en leerzame training. Jeroen wist de informatie goed over te brengen en de energie constant goed te houden. De mix van deelnemers was ook goed met elkaar, waardoor er steeds ruimte was voor goede dialogen. Doordat het een kleine groep was, werkte het volgen van de training online voor mij ontzettend fijn, en zou ik zeker vaker online zo'n training willen volgen.

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.