Belbin Practitioner - sixsigma.nl

Belbin Practitioner

De Belbin Practitioner is een vierdaagse opleiding waarbij u persoonlijk gecertificeerd en geaccrediteerd wordt als Belbin Coach. Ook heeft u na deze opleiding toegang tot het online assessment programma Interplace. UPD geeft deze opleiding in samenwerking met Rob Groen, dè vertegenwoordiger van Belbin in Nederland.

De Belbin Practitioner is gericht is op het beter begrijpen hoe de teamprofielen zijn samengesteld. U krijgt inzicht in de psychologische achtergrond van het model en doet zelf ook de verdiepingstesten, 16PF & PPQ. Verder leert u het hoe het assessment Interplace werkt en leert u zelfstandig rapporten uitzetten, interpreteren en terugkoppelen. De opleiding bevat dan ook een theorie- en een praktijkexamen.

In de voorbereiding vragen we u de Belbin testserie maken, de 16 PF en PPQ test. Zij vormen de basis van het Belbin assessment en geven een verdieping aan uw eigen rolprofiel. Voorafgaand aan de opleiding krijgt u hierbij een persoonlijk terugkoppelgesprek.

De Belbin Practitioner bestaat verder uit vier dagen:

Dag 1: Belbin Teamrol Management

Wilt u de Belbin Practitioner volgen is het noodzakelijk dat u de basiskennis reeds bezit. Deze krijgt u middels de Masterclass Belbin teamrol management. De Teamrollen van Belbin geven u inzicht in uw eigen talenten, welke teamrollen vormen uw waardevolle bijdrage in een team? Een Belbin Interplace Assessment maakt deel uit van deze Masterclass en geeft u een 360 graden inzicht in uw eigen teamprofiel.

Dag 2: Belbin Verdieping

Rob Groen legt op zijn unieke wijze uit hoe Belbin is ontstaan en hoe hij deze methodiek 30 jaar geleden naar Nederland bracht. De testserie wordt verder uitgelegd door middel van oefeningen en spelvormen.

Dag 3: De werking van Interplace en het Belbin Practitioner theorie examen

De tweede dag staat in het teken van de Belbin assessments die u kunt afnemen met het programma Interplace. Hoe zet u zelf testen uit? Hoe interpreteer u een rapport?
In de middag neemt Rob Groen zijn beruchte theorie-examen af waar u getest wordt op alle opgedane kennis. Het behalen van dit examen geeft u de persoonlijke accreditatie van Belbin Coach en toegang tot het gebruik van Interplace.

Dag 4: De Praktijk dag terugkoppel gesprekken voeren

De laatste dag is een praktijkdag. Nu we theoretisch bekwaam zijn nodigt iedere deelnemer een persoon uit om een Interplace assessment in te vullen. Op deze dag besteden we de ochtend aan het interpreteren van dit assessment en het voorbereiden van het terugkoppelgesprek. Wat zegt het rapport mij? Welke vragen roept het op? Hoe bereid ik het gesprek voor? Wat zijn de Do’s en Don’ts?

In de middag nodigen we al onze gasten uit en geven hen live het terugkoppelgesprek. Leren van elkaar, feedback geven en krijgen maakt dit een ongelofelijk leerzame afsluiting. We eindigen dan ook feestelijk met een borrel en certificering.

Aan het einde van de cursus krijgt u een officieel Belbin certificaat vanuit Belbin Engeland en mag u de titel Belbin Practitioner en Belbin Coach dragen.

De prijs van de Belbin Practitioner is €2975- (excl. BTW).

Mocht u de Masterclass Belbin Teamrol Management al reeds gedaan hebben als onderdeel van de Master Black Belt of als losse masterclass. Dan krijgt u €595 (excl. BTW) korting op de Practitioner pakketprijs.

Vervolgoptie Masterclass Belbin en Coaching

Mocht u nog niet genoeg hebben, biedt UPD nu ook een Masterclass Belbin & Coaching aan. Het is een verdieping op de Belbin Practitioner en gaat specifiek in op de rol van Coach, gebruik makend van de Belbin rollen. Wat maakt mijn Belbin profiel een krachtige coach? Wat zijn mijn talenten, maar ook mijn valkuilen in het begeleiden van anderen? Hoe kan ik deze rol verder ontwikkelen? Waar houd ik rekening mee als ik een bepaald Belbin profiel coach? Wat heeft die ander nodig?

De prijs van de Masterclass Belbin en Coaching is €595,- (excl. BTW).

Klantreviews van deze training Belbin Practitioner:

  • Van deze training zijn nog geen reviews beschikbaar.

Deze opleiding staat momenteel niet gepland, maar kan wel in-company worden gehouden. Meer weten? Bel of mail dan even voor nadere informatie.

  • Contactgegevens