Masterclass - Belbin Teamcoaching | Coach de teamrollen

Masterclass – Belbin Teamcoaching

Je kent het teamrolmodel en jouw eigen teamrollen. En nu? Hoe kun je jouw kennis over teamrollen benutten om een krachtige coach voor anderen te worden? En waar liggen jouw valkuilen?

masterclass Belbin Teamcoaching

De masterclass Belbin Teamcoaching gaat in op jouw rol als coach en de combinatie tussen jouw eigen teamrollen en die van je coachee. Deze masterclass is essentieel voor coaches die het optimale uit hun coaching willen halen. Let op; deze masterclass kan alleen gevolgd worden nadat de masterclass Belbin Teamrolmanagement is afgerond.

De Masterclass Belbin Teamrolmanagement niet gevolgd?

En wil je toch aan de slag met jouw coachingsvaardigheden? Niet getreurd, bekijk dan hier de masterclass Coachingsvaardigheden. Deze masterclass geeft je ook kennis en inzichten om een effectievere coach te worden, maar dan zonder toepassing van het teamrolmodel.

Inhoud van de masterclass Belbin Teamcoaching

Bij UPD geloven we dat goede coaching van medewerkers essentieel is in hun ontwikkeling. Daarbij zien we in de praktijk dat wanneer medewerkers effectief gecoacht worden, dit leidt tot hogere medewerkerstevredenheid, meer betrokkenheid en meer eigenaarschap, met verbeterde bedrijfsprestaties als resultaat hiervan.

Om coaching zo effectief mogelijk in te zetten, is het van belang om je als coach bewust te zijn van de eigenschappen van jouw coachee. In deze masterclass gaan we specifiek in op jouw rol als coach, gebruikmakend van het teamrolmodel. De inhoud van de masterclass is tweeledig: het ‘coachen ván teamrollen’ en het ‘coachen vanuit een teamrol’.

Coachen van teamrollen

Door aan te sluiten bij de taal en behoeften van de coachee, worden de coaching effectiever. Tijdens de masterclass laten we je zien hoe je de verschillende teamrollen het beste kunt coachen. Wat hebben ze nodig van jou als coach? Waar moet je rekening mee houden? En welke valkuilen kun je het beste ontwijken?

Coachen vanuit een teamrol

Jij als coach hebt ook 2-3 authentieke teamrollen. En deze teamrollen beïnvloeden hoe jij je gedraagt als coach. Tijdens de masterclass maken we inzichtelijk hoe zich dat precies manifesteert. Je krijgt inzicht in jouw eigen gedrag, je natuurlijke sterke kanten als coach en jouw eigen valkuilen.

Voor wie is deze masterclass?

Deze masterclass is bij uitstek ontwikkeld voor mensen die met enige regelmaat collega’s of medewerkers coachen. Dat kan in de rol van leidinggevende, meester-gezel setting of senior-junior verhouding zijn. Omdat deze masterclass geënt is op de omgang tussen verschillende teamrollen, hoeft er geen directe coach-relatie aanwezig te zijn om de waarde van deze masterclass te ervaren. Iedereen kan dus deelnemen aan deze masterclass.

Om de masterclass te kunnen volgen, dien je eerst de masterclass Belbin Teamrolmanagement gevolgd te hebben.

Onderdeel van de Master Black Belt

Wanneer jij de Master Black Belt opleiding volgt is deze masterclass een facultatief onderdeel.

De investering voor deze eendaagse masterclass bedraagt €595,-(excl. BTW). Deze prijs is inclusief het lesmateriaal, lunch- en locatie kosten.

Deze masterclass incompany boeken?

Uit ervaring weten we dat cursisten beter en sneller leren met herkenbare casuïstiek uit de eigen praktijk. Door deze masterclass incompany te verzorgen, kunnen we de casuïstiek volledig toespitsen op de eigen werkomgeving. Hierdoor kunnen deelnemers sneller en effectiever de kennis in praktijk kunnen brengen.

Lees hier meer over de incompany mogelijkheden

Klantreviews van deze Masterclass Belbin Team Coaching:

  • Anoniem 9-7-2021 - Beoordeling: 9/10
    geeft goed inzicht in eigen rol, rol van te coachee's en hoe je je eigen rol effectief in kunt zetten met betrekking tot andere rollen
Locatie
Startdatum
Plek vrij
Prijs
 
Utrecht
17 dec 2021
6 plaatsen
€ 595
Utrecht
16 jun 2022
7 plaatsen
€ 595